Prausiklis

Anot kosmetologės, jei oda po vasaros išsausėjusi, ar pradedate rūgštinius, retinolio pilingo kursus, tuomet verta pakeisti prausiklį į švelnesnį. Kitais atvejais tikrai neverta nieko keisti.

Apsauga nuo saulės

„Mano klientės žino, kad visada akcentuoju kremų su SPF naudojimą. Nepamirškite, kad saulė pasiekia odą per debesis, per stiklą. Rudenį pradedame intensyvius rūgštinių šveitimų, retinolio procedūrų kursus. Tai gali daryti įtaką kremo naudojimui. Čia jums patars procedūras atliekanti specialistė, parekomenduos priemones, kurios padės tiek stiprinti rezultatą, tiek apsaugoti odą nuo neigiamo poveikio“, – sako I. Baubinienė.

Retinolis

Anot kosmetologės, jei dar nepradėjote naudoti kremo su retinoliu – pats laikas tai padaryti. Pradėkite naudoti kelis kartus per savaitę ir pamažu pratinkite odą, kol galėsite naudoti kas vakarą. „Ne visos odos greitai ir smagiai pripranta prie retinolio. Bet net jei jūs naudosite tokį kremą du kartus per savaitę – jis vis tiek duos naudą.“

Irena Baubinienė

Serumas

I. Baubinienė pažymi, jog po vasaros įprastai klientės kreipiasi dėl išsausėjusios odos, kuomet rudenėjant ši problema paūmėja. „Kokias priemones rinktis? Jūsų odai patiks serumas su antioksidantais, aminorūgštimis, pieno, hialurono rūgštimi, skvalenu, kolagenu, elastinu, alaviju, glicerinu. Dabar rinkoje gausu priemonių ampulėse, ten didesnė koncentracija veikliųjų medžiagų ir tikrai verta pasikviesti jas į rudens odos priežiūros rutiną“, – pataria specialistė.

C vitaminas ir rūgštis

„Po vasaros, kaip taisyklė paūmėja pigmentacija. Kokios priemonės bus veiksmingos? Sudėtyje ieškokite pieno, kojinės, citrinų rūgšties. Vitaminas C taip pat bus labai naudingas. Ir nepamirškite SPF. Geriausia apsauga linkusiai į pigmentaciją odai – SPF50.

Skystos pudros, kremai su spalvomis (aš jas vadinu tinginio pudromis, nes lengva naudoti, nereikia ypatingų įgūdžių) paprastai turi SPF ir tai papildoma apsauga, tarsi papildomas drabužis odai“, – pataria kosmetologė.

Įprasta priežiūra

Kasdienė priežiūra, pasak I. Baubinienės – nesikeičia. Ryte ir vakare prauskite odą, naudokite serumą ir kremą. Palepinkite odą kaukėmis kartą ar du per savaitę. „Gerkite daug vandens, net tada, kai netroškina. Nepamirškite – 30 ml vienam kilogramui kūno svorio. Gera nuotaika, ilgi pasivaikščiojimai šiurenant kojomis rudeniškai nuspalvintus lapus, šiltos arbatos puodelis...“, – patarimais dailiai odai ir puikiai savijautai dalijasi kosmetologė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)