Atlikite odos testą


J. Kozevko pirmiausia ragina pasvarstyti, ar jums tikrai būtina dažyti plaukus ir negalite palaukti: „Juk be jūsų pačių bei šeimos narių, namuose karantino metu jūsų niekas nemato, todėl palaukti vizito į kirpyklą tikrai galima. Jei vis dėlto laukti nebegalite, tuomet pirmiausia, prieš bet kokį dažymą reikėtų atlikti odos testą, kuriuo remiantis įsitikinsite, jog nesate alergiška dažams. Užtepkite dažų ant odos už ausies ir palaukite 48 valandas. Jei atsiras paraudimas, niežulys ar kiti nemalonūs pojūčiai – dažyti nesiūlyčiau, neeksperimentuokite su alergijomis. Turėkite omenyje, kad skirtingi dažai yra iš skirtingų igredientų.“

Jei odos testas buvo sėkmingas ir nepajutote jokių nemalonių pojūčių, plaukų meistras pataria dažyti tik tiek plaukų, kiek jų yra ataugę, o ne visus.

Dažykite tik tiek, kiek būtina


„Dažyti reikėtų preciziškai, nes užtepus dažus ant prieš tai dažytų plaukų – galima saulaukti daug nemalonumų. Pavyzdžiui, jei jūsų plaukų spalva tamsi, tuomet užtepus dažus ant prieš tai dažytų plaukų antrą kartą – spalva taps dar tamsesnė. Tuo tarpu, jei esate blondinė, užtepus dažus ant prieš tai dažytų šviesių plaukų – pakenksite jų būklei, o ir šaknų bei visų plaukų spalva skirsis. Taip pat galimi nedailūs pilkšvi, žalsvi ar tarsi purvini atspalviai. Nesitikėkite, kad išgausite šaltų perlo atspalvių, kaip pavaizduota ant dažų pakuotės, ypač tokių atveju, kai jūsų natūrali plaukų spalva yra tamsi. Jei tamsius plaukus šviesinsite – greičiausiai geriausiu atveju būsite geltona, o blogesniu – oranžinė“, – įspėja plaukų meistras.
Jurijus Kozevko

Paklaustas apie dažniausiai namuose daromas plaukų dažymo klaidas, J. Kozevko atviras – klaidas dažydami plaukus daro net ir profesionaliai, ką jau kalbėti apie žmones, kurie tai daro savarankiškai pirmą kartą. „Klaidų būna begalės: prastas spalvos pasirinkimas, netikslus dažų užtepimas, instrukcijos nesilaikymas, per mažas užteptų dažų kiekis ar net per dideli lūkesčiai“, – sako J. Kozevko.

Nusidažyti plaukus pačiai gali tapti tikru iššūkiu, tad J. Kozevko pataria paprašyti namiškių pagalbos. „Visgi galiu užtikrinti, kad gražius rezultatus pasiekti yra sudėtinga, ypač tuo atveju, jei esate blondinė ir mėgstate šaltus atspalvius“, – patikina plaukų meistras.

Pasinaudokite gudrybe


Toms, kurios plaukus dažyti savarankiškai prisibijo, tačiau ir palaukti karantino pabaigos nenori – J. Kozevko siūlo pasitelkti paprastą gudrybę ir naudoti sausą šampūną su spalva. Šis triukas tinka brunetėms, o blondinėms meistras, deja, siūlo išvis neeksperimentuoti. „Gražios spalvos savarankiškai vis tiek neišgausite, liksite su vario/aukso spalvos šaknimis, galiausiai profesionalo darbas taisant šią situaciją jums kainuos daug brangiau. Šiuo metu visoms linkiu pasikliauti savo natūraliu grožiu“, – sako plaukų meistras.

Pamirškite namines kaukes


Anot J. Kozevko, šiais laikais jau derėtų pamiršti namines kaukes ir šaldytuvo turinį palikti pietums. „Maistas niekaip netinka plaukams ir kepti kiaušinienės ant galvos tikrai nebėra tikslo ir naudos, – juokauja plaukų meistras. – Šiais laikais kompanijos išleidžia didžiules sumas pinigų tam, kad sukurtų bei išrastų naujas priemones, kurios dabar pasiekiamos kiekvienam žmogui. Kuriant tuos produktus dirba daugybė mokslininkų visame pasaulyje, tad būtų kvaila galvoti, kad užsitepus kokosų aliejaus nakčiai ar užplikius dilgėlių nuovirą pasieksite tokių rezultatų. Rinkoje yra daugybė produktų, tad kodėl tiesiog nenusipirkti išties naudingo ir moksliškai patvirtinto?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)