Apžiūrėkite save veidrodyje

Jūsų veidas – visa paletė įvairių atspalvių, kurie labai natūraliai tarpusavyje dera, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru. Akys, oda, plaukai, antakiai, blakstienos, lūpos, skruostų rausvumas turi unikalią spalvą, jūsų išvaizda – tarsi perėjusi pro tam tikrą vieną filtrą. Pvz., jūsų akys žalios, plaukai – gelsvi, oda – persikinio atspalvio, taigi jūsų filtras bus šiltas ir ryškus. O jei akys pilkos, plaukai tamsūs, o oda blyški? Akivaizdu, kad jūsų išvaizdoje – kur kas daugiau šaltų tonų.

Raudona tinka visiems

Jei visą ligšiolinį gyvenimą vengėte raudonos spalvos, laikėte ją pernelyg ryškia, pats metas įsigyti pora raudonų drabužių. Daugelis koloristų įsitikinę – klasikinė raudona (pagal „Pantone“ instituto sistemą – „True Red“) tinka visoms, bet kokio amžiaus moterims, – teigia koloristė Helen Venables. – Visi kiti atspalviai turės savyje arba gelsvo, arba melsvo atspalvio.“

Jei spalvoje daugiau gelsvo atspalvio, laikome šią spalvą šilta, jei daugiau melsvo – šalta. Čia jokio universalumo negali būti, teks kruopščiai ištyrinėti savo išvaizdą, kad suprastumėte, kokia spalva jums tinka – raudona, pereinanti į avietinę, raudona, pereinanti į arbūzo atspalvį, ar pomidoro atspalvio raudona.

Venkite juodos spalvos

Klasikinė raudona tinka visiems, o juoda – praktiškai niekam (priešingai, nei tvirtina paplitęs stereotipas). Taip yra todėl, kad juoda – nė ne spalva. Ji sugeria bet kokią kitą spalvą, tarsi išsiurbia sveikus, jaunus atspalvius iš mūsų odos, o tai reiškia – šiek tiek sendina.

Raskite savo atspalvį

Svarbu įsidėmėti vieną taisyklę – nebūna netinkančių spalvų, būna netinkantys atspalviai. Pavyzdžiui, žalia – ji turi daugybę įvairiausių atspalvių: salotinis, smaragdinis, žolės žalumo ir kt. Taip yra su visomis pagrindinėmis spalvomis. Mėlyna būna su violetiniu atspalviu, ryškiai mėlyna, pilkšvai mėlyna, žydra ir kt. Raudona – tai skaisčiai raudona, vyšninė ir milijonai kitokių atspalvių, iš kurių svarbu atsirinkti sau tinkančius.

Viena spalva, du atspalviai

Jeigu jūsų išvaizdoje daugiau šiltų atspalvių (pvz., jūsų akys žalios arba rudos, plaukai – auksinio, karamelinio atspalvio), rinkitės spalvas, kurios gaunamos, į pagrindinę spalvą įmaišius geltonos. Jeigu esate šalto tipo (platininė blondinė arba brunetė su pilkomis, žydromis akimis), ieškokite savo atspalviuose melsvos.

Reikia žinoti savo neutralias spalvas

Neutralios spalvos taip vadinamos todėl, kad jos dera praktiškai su visais atspalviais. Balta, smėlinė, pilka ir ruda yra bazinės spalvos, jos skiriasi, priklausomai nuo kolorito. Tarkime, šalto tipo blondinė stulbinamai atrodys su baltais drabužiais, rudaakėms su karamelinio atspalvio plaukais tiks smėlinė. Tamsiaakės brunetės atrodo elegantiškai su ruda apranga, blondines puošia pilka. Svarbu, kad jūsų pasirinktas atspalvis pabrėžtų jūsų odą, plaukus ir akis. Jei nekyla disonanso su išvaizda, vaidinasi, šis atspalvis – jūsų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)