Nepradėkite kontūruoti veido iki 20 metų

Veido modeliavimas gali būti aktualus ne tik dėl amžiaus pakitimų, pigmentinių dėmių ar spuogelių, įgimtų ir įgytų veido asimetrijų, bet ir dėl įvairių kitų estetinių trūkumų. Visame pasaulyje dažniausiai kaip gražios vertinamos moterys su aukštais skruostikauliais. Tačiau skruostikauliai išryškėja tik brandesniame amžiuje, todėl paauglės tikrai neturėtų jų modeliuoti. Norėdamos atrodyti vyresnės, gali iššaukti priešingą ir nepageidaujamą efektą, kuris labiau primins ne merginą, bet „tetą".

Mažiau yra daugiau

Kad mergina atrodytų patrauklesnė, nebūtina ryškiai dažytis. Pagrindinė taisyklė – saikas. Sudėtingas, daugiasluoksnis makiažas seniai nebemadingas. Jis naudojamas tik fotosesijose ir su juo tikrai netinka sėdėti pamokose ar eiti į darbą. Bet jei nutarėte eiti į roko koncertą, neoninis akių pieštukas tikrai atrodys efektingai. Įvairius odos trūkumus geriau paslėpkite subtiliai, taip, kad niekas nepastebėtų ir pabrėžkite tik savo privalumus. Sekant naujausias makiažo tendencijas kaip ir anksčiau, ypač populiarus „odos švytėjimas“, kuris kalba apie natūraliai sveiką ir blizgančią odą.

Makiažas - Dalios Gečienės/ Ievos Stasytytės nuotr.

Naudokite lengvos tekstūros kremus

Dabar ypač madingas makiažas „be makiažo“. Paskutinį dešimtmetį kosmetinių priemonių rinką aktyviai šturmavo vadinami „BB“ ir „CC‘‘ kremai. Jų labai lengva tekstūra, turi daug drėkinamųjų medžiagų ir SPF, kas ypač svarbu. „BB“ kremas padės išlyginti veido odos toną ir spalvą, suteiks jai matiškumo, aksomiškumo, jis yra tirštesnis. „CC“ koreguoja išorinius odos netobulumus: išbėrimus, pigmentines dėmes, nelygų toną, kapiliarinį tinklelį. Dar šio kremo privalumas yra tas, kad juo galima maskuoti tamsius ratilus po akimis – jis turi ir maskuoklio funkciją. Be to, jis suteikia odai ir spindesio, kaip ir skaistinamoji priemonė. Svarbu tinkamai pasirinkti spalvą pagal savo spalvinį odos tipą.

Toninį kremą rinkitės kuo geriausios kokybės

Jei jau nutarėte naudoti toninį kremą, rinkitės atidžiai. Labai svarbu atrasti labiausiai tinkantį, su kuriuo jausitės puikiai. Jį reikia rinktis pagal odos tipą. Svarbiausia, kad jis būtų kuo geresnės kokybės, lengvos tekstūros ir nekemšantis veido porų, kad neišryškintų nepageidaujamų mimikos raukšlelių. Jeigu kremo spalvą pasirinksite per tamsią, veidas gali atrodyti pavargęs, jei per šviesią – veidas taps išblyškęs.

Priemonės naudokite ypač plonu sluoksniu

Biri pudra naudojama minimaliai. Švytėjimą suteikiančios priemonės naudojamos tam, kad suteiktų drėgnos odos efektą. Vakarui puikiausiai tinka blizgučiai po apatinėmis blakstienomis. Po apatinėmis blakstienomis gali būti naudojami netgi pavieniai blizgūs mažesni ar didesni lipdukai.

Vizažistė pasidalijo pagrindiniais patarimais, kaip susikurti kasdienį makiažą

Maskuoklis (korektorius)

Su juo galite paslėpti veido trūkumus tokius kaip patamsėję paakiai, paraudimai, spuogeliai, pigmentinės dėmės ir net linkusias mėlti lūpas. Jo netepkite, bet maža kempinėle tapšnojančiais judesiais užmaskuokite lokalius trūkumus.

Modelis - Mantė Butkutė/ Makiažas - Dalia Gečienė/ Ievos Stasytytės nuotr.

Biri pudra

Ji suteikia odai matinį šilko efektą, pašalina riebų blizgesį, užtikrina, kad makiažas laikytųsi ilgiau ir geriau.

Švytėjimą suteikianti priemonė (highlighter)

Kiekvienai dienai geriausia išsirinkti su pačiomis smulkiausiomis, šviesą atspindinčiomis dalelėmis. Šios priemonės suteikia šviežumo ir gaivos efekto, veidas atrodo tarsi drėgnas. Kreminės tekstūros priemonė sukuria natūralesnį ir jaunatviškesnį efektą dienos metu nei sausos tekstūros. Tačiau prie dirbtinio apšvietimo patartina naudoti sausą priemonę. Kreminės tekstūros priemonė gali būti naudojama ir be kreminės pudros. Naudokite ją skruostikaulių, zonoje, centrinėje voko dalyje, kaktos srityje, virš viršutinės lūpos bei centrinėje lūpų dalyje, norint sukurti putlesnių lūpų įvaizdį.
Nepatartina naudoti toms, kurios turi riebią veido odą. Negalima jos naudoti toje vietoje, kur prie išorinių akių kampučių susidaro mimikos raukšlelės, nes tai dar labiau jas pabrėš.

Skaistalai ir bronzantas

Leis sukurti nepriekaištingą makiažą. Juos reikia rinktis pagal savo odos tipą, atkreipiant dėmesį į tai, ar jums reikia šilto ar šalto atspalvio. Jei oda nėra rausvos spalvos, skaistalai bus puikiausias pasirinkimas, ir jis turėtų būti jūsų kosmetinėje. Bet jei veido raudonis ir taip moterį vargina, ją reikėtų atidėti. Nepamiršti puraus teptuko, tam kad tolygiau pasidengtų ir produktas būtų pilnai išsklaidytas. Bronzantas suteiks pailsėjusios, natūraliai įdegusios odos efektą.

Modelis - Mantė Butkutė/ Makiažas - Dalia Gečienė/ Ievos Stasytytės nuotr.

Tušas akims

Dienos metu paprastai naudojamas juodas arba rudas, vakare gali būti naudojami ryškūs ir spalvoti. Pastaruoju metu tai ypač madinga. Jie makiažui gali suteikti ekstravagancijos.

Pravedimas (liner)

Jis turi būti maksimaliai plonu galiuku, tam kad idealiai galėtų pabrėžti blakstienų liniją.

Pieštukas

Jei norite sukurti kuo natūralesnį įvaizdį, naudokite akių pieštuką. Blakstienų liniją pravesti reikia iš viršaus ir iš apačios. Šią liniją galite ištušuoti patinkančia kitokia šešėlių spalva.

Lūpų dažai, blizgesiai, balzamai

Lūpoms kiekvienai dienai geriau naudoti priemones, kuriose gausu drėkiklių. Jei jūs nemokate ar nenorite skirti daug laiko lūpų dažymui, jums puikiai tiks lūpų blizgesiai. Taip pat labai gerai tinka lūpų balzamas. Svarbu pasirinkti tinkamus atspalvius. Jei norite, kad lūpų dažai išsilaikytų kuo ilgiau, pirma patepkite jas maskuokliu, tada apveskite pieštuku. Jį truputį išretušuokite į vidinę lūpų pusę ir tik tada denkite lūpų dažais. Teptukas turėtų būti suspaustas, kuo plonesniu galu, kad galėtumėte nupiešti kuo tiksliau. Kaip visada, madai nenusileidžia klasikinė raudona spalva, ją papildo vyšninė ir jos atspalviai. Ir toliau tęsiasi mada – lūpos be ryškaus kontūro, lyg apkramtytos, ombre technika.

Modelis - Laura Nogaitytė/ Makiažas - Dalia Gečienė/ Ievos Stasytytės nuotr.

Antakiai

Antakių tušas gali būti bespalvis arba spalvotas. Jis antakiams suteiks apimties, užfiksuos nepaklusnius plaukelius, sukurs estetišką, tvarkingą vaizdą. Jį tepkite palengva, į viršų, kad išgautumėte kuo natūralesnį vaizdą.

Antakių šešėliai

Jei jūsų antakiai reti, tas vietas, kuriose trūksta plaukelių, užpildykite piešdami šešėliu tinkama spalva. Dažnai šios priemonės būna atsparios vandeniui. Teptukas turėtų būti suspaustas ir kirstu galiuku, tam, kad pavyktų lengviau suformuoti. Jei norite, kad antakiai, atrodytų kuo natūralesni, teptuką naudokite puresnį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)