Eurovaistinės“ atstovė sako, kad svarbiausia yra tinkamas veido paruošimas ir drėkinimas ir jeigu to nesiimsime, tuomet net ir makiažo priemonės ar veido maskuoklis nepadės paslėpti veido netobulumų ir trūkumų vasarą. Pirmiausia specialistė rekomenduoja pasirūpinti drėkinamaisiais kremais ir apsauga nuo saulės spindulių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Vasarą rekomenduoju rinktis natūralios sudėties priemones, kurios turi mažiau nei 10 sudedamųjų dalių, įskaitant vandenį. Konsultuojantis vaistinėje atkreipkite dėmesį, kad produktai būtų be silikono, parabenų ir dimetikono, turėtų kuo mažiau konservantų. Natūralūs produktai yra sertifikuojami ženkliukais „Vegan“ ar „Ecocert“, – sako A. Vareikienė.

Tinkamai apsaugoję veido odą nuo saulės spindulių ir drėgmės netekimo, galėsite džiaugtis daug geresne odos būkle. Grožio specialistė taip pat pataria veido odai naudoti lakštines atkuriamąsias bei drėkinamąsias kaukes. Po ilgo buvom saulėje odą naudinga palepinti drėkinamaisiais geliais arba kremais.

Vis dėlto reikėtų nepamiršti pasirūpinti priemonėmis, kurios apsaugotų ir plaukus nuo neigiamo saulės poveikio. „Plaukus pasitepkite apsauginiais aliejais, o grįžę iš maudynių kruopščiai juos išsiplaukite, kad neliktų smėlio ir druskingo vandens. Pabaigai – palepinkite specialiomis atstatomosiomis kaukėmis“, – pataria A. Vareikienė.

Priemonės natūraliam vasaros makiažui

Viena populiariausių ir naudingiausių makiažo priemonių veido odai yra apsauginis veido kremas suteikiantis atspalvį, kuris odai leidžia kvėpuoti, lengvai apsaugo nuo saulės spindulių ir sulyginą veido odos atspalvį. Pasak specialistės, klientės vertina šia priemonę, nes ji atrodo natūraliai, veidas išlieka skaistus.

Kosmetikos produktai

Vasarą svarbi ir lūpų apsauga, kuri kartais nepelnytai pamirštama. Tam grožio vaistinių atstovė rekomenduoja naudoti apsauginį balzamą, kuris gali suteikti lūpoms atspalvį. „Pabrėžti veidui siūlyčiau naudoti lūpų blizgius ar lūpų pieštuką, kurie taip pat neleidžia išdžiūti lūpoms ir jas daro putlesnes“, – sako grožio vaistinių atstovė.

Akys suteikia išraiškingumo veidui, todėl viena iš svarbiausių ir perkamiausių prekių visais sezonais yra blakstienų tušas. Keliaujant atostogauti ar į pajūrį rekomenduojame rinktis vandeniui atsparų blakstienų tušą. „Vasaros metu siūlyčiau neapsistoti prie juodos spalvos. Išbandykite ypač gražias smaragdo ar lagūnų mėlynos spalvos tušus. Jie puikiai pabrėš akis ir suteiks žavesio“, – sako A. Vareikienė.

Grožio vaistinių atstovė sako, kad dabar yra populiarūs ir madingi matiniai lūpų dažai, kurie gerai maitina lūpas ir ilgai išlieka. „Kalbant apie spalvas, šiuo metu vyrauja dvi populiariausios kategorijos. Pirma – viskas, kas artima žemės spalvoms – smėlio, žolės. Antra kategorija – ryškios spalvos, elektrinės, mėtų, ryškiai rožinės spalvos. Norinčioms natūralumo, rekomenduoju rinktis smėlio, pastelinės spalvas, norinčioms būti ryškioms – įvairias rožines spalvas“, – rekomenduoja A. Vareikienė.

Kosmetinėje viena svarbiausių prekių yra apsauginis veido kremas, geriausia – turintis SPF 50 apsaugą. Galima naudoti ne tik kremą, bet ir lengvesnės tekstūros priemonę – dulksną, toniką ar purškiamą pienelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)