Praktiškais patarimais dalijasi „Verslodara – savirealizacijos paieškos“ mokymų programos įkūrėja ir metodikos autorė, SEO MAMA, daugybę profesionalių SEO specialistų bei tekstų rašytojų (SEO akademijoje ir Rašytojų akademijoje) Lietuvoje išugdžiusi skaitmeninės rinkodaros agentūros vadovė Evelina Biliūnaitė. Ji sugebėjo save visapusiškai realizuoti mylimose veiklose ir kiekvieną dieną į darbą keliauja kaip į šventę, rašoma pranešime spaudai.

Išmokite klausyti savo vidinio balso

Vienas svarbiausių dalykų kelyje į svajonių gyvenimą – išmokti klausyti savęs. Dažnai žmonės priima sprendimus atsižvelgdami į visus išskyrus save. Jaunuoliai stoja į universitetus norėdami patenkinti tėvų lūkesčius, vyresnieji bijo keisti karjeros kryptį dėl galimo aplinkinių smerkimo ar pašaipų.

„Neleiskite užgožti savo vidinio pasaulio šviesos negatyviems žmonėms“, – pataria E. Biliūnaitė. Dažnas iš mūsų yra linkęs per daug dėmesio skirti kitų žmonių nuomonei. Toks požiūris trukdo judėti į priekį, siekti tikslų ir atrasti save. Stenkitės atsiriboti nuo neigiamų komentarų ir neleiskite jiems daryti įtakos jūsų sprendimams. Susitelkite į savo sąmonę ir įsiklausykite į širdies balsą, išsiaiškinkite kokia veikla jums teikia didžiausią džiaugsmą ir pradėkite savo profesinę kelionę.

Ugdykite naujus įpročius

Kelyje svajonės link svarbiausias esate jūs, tad nepavydėkite, nesvarstykite ir nekomentuokite kitų, o susikoncentruokite į save ir savo idėjas. Kiekvieną laisvą akimirką skirkite ateities planams ir naujų idėjų generavimui. „Ryte lipdami į automobilį ir svarstydami apie netinkamą kaimyno aprangą jūs užimate savo mintis visai nereikšmingais dalykais. – pastebi E. Biliūnaitė. – Tokios mintys nieko naudingo neduoda, o tik švaisto jūsų brangų laiką.“ Tad visų pirma mąstykite apie save, ieškokite sprendimų ir kurkite planus savo ateičiai.

Svajones pakeiskite tikslais

Kiekvienas iš mūsų turime svajonių. Vieni apie jas kalba drąsiai, kiti tyliai laiko savyje, tačiau visi mes trokštame, kad jos išsipildytų. Visgi žodis svajonė, dažnai siejamas su kažkuo, kas yra nepasiekiama, todėl mūsų pasąmonėje susiformuoja požiūris, kad net neverta bandyti. Būtent dėl šios priežasties E. Biliūnaitė pataria keisti mąstymą ir svajones paversti tikslais. Susikurkite aiškų planą, nusistatykite tikslus ir konkrečius žingsnius, tai pavers jūsų svajonę realistiška ir tuomet tiksliai žinosite, ko reikia imtis. Kai jūsų pasaulyje nebeliks žodžio svajonė (jis bus pakeistas žodžiu tikslas) jūs savo energijos nebeeikvosite abstrakčioms svajoms, o dėsite visas pastangas užsibrėžtiems tikslams pasiekti.

Pažinkite savo baimes

Daugelis iš mūsų dažnai pasiduodame baimėms. Net jei pasiseka atrasti mylimą veiklą mes bijome žengti tą reikšmingą žingsnį, nes pradedame abejoti savimi, ateitimi, finansine padėtimi. Tokioje situacijoje reikėtų ne bėgti, o drąsiai pažvelgti baimei į akis. „Susipažinkite su savo baimėmis, patyrinėkite jas. – skatina E. Biliūnaitė. – Kuo greičiau jas identifikuosite, tuo greičiau jų nebeliks. Baimei patinka gąsdinti, tačiau kai jūs su ja susidraugaujate, ji tiesiog pabėga“, – šmaikštauja verslininkė.

Baimė yra gyvenimo stabdis, trukdantis judėti sėkmės link. Jei susiduriate su nerimu dėl finansinės padėties E. Biliūnaitė siūlo atlikti paprastą testą – apskaičiuokite savo baimės kainą.

Išsiaiškinkite kiek prarastumėte pinigų jei jūsų svajonių veikla nepasisektų ir tada pagalvokite ar verta visą gyvenimą dirbti nemylimą darbą vien dėl to, kad bijote prarasti kelis šimtus eurų?

Investuokite į save

Jei jau supratote, koks yra jūsų pašaukimas, tačiau abejojate ar esate pakankamai kvalifikuotas – mokykitės. Dalyvaukite konferencijose, seminaruose ir kursuose, tačiau nepamirškite ir nemokamų platformų.

„Dabar gyvename aukso amžiuje! – džiaugiasi E. Biliūnaitė. – Internete galima rasti labai daug nemokamos informacijos (straipsniai, mokomieji filmukai, vebinarai ir t.t.) ir ją panaudoti savo asmeniniam augimui.“

Taip pat nepamirškite socialinių tinklų, juose gausu įvairiausių grupių, kuriose galite rasti bendraminčių ir naudingų pažinčių. Aktyviai domėkitės ir plėskite savo akiratį, naujos žinios, įgūdžiai ir didelis užsispyrimas – tiesiausias kelias sėkmingos karjeros link!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją