Tiesa, ji pažymi, kad tik dalis tendencijų turi šansų prigyti Lietuvoje ir, remdamasi bene 20 metų patirtimi grožio srityje, ekspertė sako galinti nuspėti, kurias, labiausiai tikėtina, pasirinks subtiliosios lietuvės, rašoma pranešime spaudai.

„Daugelį metų stebiu, kaip moterys ryžtasi pokyčiams, ir, kalbant apie lietuves, jos labai atsargiai, nuosaikiai, laipsniškai keičia šukuosenas. Tuo tikrai skiriamės nuo Vakarų šalių. Pavyzdžiui, Londone, kur teko mokytis, stebėjau, kaip kolega moteriai perdažė plaukus žalia spalva, pankiškai juos sukėlė, gale išskuto. Nugirdau, kad moteris atėjo atsinaujinti prieš darbo pokalbį, tad priėjau pasidomėti, koks tai darbas, kuriame galima šitaip atrodyti? O ji man atsakė: „Savivaldybėje”. Nustebau, pasakiau, kad Lietuvoje su tokia šukuosena, ko gero, valstybinėse institucijose būtų ypač sunku gauti darbą. Ji man paaiškino, kad jei ateitų į darbo pokalbį su įprasta šukuosena, jos tikrai nepriimtų, nes būtų suprasta, kad ji neatvira naujovėms, nemoderni, neturi fantazijos...“ – pasakojo O. Wiseman, salono „Greenas“ įkūrėja.

Jos teigimu, Vakaruose šukuosena – saviraiškos, savęs realizavimo būdas, ir todėl žinomos moterys gan dažnai ir kardinaliai keičia savo išvaizdą. Tiesa, įžymybių atveju būna ir daugiau priežasčių.

„Plaukai atauga – tokia yra nuostata. Visgi pas mus daug aktualesnis (at)auginimas, puoselėjimas, natūralumas. Tai, matyt, priimtina mūsų mentalitetui, charakteriui ir, svarbiausia, ši tendencija niekada neišeis iš mados: sveiki, žvilgantys plaukai ant bangos bus visada! Gal tik vieno nepateisinu – viena kitos kopijavimo. Esu tikra, kad kiekvienai moteriai galima atrasti būtent jai tinkamą atspalvį, madingą ilgį ir sušukavimą, taigi pulti į kitą kraštutinumą, kur trys draugės dažosi tuo pačiu atspalviu ir vienodai tiesinasi plaukus, nepatarčiau – visgi reikėtų paieškoti savitumo, individualumo,“ – pataria ekspertė.

Iš to, kas buvo matyti ant podiumų pristatant naujo sezono madą, meistrė įžvelgė TOP 5 tendencijas, kurių paisys daugelis moterų, bei tokią, kurią rinksis tik drąsiausios.

1. Sveikas ilgis


Net šiuolaikiniai vyrai jau geba atskirti ir suprasti, kad moteris senokai lankėsi pas kirpėją. Galiukus pakirpti reguliariai yra privaloma ne tik dėl estetinio vaizdo, bet ir dėl plaukų sveikatos – nepakirpti bent kartą į kelis mėnesius jie nušiūra, o skilinėjimas kyla link skalpo. Gailėdamos ilgio ir delsdamos plaukui kenkiame, tad plaukų puoselėjimas prasideda nuo žirklių, o tik tada – drėkinančios, maitinančios, augimą skatinančios ir kitokios priemonės. Olga pataria rinktis natūralesnes, be silikonų ir parabenų, nes tik tokie produktai iš tiesų plauką gydo, o sintetinė kosmetika dažniausiai sukuria vienadienį efektą, ilgainiui plauką nualina. „Visas pasaulis vis labiau pameta galvas dėl natūralumo, tvarumo. Sveiki, prižiūrėti plaukai šiandien yra tiek pat privalomi kaip tvarkingas manikiūras.“

2. Anti-šukuosenos


Ir toliau bus populiaru atrodyti tarsi šįryt visiškai nedėjai pastangų susišukuoti. Visgi nebaigtos šukuosenos efektas, kai plaukai tarsi bet kaip surišti, netvarkingai krenta ir pan., reikalauja pastangų ir specialių formavimo priemonių. O. Wiseman sako, kad mada labai paprastėja, nes moterys nebeturi laiko nei rytais, nei prieš vakarėlius. “Seniai baigėsi laikai, kai buvo miegama su plaukų suktukais, o prieš vakarėlį penkias valandas šuokuoseną atlikdavome salone. Jei plaukai sveiki, teisingai nukirpti, kartais užtenka vienos garbanėlės, gal kokio aksesuaro ar truputį su priemonėm pakedenti, pakelti plaukus, ir jau galima keliauti į šventę. Dieninės ir vakarinės šukuosenos šiandien nebesiskiria taip drastiškai, kaip anksčiau. Taigi ir kirpimus moterys pasirenka tokius, kad plaukai būtų lengvai sutvarkomi tiek kasdien, tiek šventei”, – pasakojo ji.

3. Bangos


Pernai bangavome, garbanojome plaukų galus ar nuo pusės ilgio. Šiemet bangos kyla iki šaknų ir sukuria struktūras, formas, apimtį plaukams. Matysime skirtingus bangų diametrus, įvairius sukimo būdus. Tiesa, kiekvienai moteriai jos tiks vis kitokios, ir sukant plaukus per visą ilgį reikia atsižvelgti į tai, kad itin stambios garbanos gali praplatinti veidą ar neproporcingai išdidinti galvą. Kartais galima nebanguoti visų plaukų, o tik jų dalį. Taip pat bangos, garbanojimas bus atliekamas ir ilgesniems kirpčiams, kurie šį sezoną bus ypač madingi! „Salone turime per 30 garbanojimui skirtų instrumentų. Vargiai, ar namie kas jų tiek turi. Todėl verta nors kartą ateiti pas meistrą ir pasikonsultuoti individualiai, kaip šį sezoną banguoti savo plaukus. Tiesa, kas tikrai bus madinga ir tinka kiekvienai, tai – natūralus bangavimas“, – sako stilistė.

4. Boho


Ekspertės teigimu, lietuvėms turėtų patikti boho stilius. Griežti kirpimai jau nuo rudens užleido vietą tekstūriniams iškarpymams, kaskadoms, plėšymams. Kartu su tokiu kirpimu būtini ir kirpčiai, tokie pat minkšti, iškarpyti, o geriausia – prailginti. Svarbu bus plaukų tekstūriškumas, todėl verta atrasti kiekvienos plaukams tinkamas priemones, kaip juos pakelti, papūsti. „Šiandien kuriama kosmetika leidžia išgauti įvairias tekstūras ir efektus labai lengvai ir, be to, atrodyti natūraliai. Tiesiog reikia paieškoti tinkamos kiekvienam plaukui. Taip pat svarbu pažymėti, kad šiemet atsisakysime apvalaus šepečio džiovinimui, o preciziškas ištempimas, tiesinimas nebus madingas šiemet“, – pasakoja meistrė.

5. Trumpi plaukai ir asimetrija


Nuo labai trumpų iki ilgesnių asimetrinių kirpimų – tai šukuosenos eksperimentuojančioms su mada. O. Wiseman sako, kad tokių bus matyti, bet gal daugiau – žinomų scenos moterų tarpe, o ne gatvėje. Visgi yra moterų, kurioms trumpas kirpimas ne tik kardinaliai pakeis įvaizdį, bet ir atjaunins, sukurs unikalų stilių. „Jei jaučiatės, kad reikalingi pokyčiai šiam gyvenimo etape, tai trumpai kirptis tikrai madoje. Galima rinktis pixie, garson ir prailgintą bobą,“ – sakė meistrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)