Vis tik psichologas Guy Winchas, kurio knyga „Kaip išgydyti sužeistą širdį“ neigia kelis dažnus mitus apie išsiskyrimą, įsitikinęs – tik nuo jūsų priklauso, kiek laiko kentėsite išsiskyrimo skausmą.

Psichologas pateikia šešis patarimus, kaip kuo greičiau imti sveikti po išsiskyrimo su mylimu žmogumi:

1. Nesekite buvusiojo / buvusiosios veiklos socialiniuose tinkluose. Tai skatins daugiau apie jį / ją galvoti, bus sunkiau liautis fantazavus apie iširusius jūsų santykius.

2. Nekurkite sąmokslo teorijų apie jūsų išsiskyrimo priežastis. Jei taip darysite, buvusiam partneriui teks pagrindinis vaidmuo jūsų mintyse, o jūsų tikslas – perkelti jį į antro plano aktorius. Susitaikykite su bet kokiu paaiškinimus, kuris atitinka realius faktus ir suteikia jums pasitikėjimo, kaip antai – jis / nesugebėjo įsipareigoti, leido sau emociškai atitolti ir nekalbėjo apie problemas, kol galiausiai tapo per vėlu, galiausiai – tai nebuvo toks žmogus, kokiu jį / ją laikėte.

3. Surašykite kompromisus, kuriuos darėte pasibaigusiuose santykiuose ir kurių ateityje verčiau nebedaryti.

4. Veikite tai, kas teigia jums džiaugsmo ir yra įdomu, net jei šiuo metu tie dalykai neatrodo džiuginantys ir dominantys. Nesustoti veikus – svarbus būdas duoti sau signalą, kad gyvenimas tęsiasi.

5. Atsikratykite stresą ir skausmą keliančių buvusius santykius primenančių dalykų, kaip antai, fotografijos, senos žinutės.

6. Bendraukite su draugais, priimkite jų pagalbą. Visiems yra tekę patirti skausmą, kiekvienas turi pasiūlyti išmintingų patarimų, gali pasidalinti sava patirtimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)