„Mokymų ir psichologinio konsultavimo centro“ psichologė Vitalija Mikutaitienė aiškiai ir konkrečiai įvardijo pagrindines priežastis, kodėl vyrai pasuka „į kairę“, kokio amžiaus dažniausiai tai nutinka ir kokį žmogų pasirenka savo „nuotykiui“.

– Pradėkime nuo to, ar vyrai yra sutverti monogaminiams santykiams?

– Antropologai, tyrinėjantys žmonių visuomeninį gyvenimą, pradedant seniausiomis kultūromis iki dabar, pasisako, kad žmonės bando gyventi monogamiškai dar tik tūkstantį metų. Tik apie 17 proc. kultūrų galioja griežta monogamija. Biologiškai mes – žmonės natūraliai esame linkę būti labiau neištikimi nei ištikimi. Tačiau pati meilė yra labiau monogamiška. Apklausos rodo, kad daugiau nei pusę vyrų tiki meile iš pirmo žvilgsnio, o daugiau nei trečdalis vyrų išsako patyrę meilę iš pirmo žvilgsnio. Taigi jei vyrai tiki meile, jie gali būti ir yra monogamiški. Tik kitas klausimas, kiek ta meilė trunka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)