1. Per dažnas šveitimas

„Matau, kad pacientai dažnai agresyviai šveičia suragėjusią, sausą odą, tačiau tai gali pabloginti situaciją“, – sako dermatologas R. Anolik. Verčiau atsisakykite agresyvių šveitiklių ir naudokite lengvus rūgštinius. Įsiminkite, kad pernelyg agresyvus odos šveitimas be jos apsauginio barjero atsistatymo tik pablogina būklę.

Veido prausimas yra svarbi odos rutinos dalis.

2. Netinkamų priemonių aknei naudojimas

Suaugusiųjų aknė – paplitęs reiškinys, su kuriuo susiduria maždaug 15 proc. moterų. Vis dėlto, suaugusiųjų spuogai negydomi taip pat, kaip paauglių. „Viena dažniausių klaidų, kuriuos daro suaugusieji, ypatingai perkopę 40-imt – pastebėję ant smakro aknę, puola pirkti paauglių aknės gydymui tinkančias priemones“, – sako dermatologė Sandy Skotnicki. Toks gydymas dažnai netinkamas, nes suaugusieji neretai kenčia nuo hormoninės aknės, kuriai reikia visai kitokio gydymo.

3. Naudojama per daug produktų

Dermatologas Adarsh Vijay Mudgil pastebi, kad daugybė pacienčių naudoja tiesiog per daug priemonių. „Metams bėgant mūsų oda praranda drėgmę, natūralus jos barjeras silpnėja, tad ji gali tapti jautresnė“, – sako jis. Dermatologas pataria nepersistengti tepant įvairiausius kremus ir serumus, o verčiau turėti kelis kokybiškus produktus: „Geras kremas nuo saulės, retinolis nakčiai ir kokybiškas drėkinantis kremas su hialiuronu ar keramidais yra viskas, ko kam nors gali reikėti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją