Supraskite, kad moterims imponuoja artimas ryšys

Moterys paprastai nori būti tikros, kad jų santykiai su partneriais – patikimi, rašoma portale psychologytoday.com. Jei kuriam laikui – kad ir dienai – teko išsiskirti, grįžęs pasistenkite parodyti, kad ji jums rūpi, jaučiatės jai artimas. Jeigu laikysitės tokios strategijos, bendrauti judviem bus daug paprasčiau.

Tai anaiptol nereiškia, kad savo poreikius turite ignoruoti. Tarkim, jeigu po alinančios darbo dienos grįžtate pavargęs, o partnerė, akivaizdu, nori pasikalbėti, galite pasakyti štai ką: „Be galo malonu tave matyti. Labai tavęs pasiilgau ir man įdomu, kaip tau praėjo ši diena. Noriu žinoti visiškai viską, tačiau dabar jaučiuosi baisiai pavargęs. Bent keletą minučių noriu atsipūsti, atgauti jėgas. Galbūt galėtume pasikalbėti po 15 minučių?“

Nepulkite spręsti problemų

Jei nesiseka suprasti, ko konkrečiu atveju partnerė iš jūsų nori, galite imti ir paklausti. Sakykite: „Atrodo, tu tikrai susikrimtusi. Nori, kad išklausyčiau? O galbūt reikia patarimo?“

Jei seksas partnerę vilioja kiek mažiau nei jus, privalote elgtis supratingai

Partnerės atsisakymo pasimylėti negalima priimti kaip asmeninio įžeidimo ir versti ją dažniau nei jai norėtųsi užsiiminėti seksu. Pamąstykite apie tikėtinas aistros nebuvimo priežastis. Jos gali neturėti nieko bendro su jumis. Elkitės supratingai to, kas įvyko praeity, atžvilgiu ir gerbkite partnerės požiūrį bei nusistatymus. Galbūt moteris yra patyrusi seksualinę prievartą? Galbūt ji buvo kaip nors sutraumuota, todėl fizinis intymumas jai kelia šiokią tokią baimę?

Prisiminkite, kiek darbų jai tenka nudirbti

Gal partnerė nuolatos pervargusi? Jeigu ji dirbanti moteris, tam tikra dalis pareigų – valgio gaminimas, šeimos apipirkimas, namų tvarkymas, vaikų priežiūra ir pan. – turėtų pereiti jums. Ar taip ir yra? Pasistenkite pagalvoti, kaip galėtumėte sumažinti partnerei tenkančią rūpesčių naštą.

Leiskite partnerei išsikalbėti ir pademonstruokite palaikymą jai atsidūrus sudėtingoje situacijoje

Artimo žmogaus palaikymas moterims suteikia neišpasakytai daug jėgų, todėl partnerio dėmesys yra didžiulis indėlis į moters sėkmę einant link savų tikslų. Patikėkite, partnerei nereikia, kad jos būgštavimus paverstumėte niekais arba išspręstumėte jos problemas. Jai tereikia, kad išklausytumėte ir suprastumėte.

Supraskite, kad bendravimas – tai procesas

Į bendraujant pasitaikančius sunkumus turėtumėte žvelgti kaip į progas rimtai ir nuoširdžiai pasikalbėti, atidžiai išklausyti ir netgi pasistengti paieškoti išeities. Gal jūsų partnerei būdingas kitoks bendravimo stilius negu jums, tačiau jeigu bendravimas nenutrūks, nedings viltis, kad pavyks susišnekėti ir suprasti vienam kitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)