Anot kosmetologės bei ilgalaikio makiažo specialistės Gabijos Butėnaitės, namuose nepamainoma veido odos priežiūros priemonė yra molis. Specialistė rekomenduoja rinktis baltąjį molį, kuris tiks visiems odos tipams ir nesukels grėsmės pridaryti žalos.

„Molis tinka visų tipų odai, tačiau siūlau rinktis baltąjį, kad neišprovokuotumėte odos sudirgimų ir neišsausintumėte odos, ką gali padaryti neteisingai pasirinkti kitų tipų molio produktai. Jis yra švelniausias, turi raminantį poveikį, tinka net jautriai, sausai odai.

Sausą, normalią odą taip pat turime valyti namų sąlygomis, tik tai daryti atsakingiau ir labiau analizuojant pojūčius, o riebią ir mišrią odą valyti turime dažniau, bet taip pat ne per daug aršiai. Labai svarbu pasirinkti tinkamą molį ir atsižvelgti į laikymo laiką. Tik tokiu atveju sau nepakenksime ir atskleisime tik geriausias molio savybes“, – įsitikinusi kosmetologė.

Kuo naudingos, o kuo – pavojingos?

Anot G. Butėnaitės, moterys turi per mažai informacijos, kam naudojamos molio kaukės ir kaip jas tinkamai aplikuoti bei laikyti.

„Pasitaiko tokių situacijų, kai klientės pasakoja, kad jų mėgstamiausia kaukė namuose – molio, nors pasirinkimas ir nėra blogas, tačiau netinkamai naudojama ji naudos nesuteikia.

Pagrindinė molio paskirtis – valyti veido odą. Tai puiki priemonė sutraukti poras, šveisti veidą, raminti sudirgimus ir mažinti išsiskiriančio sebumo kiekį nuo odos paviršiaus, nes molis veikia rezorbuojančiai. Taip pat jis skatina odos kraujo apykaitą, tad oda yra aprūpinama deguonimi ir tonizuojama. Molis turi labai daug teigiamų savybių apie kurias nesame net girdėję, bet yra problema, kad tie, kurie naudoją molio kaukę, tai daro neteisingai ir gali pakenkti savo veido odai“, – įspėja kosmetologė.

Anot G. Butėnaitės, didelė klaida užtepus molio kaukę – palikti ją ant odos išdžiūti iki suskeldėjimo, tad pagrindinė taisyklė – kaukės neperlaikyti. „Kai pasiekiame šią stadiją oda prarandą drėgmę, nes kaukė traukia drėgmę iš odos resursų, todėl po tokios procedūros ne tik, kad nejausime komforto, bet nusivalius kaukę turėsime odą intensyviau rūpintis ir atstatinėti drėgmės balansą“, – aiškina kosmetologė.

Kiek dažnai naudoti?

G. Butėnaitė rekomenduoja molio kaukėmis nepiktnaudžiauti be profesionalo konsultacijų ir naudoti ne daugiau nei kartą per savaitę.

„Drėkinančias kaukes galite naudoti drąsiau ir dažniau, o molis aršiau veikia odos paviršių ir gali turėti įtakos odos barjero funkcijų nusilpimui“, – sako kosmetologė.

Kaip pasigaminti?


Nors parduotuvių lentynose galite rasti jau paruoštų molio kaukių, tačiau G. Butėnaitė siūlo šviežią kaukę pasigaminti pačioms namuose. Taip sutaupysite pinigų ir žinosite, kas tiksliai į kaukę įdėta. Tad parduotuvėje dairykitės specialių molio miltelių.

„Žinoma, pirkdami sumaišytą produktą išvengsime „terlionės“ namuose ir turėsime malonią, purią konsistenciją bei sodresnį kvapą. Aš nesu už kaukių gamybą namų sąlygomis iš maisto produktų ir kitų sudedamųjų dalių, bet molis – apdirbta priemonė, kurią tiesiog reikia sumaišyti su vandeniu ir šiek tiek pritaikyti prie odos tipo su aliejumi.

Aliejus – svarbi kaukės ruošimo dalis. Maišydamos naminę kaukę – visada įlašinkite nerafinuoto aliejaus lašų. Jis palaikys kaukės drėgmę ir neleis kaukei taip greitai džiūti. Tinka abrikosų kauliukų, avokadų kauliukų ir kt. Juos galima pritaikyti pagal odos tipą“, – pataria kosmetologė.

Esminės taisyklės, gaminant molio kaukę namuose:

– Į maišomos kaukės sudėti nepamiršti įlašinti nerafinuoto aliejaus;
– Neperlaikyti kaukės ant odos ir nuolatos ją drėkinti. Galima šlapiais vatos diskeliais, drėgnomis rankomis, galima užpurkšti hidrolato, terminio vandens.
– Nepamiršti, kad išlaikymas negali viršyti 20 minučių.
– Po šios procedūros nepamiršti likusių priežiūros etapų – veido serumo ir kremo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)