Pasibaigus besaikio kaitinimosi saulėje sezonui į kosmetologų kabinetus sugrįžta vis daugiau klientų, pastebėjusių pirmuosius priešlaikinio senėjimo požymius. Jau rugsėjo mėnesį dauguma pradeda skųstis nemaloniais veido odos pokyčiais – išsausėjimu, pleiskanojimu, papilkėjimu bei odos elastingumo praradimu.

Pertekliniai saulės spinduliai lemia kolageno ir elastino skaidulų nykimą, dėl to tikrosios odos arba dermos sluoksnyje įvyksta rimti pokyčiai, lemiantys odos elastingumą ir stangrumą.

„Gintaro rūgštis padeda per itin trumpą laikotarpį pasiekti iš karto matomą rezultatą su pirmaisiais senėjimo požymiais susidūrusiai odai. Rūgštis odos ląstelėse stimuliuoja energijos gamybą, skatina atsinaujinimo procesus ir aktyvina odos apsaugines funkcijas, dėl to suglebusi oda tampa stangresnė, lygesnė bei natūraliai švytinti, – pranešime spaudai teigia rūgštinės kosmetikos ženklo „O.D.A.“ įkūrėja Irena Jokšienė. – Ši rūgštis ne tik apsaugo odą nuo perteklinių oksidacinių reakcijų ar laisvųjų radikalų, bet ir išvalo ją nepažeidžiant apsauginio barjero. Todėl gintaro rūgšties turinčių kosmetikos priemonių efektas itin greitai pastebimas, o rezultatai džiugina ilgą laiką.“

Organinių dikarboksirūgščių grupei priklausanti gintaro rūgštis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis – malšina lėtines odos ligas, reguliuoja odos drėgmės balansą bei riebalinių liaukų aktyvumą. Viršutiniame odos epidermio sluoksnyje veikianti rūgštis pašalina jame esančias negyvąsias ląsteles bei skatina naujų gamybą atveriant poras ir taip padidinant odos pralaidumą kitoms kosmetikos priemonėse esančioms veikliosioms medžiagoms.

„Pirmuosius odos senėjimo požymius pastebėjusioms moterims rūgštinės kosmetikos ekspertai visada pataria išbandyti gintaro rūgšties monopilingą, kuris pasižymi ne vien priešlaikinio senėjimo sustabdymu bei smulkių mimikos ar įsisenėjusių raukšlių lyginimu – šios procedūros metu taip pat aktyvinami kraujagyslių sienelių elastingumo ir melanino apykaitos reguliaciniai procesai, kurie užkerta kelią kuperozės ir pigmentacijos atsiradimui. Po gintaro rūgšties monopilingo deguonies oda atgauna drėgmės pusiausvyrą, taip pat klientų nebekankina paakių srityje atsirandantys odos patinimai ir patamsėję ratilai“, – teigia klinikos įkūrėja.

Ieškant efektyviausių sprendimo būdų kovojant su pirmaisiais odos senėjimo požymiais, šiais metais mokslininkai pripažino vieną labiausiai pasiteisinusių šiuolaikinių praktikų – gintaro ir hialurono rūgščių kombinacijos pritaikymą kosmetikoje. Nors hialurono rūgštis yra pripažinta kaip efektyviausia odos drėkinimo priemonė, mokslininkai atrado būdą, kaip dar labiau sustiprinti odos struktūrą bei užtikrinti jos stangrumą ir drėgmę – pasitelkiant gintaro rūgštį galima apsaugoti odą nuo žalingo aplinkos poveikio neutralizuojant laisvuosius radikalus, todėl veikiant šioms dviems rūgštims yra skatinami tiek mikrocirkuliacijos procesai odoje, tiek stimuliuojama ankstyvuosius senėjimo požymius sustabdanti elastino ir kolageno sintezė.

„Turime susitaikyti su faktu, jog odos senėjimas yra neišvengiamas ir laikui bėgant kiekvienai teks veidrodyje išvysti pirmąsias veido raukšleles, – teigia I. Jokšienė. – Kad ir kaip bebūtų, turime mylėti savo odą ir priimti jos pokyčius. Šis suvokimas mums leis toliau rūpintis savo oda, ją drėkinti, maitinti ir saugoti nuo žalingų aplinkos veiksnių. Atėjus rudeniui vis didesnę laiko dalį praleidžiame namuose, tai mums leidžia skirti pakankamai dėmesio tinkamai kasdienės odos priežiūrai bei kartas nuo karto ją palepinti drėkinančia kauke. O svarbiausia nepamiršti, jog nesvarbu, kokias priemones išbandytume, visada didžiausi odos pokyčiai pasimatys atradus harmoningą gyvenimo būdą“, – teigia I. Jokšienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)