Kokie produktai privalo būti jūsų kosmetinėje, kuriuos vertėtų tuojau pat padėti į šalį ir kokios nepastebimos, bet esminės klaidos kenkia mūsų veido odai atskleis „Artistry“ specialistas Andrzej Sawicki, rašoma pranešime spaudai.

„Šildymo sezonas, sausas oras patalpose, kondicionieriai automobilyje ir biure, dideli temperatūrų svyravimai tarp lauko ir patalpų – pagrindinės priežastys dėl kurių šaltuoju sezono metu tampa kur kas sudėtingiau prižiūrėti savo odą. Todėl net jei šaltis ir nesikandžioja, odos priežiūra vis tiek turi skirtis nuo šiltojo sezono. Deja, bet ne visos priemonės esančios jūsų kosmetikos dėžutėje, tiks jūsų odai ir šaltuoju sezono metu“, – sako Andrzej Sawicki.

Kaip pasirinkti kosmetikos priemones, kokius triukus naudoti, norint apsaugoti odą šaltuoju sezonu bei kokių klaidų geriau nekartoti?

Patarimas nr. 1: atidžiai skaitykite sudėtis

Žiemos sezonu mūsų oda labai smarkiai išsausėja, todėl pirmiausia svarbu ne pulti ją drėkinti, o giliau paanalizuoti priežastis, dėl kurių jūsų oda sausėja, o paslaptis gali slypėti naudojamų produktų sudėtyje.

„Tikriausiai ne kartą esate girdėję – alkoholis produktų sudėtyje – didžiausias priešas. Tačiau reikia suprasti, kad ne visas alkoholis yra blogis. Jis kosmetikos produktuose naudojamas kaip tirpiklis, tam kad padėtų ištirpti vandenyje netirpstančioms medžiagoms. Mūsų odai kenkia tik sausinantis alkoholis. Jis sudėtyje dažniausiai žymimas taip: Alcohol, Ethanol, Alcohol denat, Propanol, Ethyl alcohol, Isopropyl alcohol, Isopropanol. Labiausiai atkreipti dėmesį reikėtų į produktus, kurių sudėtyje yra isopropyl alcohol, nes jis itin pavojingas, kadangi pagamintas naftos darinių pagrindu ir naudojamas pramoniniuose gaminiuose”, – perspėja vizažistas.

Alkoholio yra tiek makiažo priemonėse, tiek įvairiuose kremuose, prausikliuose. Jis veikia kaip konservavimo priemonė, dėl kurios produktai ilgiau galioja, todėl nenuostabu, jog daugumoje sudėčių rasime alkoholio.

„Sausinantys alkoholiai garuoja, o garuodami nuo odos jie kartu garina ir vandens molekules, taip paskatindami odos paviršiaus sausėjimą. Alkoholis, esantis odos priežiūros priemonėse, itin dirgina bei griauna apsauginį odos barjerą, todėl oda tampa jautri, praranda spindesį, elastingumą, o laikui bėgant – kur kas greičiau sensta“, – sako A. Sawicki.

Patarimas nr. 2: tinkamai pasirinkite odos priežiūros priemones žiemą

Žiema – šaltas ir sausas sezonas. Todėl reikia nepamiršti, jog odos priežiūros priemonės žiemą turi skirtis nuo vasaros, mat skirtingais sezonais mūsų oda ir jos būklė kinta.

„Dažnai žmonės klysta manydami, jog žiemą odą reikia maitinti, o vasarą – drėkinti. Iš tiesų labiausiai odą reikia drėkinti, kai prasideda šildymo sezonas, nes sausos patalpos skatina odos dehidrataciją. Kai oda praranda drėgmę ji linkusi rausti, pleiskanoti ir šerpetoti. Norint to išvengti reikėtų naudoti drėkinamąsias odos priežiūros priemones“, – pataria vizažistas.

Lygiai taip pat ir su makiažo priemonėmis, kartais moterys žiemą renkasi labai riebius makiažo pagrindus, manydamos, jog taip sudrėkins odą, tačiau dažniau jos tik užkemša poras ir paskatina sebumo išsiskyrimą. Todėl vizažistas pataria geriau ieškoti lengvesnės tekstūros makiažo pagrindo, kuris turėtų savyje drėkinamųjų savybių.

Patarimas nr. 3: nepamirškite SPF

Nors SPF apsauga vasarą yra neatsiejama mūsų kasdienės odos priežiūros dalis, žiemą daugelis linkę į ją žiūrėti pro pirštus, nes atrodo, jog saulė nėra tokia kenksminga. Tačiau viena pagrindinių odos priežiūros priemonių žiemos sezono metu, anot vizažisto, turėtų būti kremas su SPF apsauga. Ypač žiemą, kai dažnas mūsų mėgsta atostogauti kalnuose, kur saulė itin pavojinga. Slidinėjant kalnuose reikėtų naudoti kremą net su 50 SPF.

„SPF apsauga būtina kiekvieną dieną, net jei jums atrodo, kad saulė nekenksminga. Geriausia būtų naudoti kremą su SPF apsauga ir makiažo bazę, kuri turi bent jau 15 SPF. Išties norint sutaupyti laiko, mes galime naudoti tiesiog makiažo bazę ar makiažo pagrindą, kurie yra su SPF apsaugą”, – sako specialistas.

Patarimas nr. 4: venk ilgų ir karštų dušų

Tikriausiai kiekviena moteris šaltais žiemos vakarais mėgsta pasilepinti karšta vonia ar dušu. Sakoma, kad tai atgaivina kūną ir sielą, bet ar tikrai? Vizažistas teigia, kad itin karštos vonios – gali būti itin sausos ir jautrios odos priežastis.

„Karštas vanduo pašalina natūralius ant odos esančius aliejus, todėl oda itin greitai sausėja, ją pradeda niežtėti, o kasantis oda tampa dar jautresnė. Tad jei labai mėgstate karštus dušus ar vonias stenkitės juose praleisti kuo mažiau laiko, ilgiau nei 10 minučių gali ilgainiui labai pakenkti jūsų odos būklei, o ypač kai ją ir taip kasdieną veikia stipriai sausinantys faktoriai“ – sako specialistas.

Prausiantis duše ar vonioje, būtina atkreipti dėmesį ir į prausiklio, dušo gelio ar muilo sudėtį, juose privalo būti maitinamųjų medžiagų, kurios nesausintų, o maitintų kūno odą. O čia dažnai ir slypi visos problemos“, – sako A. Sawicki.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt