Džiugus faktas – tinkamai maudydamiesi, po vonios jausitės kuo puikiausiai.

Ko nepatartina daryti, maudantis vonioje:

1. Vanduo per karštas

Labai karštas vanduo atpalaiduoja, bet odai jis nėra gerai. „Karštas vanduo išplauna iš odos natūralius riebalus, todėl oda pasidaro dehidratuota, blausi. O prausiant veidą labai karštu vandeniu, galimi parudimai, pabėrimai, oda gali sudirgti“, – aiškina specialistė.
S. Chimento teigimu, ideali temperatūra voniai – 38–43 laipsniai Celsijaus, tada vanduo bus šiltas, bet ne per karštas. „Jeigu vanduo pernelyg karštas, viršutinis odos sluoksnis skeldėja, patenka bakterijų, toksinų, oda praranda drėgmę“, – pabrėžė ji.

2. Per ilgai gulite vonioje

„Vonioje patartina gulėti apie 15 min., – teigė S. Chimento. – Gulint ilgiau, išplaunami natūralūs riebalai, galimi uždegimai ir sudirgimas.“ Vis pasidaro vėsu, lipkite iš vonios.

3. Skutate plaukelius prieš gulėdamos vonioje

„Skutantis atsiveria poros, kartais atsiranda įbrėžimų. Jei iš karto po plaukelių skutimo atsigulate į vonią, į poras ir įbrėžimus gali patekti bakterijų“, – aiškina dermatologė. Skutimąsi palikite prausiantis po dušu.

4. Pilate į vonią eterinių aliejų

Eteriniai aliejai nuostabiai kvepia, bet pilti jų į vonią nepatartina. „Eteriniai aliejai neturėtų būti maišomi su vandeniu, nes jie neatsiskiedžia. Juose gausu antioksidantų ir odai naudingų antibakterinių komponentų, bet jų kvapiosios medžiagos gali sudirginti odą“, – įspėja specialistė. Ji pataria įlašinti kelis mėgstamo eterinio aliejaus lašus į puodelį avižinių dribsnių ir suberti dribsnius į vonią – tada nepakenksite odai.

5. Po vonios nepasitepate kūno kremu

Vanduo džiovina odą, taigi išsimaudžius vonioje iš karto būtina pasitepti kūno kremu, losjonu, primena S. Chimento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)