Žolininkė pildydama į studiją atsineštą „sveikatos taurę“ akcentavo kolageno svarbą. „Tai ne tik dėl odos grožio. Akys, kaulai, dantys... Kolagenas reikalingas visada ir visiems. Mes geriame sintetines piliules. Nesuprantu, kam jas valgyti? Juk ant palangės galime auginti alijošių. Alijošius yra pilnas kolageno, jis tiesiog sunkiasi iš jo. Tai mūsų ląstelių maitintojas. Nusiskynei lapą ir valgai nuo viršūnės".

– Kaip patartumėtė suvaldyti stresą?

– Įbrendi vasarą į upę, prisirauni ajerų šaknų. Ramiai atsisėdęs juos nusilupi, susipjaustai ir pasidžiauni ant virvutės. Mano namuose toks vėrinys kabo ant naktinės lempos. Rytais nusilaužiu ir sučiulpiu po gabaliuką. Nedirgina skrandžio, gerai išsiskiria skrandžio rūgštys, gerai veikia galvos kraujagysles. Stresas vyksta tada, kai susispazmuoja kapiliarai, o juos atpalaiduoti yra labai sunku.

– Kas dar būtų labai naudinga mūsų organizmui?

– Erškėtuogės – jos lyg brilianto vertės. Tai būtinas dalykas kaulams ir sąnariams. Juk parkuose jos auga kone ant kiekvieno kampo. Svarbu tik iš jų neišimti sėklų. Užpilame su verdančiu vandeniu, palaikome iki ryto, pertriname per sietelį ir viskas. Susišaldote į kubelius ir turite.

Kalbant apie aliejus, kai kurie jų tinkami vartoti dieną ar dvi dienas, nes jie tuoj pat oksiduojasi. Joks iš Italijos ar svetur atvežtas nebus geras. Ypatingai linų sėmenų, kanapių aliejai – jų labai trumpas galiojimo laikas. Patariu aliejų šaldyti. Teisingai sušaldytas aliejus išsaugo visas savo vertingas savybes.

– Kas yra ausų saugyklos tepalas?

– Kalbu apie ausų „medutį“. Juo reikėtų tepti pūslelinę. Nespėjo dar išsiplėtoti, jau tepkite. Išvis jis yra auksas, o ne tepalas. Viską gydo ir yra panašus į bičių pikį. Jei sveikos ausys, pasikrapštėte su krapštuku ir pasitepėte kur reikia. Ar spuogas keliasi, įsipjovėte, įsidūrėte, pūslelinė. Tinka viskam 100 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)