1. Merino vilna

Merino vilna yra gaunama iš merino avių. Tai natūralus pluoštas, smulkesnis ir minkštesnis už įprastą vilną. Tai reiškia, kad galite nešioti iš jos pagamintą drabužį prie savo odos ir jis nekels niežulio, rašoma tinklalapyje magnoliaandtulle.com.

Merino vilna padeda reguliuoti kūno temperatūrą, pašalina drėgmę ir nesmirda. Taigi, net jei suprakaituosite, nepajusite diskomforto.

Reikia turėti omeny, kad ne visos merino vilnos yra vienodos. Yra penkios pagrindinės vilnos rūšys, matuojamos mikrometrais: stiprios, vidutinės, smulkios, itin smulkios ir itin itin smulkios. Žinoma, kuo smulkesnė vilna, tuo lengvesnis ir subtilesnis audinys.

Kiti taip pat žiemai tinkami vilnos variantai yra alpakų vilna, kuri taip pat neniežti. Taip pat galite išbandyti ėriukų vilną, kuri yra šiek tiek grubesnės tekstūros nei merino vilna.

Kad ir kurį vilnos variantą pasirinksite, tik išbandę suprasite tinka ji jums ar ne.

2. Kašmyras

Kašmyras yra žinomas kaip visų megztinių „kadilakas“. Šis natūralus pluoštas yra iš kašmyro ožkos švelnių plaukų. Jis yra šiek tiek panašus į šilką ir yra vienas geriausių pasirinkimų žiemą.

Kašmyras gali būti nuo trijų iki aštuonių kartų šiltesnis už vilną. Jis praleidžia orą ir yra ypač lengvas. Drabužis iš šio audinio neturėtų kelti diskomforto odai, kaip kai kurie tradiciniai vilnoniai megztiniai. Be to, kašmyro drabužius galima dėvėti visus metus.

Kašmyras matuojamas pagal pluošto ilgį ir skersmenį. Trumpesni ir storesni pluoštai paprastai yra pigesni, o ilgesni ir smulkesni kašmyrai yra brangesni.

3. Šilkas

Prieš išsigąsdami ir sakydami, kad šilkas yra per šaltas žiemai, neskubėkite. Šilkas yra dar vienas natūralus pluoštas, pagamintas iš šilkaverpių išskiriamų baltymų (arba kokonų). Tai skamba šlykščiai, tačiau šilkas yra itin prabangus pluoštas.

Kaip manote, iš kur atsirado frazė „švelnus kaip šilkas“? Šilkas yra vienas minkščiausių audinių, kuriuos tik įmanoma dėvėti. Tai lengva, hipoalergiška ir natūrali medžiaga. Tai reiškia, kad ji leidžia odai kvėpuoti.

Šilko rūšių yra labai daug. Paprastai jie skirstomi pagal svorį, pynimą ir kilmę. Tikriausiai esate girdėję apie šifoną ar organzą. Šilkas yra brangus. Kai kurie dizaineriai prideda sintetinio mišinio, kad drabužis būtų ekonomiškesnis. Todėl nusipirkę organzos marškinius, nemanykite, kad tai 100 proc. šilkas.

Blogiausi audiniai, kuriuos galite dėvėti žiemą

Medvilnės laukas

1. Medvilnė

Nors medvilnė yra natūralus pluoštas, žiemą jos reikėtų vengti. Ji gali sudrėkti, o tai reiškia, kad galite sušalti. Tiesa, jei po apačia turėsite marškinėlius, kurie neleis jums suprakaituoti, galite puoštis medvilniniais drabužiais.

2. Sintetiniai pluoštai

Žmogaus sukurti audiniai, tokie kaip poliesteris, akrilas ir viskozė, nepraleidžia oro. Jie sulaiko šilumą ir priverčia prakaituoti.

Bet reikia pasakyti, kad technologijos sparčiai žengia į priekį ir kai kai kurie iš šių pluoštų turi naudingų savybių. Pavyzdžiui, vilna pagaminta iš poliesterio. Ji yra kruopščiai modifikuota, kad pašalintų prakaitą ir užtikrintų šilumos izoliaciją.

3. Linas

Linas yra puiki medžiaga vasarai, bet ne žiemai. Kaip ir šilkas, jis turi puikias kūno temperatūrą reguliuojančias savybes. Bet vien su lino palaidine bus tikrai šalta. Todėl reikėtų kažką vilkėti po apačia arba ant viršaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)