Tačiau specialistai pastebi, kad neužtenka pasitobulinti krūtinę implantais – labai svarbu žinoti ir tai, kaip tokia krūtine rūpintis, rašoma pranešime žiniasklaidai. O tam didelės įtakos turi ir genetika, kintantis kūno svoris, gyvenimo būdas, bei įvairūs kiti veiksniai.

Būtina reguliariai tikrintis sveikatą

Krūtinės didinimo operacijai pasiryžusios moterys turi žinoti ne tik tai, kad suformuota daili krūtinė padės atsikratyti įvairių dėl amžiaus, gimdymo ir žindymo atsiradusių kompleksų, leis pasijusti gražiai ir pasitikinčiai savimi, tačiau ir tai, kad implantai nėra amžini bei suformuota nauja krūtine būtina reguliariai rūpintis.

Tačiau kaip pastebi SV Plastinės chirurgijos centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas ekspertas dr. Saulius Vikšraitis, dažna moteris po operacijos patiria tokį didelį džiaugsmą, kad greitai pamiršta visą informaciją, kurią aptarė su specialistais prieš žengdama į naują gyvenimo etapą.

„O būtina suprasti, kad implantai kaip ir, pavyzdžiui, dantų ar kiti protezai, gali labai pagerinti gyvenimo kokybę, tačiau jie taip pat dėvisi ir juos būtina prižiūrėti. Ir ne tik juos: svarbu, kad moteris nuolat ir reguliariai pasitikrintų sveikatą bei žinotų, kas išties vyksta jos kūne, kaip reaguoja organizmas, kada implantai susidėvi ir juos būtina keisti naujais“, – sako gydytojas, pabrėždamas, kad paprastai implantai organizme išlieka saugūs 10–12 metų.

Tačiau nepaisant esamos praktikos, po krūtinės didinimo operacijos ir ne tik, kiekviena sąmoninga dailiosios lyties atstovė turėtų kasmet atlikti ultragarso tyrimą ir įsitikinti, ar nėra pakitimų bei juos aptarti su specialistu.

Kas gali pakenkti padailintai krūtinei?

Nors šiuolaikiniai krūtų implantai yra saugūs, tačiau dažnai pasitaiko įvairių kurioziškų situacijų, kurios priklauso nebūtinai nuo implanto sudėties ar gamintojo, o ir nuo pačios moters gyvenimo būdo ir elgsenos.

Paprastai krūties implantą sudaro storas silikonu užpildytas maišelis, suformuotas pagal siekiamą rezultatą. Jo išorė yra patikrinta ir saugi organizmui, tačiau komplikacijų gali kilti tokiu atveju, jei maišelis įplyštų, o tokia rizika itin padidėja praėjus dešimtmečiui po implantų įdėjimo. Pavyzdžiui, moteriai aktyviai sportuojant, užkliudžius krūtį, patyrus smūgį ir pan. O kartais atsiranda ir savaiminių įplyšimų, kurių be ultragarso tyrimo pastebėti neįmanoma.

„Štai vakar teko operuoti pacientę, kuri krūtų implantus nešiojo jau 17 metų. Ultragarso tyrimas parodė implanto plyšimą, tačiau atliekant operaciją, buvo matyti, kad įplyšimas yra senas, nes toje vietoje, kurioje liejosi silikonas, jau buvo susidarę audinių uždegiminiai procesai. Tad teko juos šalinti“, – pasakoja gydytojas dr. S. Vikšraitis.

Itin susirūpinti situacija būtina ir tokiais atvejais, kai implantai nėra plyšę, tačiau pakito krūtų forma, jos sukietėjo ar tapo itin skausmingos. Tokie simptomai gali pasireikšti po nėštumo, žindymo laikotarpių, įvairių ligų ir pan. bei byloti apie rimtesnes problemas.

Implantai

Gydytojas pastebi, kad vis dar pasitaiko atvejų, kai tenka keisti makrotekstūrinius implantus, kurie buvo itin populiarūs prieš daug metų, bet Lietuvoje šiuo metu praktiškai nebenaudojami. „Jie buvo labai gražios formos, tačiau pastebėta, kad dėl esamo grubaus paviršiaus dirgina audinius, pavyzdžiui, aktyviau judant ar sportuojant, o dėl šios priežasties renkasi skysčiai“, – teigia specialistas, savo praktikoje sprendęs ir į audinius įaugusių implantų problemas.

Viskas gerai, kas daroma laiku

Krūties implantų keitimas nėra sudėtinga operacija, ypač jei atliekama laiku. Tokiu atveju, svarbu, kad pacientė turėtų išsaugojusi implantų pasą, kuriame užfiksuota visa gydytojams chirurgams reikalinga informacija. Operacija atliekama bendrinėje nejautroje ir trunka iki dviejų valandų, o jau kitą dieną po chirurginio gydymo pacientė gali būti išleidžiama namo.

„Žinoma, nereikia pamiršti, kad dažnai prieš atliekant tokias operacijas, įvertinami ir kiti dalykai, pavyzdžiui, pakitusios moters kūno formos bei siekiama, kad krūtinė atrodytų natūraliai bei būtų išlaikyti svorio centrai“, – sako gydytojas ekspertas.

Paklaustas, ar tai neapsunkina krūtų implantų keitimo operacijos procedūrų, dr. S. Vikšraitis teigia, kad niekas kitas taip neapsunkina šių procedūrų kaip komplikuota ir užvilkinta situacija, susidariusi dėl to, kad moteris reguliariai nesirūpino savimi ir savo sveikata. Dažnai tokiais atvejais tenka šalinti ne tik implantus, bet ir juos gaubiančią pakitusią kapsulę. Operacija ir pooperacinis laikotarpis trunka ilgiau, gali likti didesnis randas nei po pirminės operacijos.

„Todėl ir skatiname moteris ne tik rūpintis savo grožiu, bet ir sveikata, o pastebėjus pakitimų, nedelsti ir pasikonsultuoti su specialistu, su kuriuo bus rastas tikrai pats geriausias sprendimas“, – sako gydytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)