Kai kovo pabaigoje dėl koronaviruso pandemijos JK įvedė karantiną, žmonėms teko praleisti namuose kur kas daugiau laiko su savo antrąja puse, o tie, kurie kartu negyveno, praktiškai negalėdavo susitikti.

Vieniems tokios drastiškos aplinkybės buvo nelengvas iššūkis, kitiems didelių sunkumų nesudarė, rašo independent.co.uk.

Atvirajame universitete atlikto tyrimo duomenimis, iš 1 319 suaugusiųjų 26 proc. dalyvių teigė, kad nuo kovo iki liepos pabaigos ar rugpjūčio pradžios jų santykiai pagerėjo. Dalis iš tų 26 proc. sakė skyrę dėmesio partneriui, ieškoję būdų, kaip patobulinti santykius, daugiau kalbėjęsi, vienas kitą emociškai palaikę ir pan.

11 proc. tyrimo dalyvių konstatavo, kad jų poros santykiai per minėtą laikotarpį suprastėjo.

45 proc. tyrime dalyvavusių vyrų ir 36 proc. moterų sakė stengęsi nudirbti kuo daugiau namų ruošos darbų.

Tyrėjai sakė tikėjęsi, kad karantino metu suprastės romantinių santykių kokybė, o dauguma kitų santykių nepakito.

Pažinčių programėlės „Paired“ konsultantas daktarė E. Gabb taip pakomentavo universiteto tyrimą: „Norint sėkmingų santykių, svarbiausias dalykas – komunikacija. Daug metų analizavau ilgalaikius santykius. Nepaprastai svarbu tiesiog pasikalbėti, aptarti jausmus, neužgniaužti savyje emocijų, leisti vieni kitiems jas išgyventi, antraip menkos problemos tampa didelėmis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)