Susitvarkykite

Neatnaujinote kalendoriaus? Nesusirašėte darbų į dienotvarkę, nesusidarėte projektų, socialinių renginių ir svarbių datų (gimtadienių, sukakčių ir pan.) sąrašo? Stalą susitvarkėte? O namus? Įveskite į gyvenimą tvarką, organizuotumą – tai dažnai nuramina protą ir pataiso nuotaiką, skelbia forbes.com.

Išsimaudykite po dušu ir apsirenkite

Kad ir kas nutiktų dieną, o galbūt ji dar neprasidėjo, visada geriau pasijusite nusiprausę po dušu ir apsivilkę padoriais drabužiais. Nesvarbu, kiek dabar valandų, jei apima slogi nuotaika, ateina nuovargis, nusiprauskite po dušu ir persirenkite – tikrai geriau pasijusite.

Lengva kardiotreniruotė

Dar vienas būdas sparčiai pagerinti nuotaiką – lengva kardiotreniruotė. Jei laukia dar daug darbų, intensyvi treniruotė išeikvos energijos, o lengva kardiotreniruotė suteiks daugiau energijos, žvalumo, bus lengviau susikaupti. Pasistenkite įkomponuoti nesekinančią kardiotreniruotę į dienos pradžią, vidurį ar vakarą.

Nustokite save lyginti su kitais

Garantuotas būdas prastai pasijusti – pradėti lyginti savo profesinius ir asmeninius pasiekimus su kitų žmonių pasiekimais. Theodore Rooseveltas yra pasakęs: „Lyginimas – džiaugsmo vagis.“ Susitelkite į save, kurkite savo progresą, siekite savo tikslų. Plaukikai žino – jei dairysis į gretimose takeliuose plaukiančius konkurentus, sulėtės jų tempas. Lygiai taip vyksta gyvenime. Taigi susikoncentruokite į save – nereikia galvoti apie kitus.

Ką nors padarykite savo pačių labui

Ir paskutinis, tiesa, ne mažiau svarbus patarimas – ko nors darymas savo labui garantuotai suteiks sėkmės. Rūpinimosi savimi apibūdinimas – plati sąvoka, tai gali reikšti aštuonias valandas miego, sportavimą ir pan. Kartais, kažką padarę savo labui, pajuntame energijos antplūdį, pagerėja nuotaika ir galime gyventi toliau. Nenuvertinkite šio patarimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)