– Jei kalbame apie kasdienį makiažą, ar reikia naudoti makiažo pagrindą?

– Makiažo bazė palygina veidą, turi silikonų, specialių medžiagų, kurios uždaro poras ir sukuria pagrindą, kuris geriau sukimba su pudra. Jei jums reikia eiti į vakarėlį, renginį, fotosesiją – be jokios abejonės, galite naudoti. Bet jei tai kasdienis makiažas, patarčiau vengti. Geriau tepkite veidą tinkamu kremu, serumu, o ne naudokite bazę.

– Kuo tepti pudrą geriausia?

– Aš patariu tą daryti pirštais, kadangi tai yra pati higieniškiausia priemonė. Dabar daug kas pamėgo taip vadinamą „Beauty blender“ kempinėlę, kurią, prieš tepant pudrą, reikia sudrėkinti. Jei aš ją naudoju, kaskart po naudojimo – išplaunu. Jei neišplaunate, įsivaizduokite, kas joje darosi. Nusiprausiame veidą, pamaitiname jį serumu, pasitepame kremu ir... pasiimame tą kempinėlę, kuri buvo sušlapinta, ant kurios buvo pudros likučių, kurios viduje veisiasi įvairiausia flora ir fauna, ir ant švaraus veido užtepame pudros bei pradedame ta kempine tapšnoti. Švelniai kalbant tai yra antisanitariška.

Jei naudojate šepetėlius, bent vieną kartą per savaitę visus būtina išplauti: ir šešėlių, ir pudros, ir kontūravimo. Jei bijote pažeisti šerelius, plaukite su šampūnu. Būtent šių įrankių neplovimas yra viena iš pagrindinių priežasčių, dėl ko atsiranda spuogai ant veido. Toms, kas turi su oda problemų, kiekvieną vakarą nusiprausus veidą, patariu nusausinti jį su vienkartine servetėle ir pažiūrėti, ar tikrai veidas yra švarus, ar ant servetėlės neliko geltonų dėmių. Tokiu būdu 50 proc. sumažinsite tikimybę, kad vėl atsiras spuogų.

Kosmetologė Nora Kiela/ www.groziopaslaugos.lt nuotr.

– Ar yra skirtumas, nuo kurios veido vietos pradėsi tepti pudrą ir kaip užbaigsi?

– Aš patariu viską daryti judesiais iš apačios į viršų. Tokiu būdu bent šiek tiek kilstelsime tą veidą į viršų.

– Ar yra kokios nors tendencijos, kalbant apie pudrą? Kas madinga šiuo metu?

– Kadangi šiais metais mūsų veidą dažnai dengia kaukės, vargu, ar kažkas matys, ar jis kontūruotas, ar ne. Todėl tendencija viena – reikia stengtis kuo tolygiau padengti. Geriausia naudoti BB arba CC kremus, jei oda nėra itin problematiška. Tokie kremai ir odai sveika, ir atspalvį turi. Ant skruostikaulių galima užtepti švytinčių skaistalų, kad atrodytumėte gaiviau.

– Kuo skiriasi BB ir CC kremai?

– BB yra kremas su spalva. O CC kremas skirtas odai, kuri turi raudonumą. Jis dažnai turi žalsvo atspalvio. Jo vizualiai nesimato, bet sumažina raudonį.

– Kokias klaidas daro moterys naudodamos pudrą?

– Dažniausiai užsitepa tamsesnio atspalvio pudrą nei yra kaklas. Tai labiausiai sendinantis dalykas, koks tik įmanomas. Geriau jau tegu veidas būna šviesesnis nei kaklas. Kita didelė klaida yra kai pudra padengia veidą, bet pamiršta patepti po smakru. Nereikia viso kaklo pudruoti, bet vos vos, kad jis susilygintų su veidu.

Kitas dalykas, kurį reikia pabrėžti, kad moterys nesirinktų kasdieniam makiažui pudros, kuri skirta profesionalams. Pavyzdžiui, kai nuotakai darau makiažą, tepu visiškai kitokią pudrą nei pati tepuosi kasdien. Koks skirtumas? Atrodytų gi dar geriau. Bet į profesionalias priemones įdedama labai daug priedų, pavyzdžiui, silikonų, kurių pagalba pudra pasidengia itin tolygiai, ilgiau laikosi, užglaisto poras ir pan. Taip, vienai diena tai yra būtina ir labai gražu, bet jei tai darysime kiekvieną dieną, problemos su spuogais, nelygia oda yra garantuotos. Jei neturite kokių nors labai pastebimų defektų, nenaudokite stipriai maskuojančios pudros. Žmonės, kurie turi spuogų, sakys, kad negali kitaip. Bet vaistinėse yra kremų su spalva, kurie ne tik maskuos, bet ir pagydys. Tai yra geriausia išeitis.

Jei turite klausimų apie makiažą, rašykite mums: agne.keizikiene@delfi.lt


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)