Vietoje pusryčių išgeriate kavos puodelį

Pabudę ne visada jaučiame alkį, tai – absoliučiai normalu. Galbūt vėlai vakarieniavote, o gal rytais niekada neturite apetito. Arba pramigote ir neturite laiko pusryčiauti. Kad ir kaip ten būtų, puodeliu kavos ryte neaprūpinate organizmo energija ateinančiai dienai. Daliai žmonių kava suteikia žvalumo, tačiau neilgam.

Sudarote mitybos planą dienai, remdamiesi kalorijų skaičiumi

Toks požiūris galimas tik tokiu atveju, jei suvokiate, kokie produktai naudingi organizmui, o kokie žalingi. Tarkime, laikantis 1 500 kalorijų dienos normos, įmanoma tris kartus visavertiškai pavalgyti ir dar pasilikti vietos desertui ar užkandžiui. Pavyzdžiui, pusryčiams – kuskuso košė su moliūgu, pietums – makaronai su vištiena, špinatais ir parmezanu, o vakarienei – jautiena su graikinių riešutų padažu ir orkaitėje keptomis daržovėmis. Galima suvalgyti ir pakelį bulvių traškučių, mėsainį, visa tai užgeriant „coca cola“. Skirtumas akivaizdus – pirmuoju atveju organizmas gauna maistingų medžiagų, antruoju – riebalų ir dažiklių.

Kankinate save teisinga mityba

Maistas turi būti ne tik vertingas, bet ir skanus. Ieškant internete sveikų patiekalų receptų, pirmiausia jums pasiūlys prėską vištos krūtinėlę su virtais grikiais, o užkandžiui – obuolių ir kefyro. Be abejo, šių produktų nauda neginčytina. Tik ar ilgai pajėgsite maitintis beskoniais patiekalais? Maistas skatina organizmą gaminti laimės hormonus, kurie labai svarbūs savijautai. Pagalvokite, kaip jausitės rytais, žinodami, kad laukia eiliniai prėski pusryčiai?

Valgote prieš miegą

Nerekomenduojame griežtai laikytis taisyklės „nevalgyti po 18 val.“, kita vertus, joje yra šiek tiek tiesos. Specialistai pataria nevalgyti, likus trims–keturioms valandoms iki miego. Taip yra todėl, kad, esant pilnam skrandžiui, naktį organizmas nepailsės. Jeigu valgote prieš miegą, virškinimo sistema visą naktį veiks – virškins maistą. Atrodytų, kas trukdo miegoti? Miegoti netrukdo, tačiau ryte jausite nuovargį, nes organizmas nebus pailsėjęs.

Negeriate vandens

Nesileisime į kalbas apie vandens naudą. Tiesiog atsiminkite – yra kelios vandens vartojimo taisyklės. Visų pirma, kiekis. Vidutiniškai žmogus per dieną turi išgerti pusantro litro vandens. Jei norite paskaičiuoti tikslų jums reikiamą vandens kiekį, tai galite padaryti pagal formulę: 31 ml vandens kiekvienam svorio kilogramui moterims ir 35 ml – vyrams. Antra, laikas. Vandenį reikia gerti tolygiai visą dieną. Jeigu pastebėjote, kad atsiranda tinimas, vakare gerkite šiek tiek mažiau, o ryte ir dieną – daugiau. O pirmą vandens stiklinę būtina išgerti iš karto pabudus – taip pažadinsite organizmą ir sužadinsite visus jo procesus. Trečia, skaitosi tik vanduo. Arbata, kava, sultys ir kt. gėrimai neįtraukiami į dienos vandens normą, taigi nekeiskite vandens kitokiais skysčiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)