Anot vizažistės, sudėtingas daugiasluoksnis makiažas seniai nebemadingas. Dabar ypač madingas makiažas „be makiažo”. „Dažų reikėtų vartoti kuo mažiau, kad išlaikytume kiek įmanoma natūralumą. Bet jei vis tik nutarėte kažką pasikoreguoti, reikėtų laikytis tam tikrų klasikinių principų. Veido modeliavimas gali būti aktualus ne tik dėl amžiaus pakitimų, bet ir dėl įvairių kitų estetinių trūkūmų, pigmentinių dėmių, labai išreikšto kapiliarų raudonio, nepageidaujamų spuogelių, kurių moterys dažnai tiesiog nenori demonstruoti“, – sakė pašnekovė.

Vizažistė neslepia, kad norint sukurti nepriekaištingą makiažą, kad jis atrodytų tobulai, reikia daug pastangų. „Korekcijos pagalba galime koreguoti veido ovalą, akių, lūpų ir nosies formą. Tai spalvų žaismas, kurio pagalba galime nulipdyti beveik naują veido formą. Šviesios spalvos suformuojamos kremine arba sausa tekstūra. Kreminės tekstūros – tai visos, šviesą atspindinčios, bazinės baltos arba rožinės. Sausos – tai pudra, kuri gali būti balta, matinė, spindinti, perlamutrinė. Ją gali atstoti ir šešėliai – satininiai, matiniai, perlamutriniai“, – pasakojo specialistė.

Šviesius tonus ji pataria dėti ten, kur reikia iššviesinti arba padidinti apimtį. „Natūraliai šviesios dėmės krenta ten kur krenta šviesa-kakta, nosies nugarėlė, virš lūpos, akių vidiniai kampučiai, po antakių arka, skruostikauliai. Perlamutrinė bazė duoda švytėjimo, o dabar tai ypač aktualu. Jas galima uždėti teptuko arba piršto pagalba“, – pasakojo vizažistė.

Dalia Gečienė

Nosies nugarėlė

„Čia labai svarbu atkreipti dėmesį, kad nepadarytumėte klaidos. Kadangi švytinti bazė atkreipia į save dėmesį, kai brėžiam liniją, per nosies nugarėlę, mes ją darome labai tikslią ir ne platesnę, nei 3 mm. Jei padarysime ją per storą, nosis atrodys platesnė, nei yra. Jei nosis trumpa ir norime ją pailginti, mes galime nuvesti ir iki galiuko. Jei nosis trumpa – tik iki centro. Nosies nugarėlę dengiame šviesiai, nosies šonus patamsiname, bet ne per daug, nes vėlgi nosis gali pradėti dominuoti. Jei tai darome tik kaip kasdieniam makiažui, pakanka tik pašviesinti, netamsinant šonų. Labai dažna klaida – nosies pašviesinimas pagal jos formą. Reikia tik siaurą, tiesią juostelę, nesvarbu kokia bebūtų nosis“, – pasakojo specialistė.

Viršutinės lūpos kontūras, kakta, smakras

„Taip pat kontūruojame viršutinės lūpos kontūrą. Lūpos vizualiai atrodys labiau putlios. Taip pat lengvai padengiame lūpų viduriuką, švelniai, per centrą, smakrą, kaktos vidurį ir akių vidinius kampučius. Vien tik tai pašviesinus, odos spalva tampa skaistesnė, švaresnė, jaunatviškesnė. Kasdieniam pamodeliavimui, labai skubant ar tiesiog norint veido odą išlaikyti kuo natūralesnę, gali pakakti vien tik to. Šviesinančias priemones tepame ant skruostų viršaus, bet neliečiant tos srities, kur lūžta mimikos raukšlelės, nes jas dar labiau pabrėšite. Centrinė veido dalis iššviesinama, o šoninės veido dalys patamsinamos“, – sakė vizažistė.

Veido kontūravimas/ Dalios Gečienės nuotr.

Skruostai

Anot jos, jei veido ovalo forma graži, skruostus pagiliname tik lengvai. O jei vis tik veido formai reikalingas modeliavimas, po skruostikauliu paryškiname vienu ar dviem atspalviais tamsesniais nei veido odos spalva. „Skruosto modeliavimą svarbu atlikti su pudra, kuri nebūtų nei oranžinė, nei terakotinė, o rudai pilka, nes priešingu atveju atrodys kaip skaistalai ir tai nebus nei gražu, nei natūralu“, – pabrėžė ekspertė.

Kai pradedate modeliuoti veidą su bronzantu, kad nesigautų dėmės – naudokite jo labai saikingai. „Teptuką švelniai nubraukiame ant kitos rankos, kad pašalintume priemonės perteklių. Skruostus pradedame tepti nuo tos vietos, kurią mes norime pagilinti, kildami į viršų. Iš pradžių paskleidžiame plonai ir atsargiai. Kai įsitikiname, kad jau pataikėme, galime ir daugiau paryškinti“, – pasakojo vizažistė.

Veido kontūravimas/ Ievos Stasytytės nuotr.

Akys

Vizažistė pataria, kad akys atrodytų atviresnės, akiduobių klostėse naudojame matinius, dumblo spalvų akių šešėlius, nors galima naudoti ir matinius rudų tonų lupų dažus“, – pataria specialistė. Anot jos, makiaže labai svarbu, kad sutaptų modeliavimo linijos: antakio, akių, skruostikaulių, skruosto užtamsinimas, žandikaulio linijos. Visos jos turi eiti paraleliai. Taip suteikiamas pakėlimo efektas.

Apatinės linijos modeliavimas

„Labai svarbu, kad žandikaulio linijos neužtamsintume labiau nei skruostų, nes tada pradės dominuoti žandikaulis. Tam, kad veidas neatrodytų lyg atskira kaukė, patamsiname ir ausies spenelius, nuvedant potepį ir per kaklą. Jis dengiamas iš abiejų pusių. Toks modeliavimas labai tinka kasdien, nes tekstūros labai lengvos ir iš arti jo beveik nesimato. Jei mes kaklą patamsinsim iš šonų, kaklas suplonės, o veidas atrodys platesnis, todėl dažome arčiau centro“, – patarė makiažo specialistė.

Vizažistė pasidalijo trumpu gidu, kaip modeliuoti veidą pagal jo formą

Apvalaus veido modeliavimas

Veido kontūravimas/ Dalios Gečienės nuotr.

Svarbiausia užduotis apvaliam veidui – tai dėmesio pritraukimas į vidurinę veido dalį. Dėl to pašviesinkite kaktą, paakių sritį, virš skruostų ir smakro viduriuką. Tada patamsinkite smilkinių zoną, skruostų ir žandikaulio linijas. Šviesiname kaktos vidurį, paakių sritį, smakrą.

Kvadratinio veido modeliavimas

Veido kontūravimas/ Dalios Gečienės nuotr.

Šviesiname kaktos vidurį, po akimis, virš skruostų ir ant smakro galiuko, kad dėmesys kristų į veido vidurinę dalį. Suminkštinkite veido kontūrą, užtamsinant plaukų augimo liniją, smilkinių kampus ir žandikaulius.

Širdies (trikampio) formos veido modeliavimas

Veido kontūravimas/ Dalios Gečienės nuotr.

Čia svarbiausia užduotis – subalansuoti viršutinę ir aptinę veido dalis. Dėl to pašviesiname smakrą, kad jį praplėstume, o skruostus ir smilkinius užtamsiname, kad sumažintume jų apimtį. Taip pat pašviesiname kaktą, paakius virš skruostų, kad dėmesys kristų į veido vidurinę dalį.

Kriaušės formos veido modeliavimas

Esant tokios formos veidui, svarbu pašviesinti kaktą, kad ji vizualiai padidėtų, nes apačia neproporcingai plati. Taip pat pašviesiname paakių sritį ir smakro galiuką. Skruostų ir žandikaulio linijas užtamsiname. Tai vizualiai pasiaurins ir sumažins skruostus bei žandikaulius.

Ilgo ir siauro veido modeliavimas

Šiam veido tipui geriau nešviesinti ir netamsinti jokių sričių. Tai tik dar labiau pailgintų veidą. Uždėkite tik nedidelį kiekį bronzanto ant smakro ir pačiame kaktos viršuje prie plaukų augimo linijos, stengiantis sukurti trumpesnio veido iliuziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)