Dovanų ekspertė patars, kokius žingsnius reikėtų įvykdyti prieš perkant dovanas, kokią dovaną parinkti šefui ir kokių dovanų geriau nedovanoti nepasitarus su dovaną gausiančiu asmeniu.

– Kokias dovanas gauna Jūsų vaikai?

Simona: Mano vaikai nėra išlepę, ir jeigu jie kartą ką nors gavo, kitą kartą vėl džiaugsis tuo pačiu. Galiu pasakyti pavyzdį. Šiaip jie kažkokia proga, kartą per savaitę gauna liofilizuotas uogas. Jei aš padovanosiu po 10 pakelių šių uogų, jiems bus tikra dovana. Arba dar net ir skirtingų spalvų ir jie galės jas atsidaryti po Kalėdų, jiems bus tikrai puiki dovana.

– Nuo ko reikėtų pradėti pasiruošimą rinkti dovanas?

Odeta: Pirmiausia reikėtų apgalvoti biudžetą. Kiek pinigų jūs norite ir galite skirti dovanoms? Geriausia tai padaryti, kuo anksčiau. Nes taip jūs turėsite daugiau laiko, kad sukauptumėte tą sumą. Jei reikėtų pasakyti tiksliau, rekomenduojama dovanoms skirti ne daugiau 10 proc. savo mėnesinių pajamų. Antrame žingsnyje įsivardinti, kam bus dovanojamos dovanos. O trečiajame žingsnyje sujungti prieš tai padarytus darbus ir paskirti sumas kiekvienam žmogui. Galiausiai pagalvoti apie dovanų idėjas tinkančias būtent tam žmogui. Taip pasiruošite ir palengvinsite sau darbą.

– Kokios dovanos Jums suteikia daugiausiai džiaugsmo ir emocijų?

Simona: Mes su vyru dovanojimą dažniausiai paverčiame pinklėmis. Kažkokiu netradiciniu būdu, netradicinėje vietoje. Man ta emocija ir yra tas įsimintinas dalykas, tai patinka tiek man, tiek mano vyrui, kai dovanos dovanojamos netradiciškai, o su tam tikru žaidimu. Pvz.: aš vyrui gimtadienio proga dovanojau paspirtuką, bet jis neatkeliavo laiku, todėl padovanojau didelį lapą, kuriame buvo pavaizduotas paspirtukas, o vėliau, kai jis nesitikėjo mums išvažiavus pabūti kartu, viešbučio kambaryje buvo paliktas paspirtukas. Arba per mano gimtadienį, karantino metu, jis kieme su vaikais dovanojo man paspirtuką su balionais, tortu, tokia dovana man buvo puiki stagmena.

– Kokios tendencijos laukia mūsų kitais metais?

Simona: Pagalvoti apie kažkokią veiklą, kai baigsis ši pasaulyje esanti situacija. Nes labiausiai esame išsiilgę buvimo kartu. Kiekvienas žmogus džiaugsis gavęs pasižadėjimą praleisti kartu. Tai nebūtinai turi būti apčiuopiama dovana ir nebūtinai šiam momentui. Tai gali būti miniatiūrinė smulkmena, kuri įrėmins veiklą ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)