Ekspertas D. Ražauskas pateikė septynias taisykles, kurių reikėtų laikytis, kad išgyventi neištikimybę būtų lengviau.

Reaguoti

„Yra nemažai porų, kuriose vienas iš partnerių nuėjo „į kairę“, o kitas net nedrįsta apie tai kalbėtis, bando nutylėti, pralaukti, tikisi, kad gal viskas išsispręs. Dažniausiai tai neveikia. Reikia reaguoti. Jei nesureagavote, jūs tarsi duodate tam sutikimą, leidimą. Kaip reaguoti? Pirmiausia reikia atitolti. Pasikalbėkite su partneriu apie tai ir atitolkite. Jokių lytinių santykių, jokio bendravimo, rekomenduojama išvažiuoti pagyventi kur nors kitur, galima net ir pas partnerio tėvus. Toks laikinas išsiskyrimas padės ne tik jums, bet ir partneriui apgalvoti, ką jaučia, suprasti, kaip yra geriau“, – pasakojo D. Ražauskas.

Vidinis pozityvaus santykio kūrimas

„Jei norime išsaugoti santykius, labai svarbus yra vidinis pozityvaus santykio sukūrimas su dabartiniu partneriu. Kitaip sakant, reikia daryti pratimus, kurių metu siųsite tam žmogui palaikymą. Tai nėra lengva. Jei kažkas buvo neištikimas, mažiausiai norisi jam siųsti palaikymą. Bet jei norite išsaugoti santykius, to reikia. Atsisėskite kokioje nors patogioje vietoje, užsimerkite ir mintyse apkabinkite savo partnerį. Pasakykite, kad jam atleidžiate, kad priimate jį tokį, koks jis yra, kad atsiprašote, jei kada nors jį įžeidėte, padėkokite, kad jis yra jūsų gyvenime ir pan. Tokie signalai labai gerai persiduoda. Be to, jūs geriau pajusite situaciją. Lengviau atleisite – o tai padės bet kuriuo atveju: tiek jei liksite kartu, tiek jei išsiskirsite. Skirkite tam bent penkias minutes per dieną ir rezultatą pamatysite“, – patarimais dalijosi santykių ekspertas.

Neskubėkite skirtis oficialiai

„Daugelis porų paskuba. Jei jūsų vyras ar žmona kuriam laikui išėjo, nes jam ar jai reikia pabūti atskirai, leiskite, bet neįforminkite to dabar. Laikas, kurį rekomenduojama pralaukti, yra vieneri metai. Net jei jūs susipykote, nebesate kartu, palaukite vienerius metus. Labai dažnai per tą laiką žmogus persigalvoja ir grįžta“, – teigė pašnekovas.

Paleiskite partnerį

„Tai sakydamas, turiu omeny nesudievinkite jo. Kai partnerį sudieviname, o jis nueina „į kairę“, mes dėl to labai kenčiame. Tada norime bet kokiais būdais jį išsaugoti, bet tik dar labiau nuo savęs stumiame. Paleiskite jį. Priimkite savo likimą. Taip nutiko. Nesureikšminkite ir priimkite. Jis išeis, aš išeisiu, paleidžiu jį – pasakykite sau tai kiekvieną dieną“, – sakė D. Ražauskas.

Bendraukite su abiejų pusių tėvais

„Bendraukite, lankykite, kalbėkitės ir informuokite juos apie tai, kas įvyko. Neslėpkite. Jei tėvai yra gerbiami ir jie žino, kas nutiko, tai bus naudinga, jei norite išsaugoti šeimą. Tėvai yra vienas iš energetiškai stiprių šeimos išsaugojimo garantų“, – teigė ekspertas.

Užimkite protą pozityvia dvasiška literatūra

„Kai įvyksta kažkas skaudaus, protas labai linkęs apie tai galvoti, permąstyti. To nereikia. Labai gerai ypač ryte ir vakare prisėsti ir bent 10 min. paskaityti pozityvią knygą. Paieškokite tokių, kurios kalbėtų apie tikrus dalykus, nes protą reikia kažkuo užimti“, – sakė pašnekovas.

Proto valymas

„Ta galima daryti į pagalbą pasitelkus įvairius pratimus, meditaciją, maldą. Išbandykite jogą. Jei paliksite protą ramybėje ir nedirbsite su juo, situacija tik blogės. Nuolat galvosite apie tai, kas įvyko“, – pasakojo D. Ražauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)