Jei plaunate rankas taip dažnai, kaip rekomenduoja sveikatos apsaugos specialistai, tikriausiai jau pastebėjote, kad jos išsausėjo. Jūsų išpuoselėtos rankos su manikiūru puoštais nagais ima atrodyti lyg daržuose dirbančio žmogaus? Pats metas jas palepinti, kol miegate.

Net ištisai neplaunant, rankos greitai sausėja nuo aplinkos veiksnių, pvz., esant šaltam orui. Dermatologė Jenny Liu siūlo puikų būdą, kaip atgaivinti pailsusias, išsausėjusias rankas.

Dermatologė papasakojo apie šį metodą savo paskyroje instagrame, nes vis daugiau žmonių skundžiasi rankų dermatitu.

Keturių etapų procedūrą galite daryti kiekvieną vakarą, jai tereikės šilto vandens, kremo ir medvilninių pirštinių.

Kaip pamaitinti perdžiūvusią rankų odą:

1. Prieš miegą kelias minutes pamirkykite rankas vandenyje.
2. Nusišluostykite
3. Užsitepkite riebaus kremo su vazelinu.
4. Nakčiai užsimaukite minkštas medvilnines pirštines – su jomis kremas geriau įsigers į odą, ji greičiau sugis.

Rankoms svarbi tinkama priežiūra ir dienos metu. Dermatologai rekomenduoja pasirinkti dieninį kremą su vitaminu C, B, su peptidais, su taukmedžio sviestu, lanolinu ir hialiurono rūgštimi (ieškokite rankų kremo, kuris turėtų bent tris iš išvardintų komponentų), taip pat su glikolio rūgštimi, kuri saugo nuo elastingumo praradimo. Pasitepus tinkamu kremu, rankos bus švelnios lyg šilkas, be to, ilgam išsaugos drėgmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)