– Sakykite, nuo ko pradėti akių makiažą, jei vokai yra užkritę?

– Iš pradžių reikia pasakyti, kad tokius vokus nebūtinai turi tik brandžios moterys. Su šia problema susiduria ir jaunos merginos. Viskas priklauso nuo genetikos ir fiziologijos. Tokioms moterims, renkantis makiažą, reiktų atkreipti dėmesį ne tik į vokus, bet ir į akies formą. Ko negalima daryti? Reikia žinoti vieną svarbiausią makiažo principą: šviesiais šešėliais dažome tas vietas, kurias norime išryškinti, tamsiais – tas, kurias norime paslėpti. Jei norime paslėpti užkritusius vokus, juos dažome tamsesne spalva. Žinoma, priklausomai nuo užkritimo laipsnio ne visada naudosime labai tamsius šešėlius, šešėliai gali būti vidutiniai, pavyzdžiui, šviesiai rudi, rusvi, pilkšvi. Juos parenkame pagal odos spalvą, akių spalvą, tipažą. Kita svarbi taisyklė: negalima naudoti labai blizgių šešėlių. Viskas, kas blizga, tik labiau pabrėš tą užkritusį voką. Aš patariu naudoti žemiškų spalvų paletę, neimti itin ryškių, raudonų, violetinių spalvų, kurios bus tokios rėkiančios ir iškart veide matomos. Tai turi būti natūralūs atspalviai, rusvi, rudi, matiniai arba satininiai. Pastarieji nereikalauja tokio stipraus retušavimo ir tiek įgūdžių.

Nora Kiela

– Kaip dažytis?

– Svarbiausia visada dažytis atmerktomis akimis. Kai tavo akis užmerkta, nematai tikrosios voko padėties, todėl gali prisipaišyti ko tik nori, bet kai atsimerksi, pamatysi visai kitą rezultatą. Taigi atsimerkite ir žiūrėkite tiesiai į veidrodį. Naudokite trijų atspalvių spalvą: šviesiausią, vidutinę ir tamsiausią. Iš pradžių akies kamputį prie nosies nudažykite šviesiai. Antras žingsnis – atmerktomis akimis vidutine spalva apibrėžkite voko užkritimą, tą vadinamą voko raukšlę. Tam reikalingas specialus apvalus šepetėlis. Juo tarsi nubrėžiame iš naujo voko raukšlę ir retušuojame. Tada žiūrime, ar užtenka užtamsinimo, ar ne. Paskutinis žingsnis: tamsiausia spalva padažyti tarp voko raukšlės ir paskutinės blakstienos. Nupaišomas toks tarsi trikampėlis, kuris vizualiai pakelia voką. Ant viršutinių vokų jokiu būdu negalima naudoti labai šviesių šešėlių. Jei nenorite dažytis tamsiai, užtenka panaudoti pirmą ir antrą atspalvius, išeis toks dieninis makiažas.

– Kaip pakelti voką galima su pieštuku, akių pravedimu?

– Taip, tai irgi padeda atverti žvilgsnį. Priklausomai nuo to, ar makiažas dieninis, ar vakarinis, pasirinkite, ar naudosite pieštuką, ar akių pravedimą. Paprasčiausia yra visada pradėti nuo pieštuko. Žiūrėdamos tiesiai į veidrodį, nuo paskutinės blakstienos išoriniame kampe nuvedame pieštuką iki voko raukšlės. Žiūrime, ar pakyla akis, ir pagal tai pasitaisome. Pieštuką paprasta nuvalyti, todėl tai gali būti tarsi trafaretas. Kai nusibrėžiame liniją pieštuku, ją apvedame laineriu. Aš savo klientus mokinu liniją vesti 30 laipsnių kampu į viršų nuo paskutinės blakstienos iki voko raukšlės. Būtinai atmerktomis akimis. Jei norime dieninio makiažo, užtenka pravesti pieštuku ir išsklaidyti jį su šešėliais. Tada linija taps ne tokia akivaizdi, sušvelninta.

Makiažas

– Ką daryti, kad laineris nepaliktų antspaudų ant voko?

– Kai nubrėžiame liniją, labai svarbu užsimerkti ir truputį palaukti, kol ji išdžius. Jei iškart atsimerksite, kad ir koks bebūtų vandeniui atsparus laineris, jis nespės sustingti. Tiesa, dar labai gerai naudoti šešėlių bazę. Šešėliai nesubėgs į raukšles, kas dažnai nutinka, kai vokai yra užkritę. Bazę padenkite labai plonu sluoksniu ir palaukite minutę, kol išdžius.

– O apatinę blakstienų liniją?

– Niekada nerekomenduoju visiškai ją nudažyti, užtenka vieną trečdalį, tada akis nebus susiaurinama. Nuo išorinio kampo padažome su tais pačiais šešėliais kaip ir kampučiuose viršuje. Akys atrodys intensyvesnės ir didesnės. Tiesa, vyresnio amžiaus moterims apatinės blakstienų linijos rekomenduoju nedažyti.

– Blakstienos yra paskutinis žingsnis, tiesa?

– Taip. Labai gerai naudoti parietimo žnyplutes arba salonuose pasidaryti specialią blakstienų laminavimo procedūrą, kai ant specialių suktukų blakstienos yra užriečiamos, užpildomos keratinu. Šios procedūros efektas išlieka iki trijų mėnesių, nebereikia kasdien vargti ir jų riesti. Jei yra kokia nors proga, galima naudoti priklijuojamas blakstienas.

– Ar antakiai čia vaidina kokį nors vaidmenį?

– Taip. Jei jie yra nuleisti, dar labiau pabrėžia vokų užkritimą. Idealu būtų, jei išoriniai antakių kampai būtų šiek tiek aukščiau nei vidiniai. Tada gaunasi toks pakėlimo efektas. Galima patiems suformuoti, galima kosmetologo kabinete tą padaryti. Galima daryti ilgalaikį antakių makiažą. Taip pat svarbu antakių neužtamsinti, tegu jie būna vienu tonu šviesesni nei jūsų plaukų šaknys. Atrodys harmoningiau ir jaunatviškiau.

Kitus tekstus apie makiažą galite rasti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)