Ir jei jūs nesuprantate, kas dedasi jo galvoje, jo negebėjimas kalbėti su jumis apie savo jausmus gali atrodyti taip, tarsi jis kažką nuo jūsų slėptų, arba kad jis nuo jūsų tolsta.

Net jei tai nėra tiesa, šis jausmas gali sukelti įtampą santykiuose.

Galiausiai, tikrosios priežasties, kodėl vyrai atsitraukia, šaknys glūdi visuomenės lūkesčiuose ir vyrų bendravimo stiliuje. Pažvelgusios giliau mes ko gero pamatytume, kad jis atsitraukia ne todėl, kad taip nori, o todėl, kad jaučiasi taip, lyg neturėtų kito pasirinkimo, skelbia thelist.com.

Atvirai papasakoti, kodėl jis nutolo, jam sunkiau nei manote

Vyrai kaip ir moterys jaučia visuomenės spaudimą atitikti normas – būti tvirti, stiprūs, stoiški. „The Conversation“ atlikto tyrimo duomenimis, būtent dėl tokio spaudimo vyrai ne visada jaučia galintys parodyti savo silpnumą ar pažeidžiamumą. Dažnas vyras tai, kas neatitinka stereotipinio vyriškumo įvaizdžio, pavyzdžiui, savo jausmų iškomunikavimą, vertina kaip silpnumo ar moteriškumo apraiškas. Tad kai partnerė bando su juo pasikalbėti apie tai, kad jis santykiuose nutolo, pirmas impulsas jam būna nutolti dar labiau.

Tyrėja, knygų autorė dr. Brene Brown sako, kad vyrams dažnai gėda rodyti savo pažeidžiamumą, nes jie nenori jaustis silpni. Bet, pasak jos, matydama, kad partneris tolsta, moteris gali imtis priemonių. „Svarbu skatinti partnerį parodyti savo pažeidžiamumą, o kai jis jį parodo, vertinti pagarbiai, su dėkingumu, – pasakė ji „Redbook“. – Kiekvienas mūsų santykiuose nori girdėti tokius žodžius: „Aš tave matau, matau visas tavo apraiškas ir tave myliu“.

Nepamirškite, kad vyrų ir moterų komunikacijos stilius skiriasi

Heteroseksualių porų santykiuose didelė problema yra ta, kad santykiai dažniausiai sukasi apie bendravimą, rašė Stephenas Rogersas savo tinklaraštyje „Roger's Counseling“. Vyrai moteris mato kaip sudėtingus sutvėrimus, kalbančius nesuprantama kalba, o moterys negali prisiminti, kada paskutinį kartą turėjo gilų pokalbį su savo antrąja puse. Jis rašo, kad iš dalies idėją, jog bendravimas nėra stiprioji vyrų pusė, paskatino psichologinių tyrimų išvados apie lyčių skirtumus, nors vėliau buvo konstatuota, kad jos nėra tikslios.

Vis dėlto, pasak S. Rogerso, psichologiniai tyrimai patvirtino, kad moterys santykiuose dažniausiai bendrauja siekdamos kurti ryšį, o vyrams tai nebūdinga.

„Moteris nori viską aptarti, išsikalbėti, tačiau kalbėdamas apie emocijas vyras patenka į keblią padėtį, – rašo S. Rogersas. – Kultūriškai iš jo reikalaujama būti stipriam ir santūriam.“

Jei matote, kad partneris nuo jūsų tolsta, o jūs nebesugebate susitvarkyti su šia problema viena, nepamirškite, kad visuomet galite kreiptis pagalbos į profesionalų psichoterapeutą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)