Yra moterų, kam netinka

Anksčiau visos moterys žinojo apie permanentinį makiažą, vėliau pasigirdo procedūra, pavadinta „mikropigmentacija“. Bet, kaip sako I. Valasevičienė, tai vienas ir tas pats. „Anksčiau permanentinis makiažas buvo siejamas su ryškiu makiažu, grubiomis linijomis. Mikropigmentacija asocijuojasi su švelnesniu, natūralesniu įvaizdžiu. Bet tai yra vienas ir tas pats. Skirtingose šalyse skirtingi žodžiai yra vartojami. Tarkime, Amerikoje populiaresnis „permanentas“, Europoje – mikropigmentacija, Rusijoje – veido tatuažas“, – pasakojo ekspertė.

Anot jos, priežastys, dėl ko moterys ryždavosi ilgalaikiam makiažui anksčiau, ir dėl ko – dabar, gerokai skiriasi. „Prieš kokius 10 metų moterys, kurios turėdavo tam tikrų problemų, pavyzdžiui, „pabyrėję“ antakių plaukeliai, didelė jų asimetrija, pūslelinė ant odos, buvo net skatinamos darytis ilgalaikį makiažą, neva, jis ištaisys bėdas. Bet šiandien šios tendencijos keičiasi. Pastebėta, kad kuo sveikesnis organizmas, mažiau problematiška oda, kuo tobulesni bruožai, tuo geriau ilgalaikis makiažas atrodo. Šiandien rekomenduojamas minimalistinis veido bruožų paryškinimas, o ne koks nors ypatingas koregavimas. Jeigu oda yra jautri, probleminė, išbalansuoti hormonai, ilgalaikis makiažas šių bėdų neišspręs. Tokios moterys neturėtų turėti kokių nors didelių lūkesčių, nes jos negaus norimo rezultato, kurį mato instragrame“, – pasakojo meistrė.

Antakiai

Toms, kurios turi jautrią odą, ji rekomenduoja neeksperimentuoti, nes sveikata yra visų svarbiausia. „Aš pati esu alergiška ir žinau, kad ne visada nauda patenkina žalą. Turi būti balansas. Oda yra gyvas organas. Neprotingai pasirinkus, gali būti padaryta labai didelė žala. Moterys turi suprasti, kad ne visada ilgalaikis makiažas sukurs stebuklus“, – teigė pašnekovė.

Kelio atgal – nebebus

Pasak Ingos, daugelis ilgalaikį makiažą įsivaizduoja kaip procedūrą, kurią bet kada galima ištaisyti, koreguoti ar panaikinti. Iš tiesų – vieną kartą pasidarius, rezultatai bus matomi arba juntami visą gyvenimą. „Galima aptvarkyti, bet taip, kaip buvo prieš, nebepadarysi. Jei pigmentą bandysi išimti lazeriais, odos būklė nukentės, joje atsiras mikrorandeliai. Bus sunku padaryti taip, kad atrodytų gražiai“, – pasakojo specialistė.

Vis dėl to jei moteris tvirtai apsisprendė, yra keletas taisyklių, kurios padės džiaugtis gražiu rezultatu. „Permanentinio makiažo priežiūra šiandien ir prieš 10 metų gerokai skiriasi. Anksčiau buvo rekomenduojama tą vietą tepti įvairiais tepalais, dabar raginama kuo mažiau kištis ir leisti odai pačiai sugyti. Be to, labai svarbu, kad procedūrai oda būtų tinkamai paruošta. Moterys šiandien naudoja labai daug įvairių kremų, serumų, kaukių, aliejų, retinolių, hialuronų ir pan. Visa tai apsunkina pigmento įsisavinimą. Būtų gerai, jei mėnesį prieš procedūrą, tų priemonių naudotų kuo mažiau. Tada pigmentas gražiai įsives, spalva gražiai bluks odoje“, – teigė meistrė.

Mikropigmentacija

Kita taisyklė – sekti nurodymais. „Kai moteris pirmą kartą atvyksta permanentiniam makiažui, pirmoji procedūra yra pagrindinė. Po jos praėjus maždaug mėnesiui, atvykstama korekcijai. Tada įvertiname spalvą, kiek pigmento įsivedė, ar viskas gerai. Vienose vietose spalva geriau įsigeria, kitose – blogiau. Todėl per korekciją sulyginame tas vietas. Daugelis moterų norėtų, kad užtektų vieno karto, bet taip nėra. Pirmą kartą negalima įvesti per daug pigmento, nes taip oda bus labiau traumuojama, o to niekas nenori. Padarius korekciją, ilgalaikis makiažas atrodo natūraliau ir gražiau. Jei oda neturi jokių problemų, poros procedūrų pakanka, kad 3-4 metus džiaugtumėtės puikiu rezultatu. Jei moterys turi su oda problemų, tuomet kviečiu ir trečiai procedūrai, kad dar kartą viską užtvirtinčiau. Svarbu, kad korekcijai moterys ateitų nuo pirmos procedūros praėjus ne daugiau nei mėnesiui. Nes būna klientės atsibunda po 8 mėnesių ir supranta, kad korekcijos nepadarė. Tai nėra gerai. Jos nepamato galutinio rezultato, pigmentas nesilaiko ilgai. Moterys būna nusivylusios“, – pasakojo ekspertė.

Paklausta, ar per 3-4 metus antakiai neišblunka, specialistė teigė, kad taip nutinka tik vienetams. „Moteris su ilgalaikiu makiažu gali vaikščioti daug metų. Ir 20, ir 30. Todėl reikia pagalvoti ir apie dar vieną dalyką: apsispręsti, ar išeiname iš antakių linijos, ar tiesiog paakcentuojame taip, kaip auga plaukeliai. Jei koreguosite antakių formą, pagalvokite, ar ateityje nenorėsite daryti odos patempimų ir pan. Aš rekomenduočiau per daug formos nekeisti, nebent labai minimaliai“, – sakė I. Valasevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)