Tobulėjant technologijoms, šiandien mes kaip niekad esame arti prie daugybę metų siekto tobulos odos idealo, tad nieko keista, kad svarbiausia tapo ne įmantri išvaizda ar makiažas, o pats veidas su estetiškais, proporcingais ir individualiais bruožais, rašoma pranešime spaudai.

Vienintelis šį moterų turtą niokojantis veiksnys – bėgantis laikas, tad kaip jį veiksmingai sustabdyti, jei moteriai tai svarbu?

Kodėl veidas sensta


Veido odos senėjimas – natūralus procesas, kurį labiausiai nulemia genetika. Tačiau priešlaikinį senėjimą gali sukelti ir įvairūs aplinkos veiksniai, tokie kaip vaistai, stresas, žalingi įpročiai, ligos, ultravioletinė spinduliuotė ir kt.
Oda, veidas

Dėl šių veiksnių oda plonėja ir sausėja, lėtėja jos atsinaujinimas, keičiasi epidermis, mažėja kolageno ir elastino gamyba, o visa tai netrukus matome ir veide: padaugėja raukšlių, suglemba oda, keičiasi išvaizdos bruožai.

Specialistai pastebi ir išskiria kelis veido senėjimo etapus, tačiau teigia, kad ne visi sensta vienodai, todėl visuomenėje paplitusi nuostata, kad jaunos merginos gali mažiau rūpintis veido oda nei jų mamos, yra labiau mitas nei tiesa. Svarbiausia, – stebėti veido pokyčius ir laiku atlikti reikiamas procedūras, nes nėra nieko sudėtingiau nei susigrąžinti visiškai prarastą grožį.

Kosmetika ar plastinė chirurgija?


Pirmieji pokyčiai moterų veido odoje atsiranda jau apie 25–30-us gyvenimo metus, tačiau tai visai nereiškia, kad būtina imtis radikalių priemonių. Dažniausiai tokių jaunų moterų oda kenčia dėl streso ir pervargimo: veidas atrodo papilkėjęs, nuvargęs, formuojasi pirmosios raukšlės. Šiuo periodu labai svarbu pasirūpinti tinkama veido priežiūra, paviršinį odos sluoksnį atnaujinančiomis kosmetikos priemonėmis, esant poreikiui, pasitarti su gydytojais dėl galimų veiksmingų injekcijų.

Jei veido oda nuolat veiksmingai prižiūrima, gali būti, kad jos grožį be jokių papildomų priemonių moteris puoselės iki pat brandaus amžiaus. Tačiau neretai dailiosios lyties atstovei odos procedūroms pritrūksta laiko, ne visada pasirenkama tinkama kosmetika, tad jos, neretai sulaukusios vos 35–40-ies metų, ryžtasi griežtesnėms plastinės chirurgijos operacijoms, kurių metu pašalinamas odos perteklius, daromas veido pakėlimas ar patempiama oda ir išlyginamos veido raukšlės.

Specialistai sutaria, kad kiekvienas atvejis – individualus, tačiau priimant sprendimus, nebūtina griebtis kraštutinių priemonių. Juolab, kad pasaulyje jau išpopuliarėjo kita, minimaliai invazinė procedūra – veido korekcija tirpstančiais arba netirpstančiais siūlais.

Korekcija be skalpelio: ir veido, ir kūno dailiems kontūrams

Paklaustas apie šią procedūrą SV Plastinės chirurgijos centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas ekspertas dr. Ernest Zacharevskij sako, kad tai Lietuvoje – ne naujiena. Šiuo metu tirpstančiais arba netirpstančiais siūlais jau galima koreguoti ne tik veido, bet ir kūno kontūrus šlaunų, žastų, krūtinės ar pilvo srityje.

„Ši procedūra tinka tiek moterims, tiek vyrams ir yra labai patogi tiems, kurie turi nedidelį veido ar kitų audinių pakitimo laipsnį bei nenori imtis radikalių chirurginių priemonių. Nors dažnu atveju, patempimas siūlais plastinėje chirurgijoje būna ir pagalbinė priemonė, kuri labai pagerina rezultatą, pavyzdžiui, po plastinės vokų operacijos“, – teigia gydytojas.

Anot jo, tirpstantys arba netirpstantys koreguojamieji siūlai įvedami taikant vietinę nejautrą ir po šios procedūros pacientas gali jau tą pačią dieną keliauti į namus bei yra visiškai darbingas. Kartais pasitaiko nedidelių mėlynių, patinimas, tačiau kelių dienų bėgyje tai išnyksta, o pageidaujamas efektas pasimato jau netrukus ir trunka iki dviejų metų.

Veido oda

Nepaisant to, kad veido ir kūno kontūro koregavimas sparčiai populiarėja, gydytojas perspėja, kad prieš nusprendžiant atlikti tokią procedūrą, būtina pasikonsultuoti su patyrusiu ir šiuos procesus gerai išmanančiu specialistu.

„Kaip ir daugelis kitų grožio priemonių, ši nėra panacėja ir tam, kad būtų pasiektas efektas, būtina įvertinti paciento odos galimybes. Pavyzdžiui, koreguojamieji siūlai tikrai neduos jokio rezultato žmonėms, kurių oda yra labai plona ar yra susiformavęs didelio laipsnio veido ir kitų audinių pakitimas“, – sako dr. E. Zacharevskij.

Paklaustas apie amžiaus ribas, specialistas teigia, kad dažniausiai veido ar kūno korekcija siūlais yra tinkama ne jaunesniems nei 35–40 metų žmonėms.

Pasak dr. E. Zacharevskij, reikia suprasti, kad ši procedūra nepadės susigrąžinti prarastos jaunystės ir visiškai nesustabdys laiko, tačiau atidės senatvės požymius ir leis bent kelis metus atrodyti natūraliai bei šiek tiek jaunatviškiau pagal savo biologinį amžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)