Tinklalapis ledyblog24.ru pateikė keletą gudrybių su aspirino tablete, kurias galima panaudoti buityje.

1. Gydo vabzdžių įgėlimus

Aspirinas sumažina infekcijos, galinčios pasireikšti įgėlus kokiam nors vabzdžiui, riziką. Sutrupinkite tabletę aspirino ir ištirpinkite ją vandenyje. Gautu skysčiu patepkite įgėlimo vietą: iš karto turėtumėte pajusti palengvėjimą.

2. Šviesina pažastų odą

Oda pažastų srityse dažnai būna patamsėjusi. Aspirinas gali padėti šią problemą išspręsti. Sutrupinkite 2 tabletes aspirino ir ištirpinkite jas pusėje puodelio šilto vandens. Gautu tirpalu pasitepkite pažastis ir leiskite aspirinui atlikti savo darbą. Praėjus valandai pažastis nusiplaukite dideliu kiekiu vandens. Šią procedūrą galima kartoti kad ir kasdien, kol būsite patenkinta rezultatu.

3. Naikina pleiskanas

Sutrinkite 2 tabletes aspirino ir miltelius suberkite į įprastai naudojamą šampūną. Galvą plaukite kaip paprastai. Netrukus įsitikinsite, kaip efektyviai aspirinu papildytas šampūnas išnaikina pleiskanas.

Asociatyvi nuotr.

4. Naikina prakaito dėmes

Jei marškinėlių pažastyse matyti nuo prakaito likusios dėmės, į pagalbą verta telktis aspiriną! Sutrupinkite dvi tabletes, suberkite miltelius į pusę puodelio šilto vandens ir gautu mišiniu suvilgykite dėmės sritį. Taip drabužį palikite pernakt, o ryte išskalbkite kaip įprastai. Dėmių turėtų nelikti.

5. Minkština ir šalina nuospaudas

Nuo spaudžiančių arba trinančių batų gali atsirasti nuospaudų – kietokų, iškilių odos darinių. Norint jas suminkštinti ar net pašalinti reikia sutrinti 7 tabletes aspirino ir į gautus miltelius įpilti pusę arbatinio šaukštelio citrinų sulčių. Jeigu atrodo, kad reikėtų, galite įpilti ir šiek tiek vandens. Aptepkite šia pasta nuospaudą ir įsukite pėdą į šiltą rankšluostį, o tada – apsukite polietileno maišeliu. Palaikykite 10 minučių. Praėjus šiam laikui pašiūruokite nuospaudą pemza. Šią procedūrą galima atlikinėti kasdien, kol nuospaudos nebeliks.

Vaza su gėlėmis

6. Šalina muilo putų nuosėdas

Aplink vonios arba kriauklės kraštą paprastai susikaupia nuo muilo putų likusių nuosėdų. Jas pašalinti padės aspirinas. Sutrinkite 5 tabletes ir sumaišykite jas su skystu valikliu. Ištepkite priemone norimas nuvalyti sritis ir palikite 30 minučių, kad pasireikštų aspirino ir valiklio poveikis. Praėjus pusvalandžiui tereikės perbraukti nešvarias sritis drėgna šluoste.

7. Suteikia žvilgesio plaukams

8 sutrintas aspirino tabletes išmaišykite stiklinėje vandens. Sutepkite šiuo skysčiu plaukus. Palaikykite 15 minučių. Tada nuskalaukite plaukus dideliu kiekiu vandens. 5 sutrintas aspirino tabletes galite įberti ir į šampūną, kurį paprastai naudojate.

8. Lėtina gėlių vytimą

Nuskintos gėlės ilgiau atrodys šviežios, jeigu į vazą su vandeniu įbersite susmulkintą aspirino tabletę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)