1. Moterys mato daugiau spalvų.

Ar teko ginčytis su bičiule dėl užuolaidų spalvos, kurios jai atrodė kiaušinio lukšto arba kreminio atspalvio? Taip yra todėl, kad moterys mato 20 proc. daugiau atspalvių ir formų.

2. Moters organizmas mažiau atsparus alkoholiui.

Norite tikėkite, norite – ne, bet alkoholis moterims pavojingesnis, nes joms – didesnė hepatito (kepenų uždegimas) ir kitų kepenų ligų rizika, didesnė grėsmė mirti nuo kepenų cirozės (chroninė kepenų liga). Moterims – didesnis pavojus, kad alkoholis pakenks smegenims – sutriks protinės funkcijos, sumažės smegenų dydis.

3. Branda patraukli.

Taip yra ne tik dėl Edipo komplekso. Įvairiais tyrimais pagrįsta – kuo moteris atrodo vaisingesnė, tuo ji patrauklesnė. Taigi vyrams patrauklios gimdžiusios, moteriškų formų, kontraceptinių preparatų nevartojančios moterys. Vyrai tai jaučia iš moters kūno kvapo ir iš balso.

4. Vidutiniškai per gyvenimą moteris suvalgo beveik 2 kg lūpų dažų.

Pasirodo, per visą gyvenimą moteris nulaižo ar suvalgo su maistu beveik 2 kg lūpų dažų, arba – 533, 76 lūpų pieštuko.

Asociatyvioji nuotr.

5. Moterų uoslė jautresnė.

Jautri uoslė padėjo mūsų protėviams išlikti, o moterims, kurios daugiausia buvo rinkėjos, gera uoslė padėdavo pririnkti šeimai tinkamo maisto.

6. Moterų smegenų apimtis mažesnė, bet ląstelių skaičius nėra mažesnis.

Vidutiniškai moterų smegenys 9 proc. mažesnės už vyrų smegenis. Tiesa, protiniams gebėjimams tai neturi įtakos, nes ląstelių skaičius – toks pat, kaip vyrų smegenys, tiesiog jų tankis didesnis.

7. Moterys geriau supranta veido išraiškas.

Nuo pat gyvenimo pradžios moterys geriau supranta veido išraiškas, gestus, balso tonus, todėl yra puikios pašnekovės ir socialinės lyderės. Net žmonių grupėje visoms socialinėms interakcijoms veikiausiai vadovaus alfa tipo moteris, nei alfa tipo vyras.

8. Moterys gyvena ilgiau už vyrus.

Kartais vyrų ir moterų gyvenimo trukmė gali skirtis ištisu dešimtmečiu, bet vidutiniškai visame pasaulyje moterys gyvena 2–3 metais ilgiau už vyrus. Tai pasakytina ne tik apie žmones. Orangutangų ir šimpanzių patelės irgi gyvena ilgiau už patinėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)