Didžiausia apklaustųjų dalis (26 proc.) anti-age kosmetiką pradėtų naudoti nuo 40 m., rodo tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa. Nemaža dalis lietuvių senėjimą stabdančią kosmetiką įsigytų ir jaunesniame amžiuje: 16 proc. sulaukę 35 m., o 14 proc. – 30 m. Nuo 45 m. brandžios odos priežiūros priemones rinktųsi 13 proc. gyventojų., o kas dešimtas gyventojas jas į savo odos priežiūros rutiną įtrauktų tik 50-ies. Penktadalis (21 proc.) nurodė apskritai nežinantys, kada vertėtų pradėti naudoti senėjimą stabdančias kosmetikos priemones, rašoma pranešime spaudai.

„Pažvelgus į tyrimo rezultatus, matyti, jog žmonių įsitikinimai dėl brandžios odos kosmetikos priemonių naudojimo ryškiai išsiskiria – nėra vieningos nuomonės. Vieni senėjimą stabdančią kosmetiką rinktųsi vos sulaukę 30-ies, kiti – 50-ies metų, o penktadalis apskritai nežino, kada vertėtų pradėti naudoti anti-age kosmetiką. Galima spėti, jog daugelis nežino, kas yra brandi veido oda ir kada ji tokia tampa“, – teigia prekės ženklo naujų produktų specialistė Gintarė Mykolaitienė.

Oda paprastai sensta drauge su visu organizmu. Anot specialistės, veido oda laikoma brandžia sulaukus 35-40 metų, mat šiame amžiuje randasi ryškiausi veido odos pokyčiai. Tuo metu pablogėja odos maitinimas, sumažėja elastingumas, susilpnėja riebalų ir prakaito liaukų veikla, suplonėja odos sluoksniai, veide atsiranda gilesnės raukšlelės.

„Dėl sparčiau vykstančių senėjimo procesų brandžia oda reikia rūpintis labiau. Sulaukus 40-ies tarp kasdienių kosmetikos priemonių, šalia valiklio ir dieninio kremo, turėtų atsirasti trys pagrindiniai produktai, skirti brandžiai odai: atkuriamasis serumas, stangrinamasis paakių kremas ir naktinė kaukė, kuri rūpinsis jūsų oda miego metu. Taip pat atidžiai reiktų įsiskaityti į produktų sudėtį – rinkitės mūsų odai pažįstamas ir regionui būdingas baltiškais ingredientais praturtintas kosmetikos priemones“, – pristatydama naująją „Margarita“ ekspertinę produktų liniją „Anti Age“ patarimais dalinasi G. Mykolaitienė.

Kalbėdama apie brandžią odą ir jos priežiūrą, raginama atskirą dėmesį atkreipti į odos būklę sulaukus 55 metų. Mat brandi oda irgi skiriasi, o menopauzės metu pokyčiai vyksta ne tik moters organizme, bet ir veido odoje: vienoms ji pradeda labiau riebaluotis, o kitoms priešingai – dar labiau išsausėja. Todėl šiame amžiuje brandžios veido odos priežiūros priemonės turėtų būti peržiūrimos ir pasirenkamos atsižvelgiant į odos pakitimus.

Baltijos regiono įtaka brandžiai odai

Tiesa ta, jog Baltijos šalių gyventojų oda, lyginant su kitų regionų gyventojais, skiriasi, todėl kas tinka kitiems, nebūtinai tiks baltiško tipažo odai. Pavyzdžiui, Azijos gyventojų prioritetas – lengvi, greitai į odą susigeriantys kremai, kurie turi kuo daugiau aktyviųjų odą šviesinančių ingredientų. Baltiškai odai jų nereikia, nes odą pasiekia retesni saulės spinduliai. Tačiau dėl Baltijos šalyse vyraujančio šaltesnio klimato reikalingi riebesni, sudėtyje daugiau lipidų turintys kremai.

G. Mykolaitienė teigia, jog Baltijos šalių gyventojai, besirenkantys senėjimą stabdančią kosmetiką, produktų sudėtyje turėtų ieškoti baltiškų vaisių ir uogų ekstraktų: „Pavyzdžiui, mūsų miškuose augančios mėlynės pasižymi vitamino C ir natūralių pigmentų gausa, taip pat antioksidaciniu požymiu, kuris padeda ne tik stangrinti odą, bet ir stimuliuoti kraujotaką.“

Specialistė taip pat produktų sudėtyje ragina ieškoti ir aliejų – pavyzdžiui, saulėgrąžų, rapsų ar kanapių, kurie turi nesočiųjų riebiųjų rūgščių ir mikroelementų. „Kosmetikoje dabar ypač pamėgtas kanapių sėklų aliejus turi idealią odai naudingų Omega 3 ir Omega 6 riebalų rūgščių proporciją. Todėl šis aliejus minkština, drėkina ir efektyviai atstato brandžią bei pažeistą odą“, – sako G. Mykolaitienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt