„Reda Couture“ įkūrėja, dizainerė Reda Budvilaitienė pasidalins mintimis ar reikia puoštis laikotarpiu, kai visi sutiksime šventes savo namuose. Kokius aksesuarus ji patartų dėvėti ir kuo svarbus moteriai pagal individualų užsakymą siūtas rūbas.

– Ar tikrai tos lietuviškos tradicijos Jums atrodo geležinės ir nekintančios? O silkei reikia sakyti ne?

Luca: Dabar aš keičiu požiūrį ir silkę bandau gaminti savaip. O per šventes uošvienė gamina 250 patiekalų, nes realiai jų yra tikrai ne 12, o daug daugiau. Ir jei nepraranda 10 metų sveikatos viską ruošdama, nesiskaito Kalėdos. Aš norėčiau, kad būtų daugiau atsipalaidavimo. Susitinki ir gamini kartu. Ir nemanau, kad Dievulis įsižeis jei nebus tos silkės. Italijoje jos nėra ir jis atrodo patenkintas. O aš silkę valgau vieną kartą per metus – priverstas ir priremtas prie sienos.

– Ką daryti su silke, kad ji būtų kitokia?

Luca: Mano silkė yra su „kale“ kopūstu, karamelizuotais svogūnais, mangu ir apkepintais pomidoriukais su balzamiko actu. Viską paruošti labai lengva, nes viskam reikia tik vienos keptuvės.

– Kaip paprastą klasikinį patiekalą patobulinti, kad jis būtų įdomesnis?

Luca: Jei turi sultinio, iš jo gali daryti viską. Namuose turite daug skirtingų ingredientų ir iš jų gali išeiti puiki sriuba. Antrą Kalėdų dieną neįmanoma išgyventi – tai diena, kai norisi grįžti į darbus, nes ten gali nevalgyti. O jei dar kas žada ateiti iš vis nežinai, ką daryti. Ir duoti sriubą būtų keista, bet sriubos žaidimas siūlomas Alfo yra labai puiki mintis. O aš dažniausiai tokiai dienai pasilieku kiaulienos sprandinę. Nes ji labai greitai gali iškepti ant grilio keptuvės.

– Ką patartumėte patiekalams, kuriuos ruošime orkaitėje?

Luca: Orkaitė yra dalykas, į kurią įdėjai patiekalą ir nieko nereikia daryti. Atsiminkite vieną bazinę taisyklę: žuvis jums nieko blogo nepadarė, jai nereikia 220 laipsnių. Žuvį reikėtų kepti 160 laipsnių orkaitėje. Kartais manęs klausia: „Luca, kodėl man neišėjo tavo receptas?“. Tada aš paklausiu, kokią temperatūrą buvai nustatęs, ir man atsako, kad 220 laipsnių...

– Ar svarbu puoštis dabar, kai šventes švęsime namuose tik savo šeimos rate?

Reda: Karantinas paliko žymę mums visiems. Ir aplink tikrai nemažai nerimo, bet artėjant gražiausioms metų šventėms tikrai reikėtų puoštis. Ypatingai Kalėdas lydi daug ryškių raudonų spalvų. Reikia nevengti pasipuošti, tada ir šventė bus daug didesnė ir gražesnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)