Keletas kūrybiškų Simonos Lipnės Kalėdinių dovanų idėjų, kurios neištuštins jūsų kišenės:

1. Daili pakuotė gali būti svarbiau už pačią dovaną

Kalėdos vadinamos jaukumo metu, todėl ne visada brangios dovanos yra vienintelės, kurios džiugina. Visada miela gauti apgalvotą, personalizuotą, gražiai įpakuotą dovaną.

„Asmeniškos detalės gali prasidėti jau nuo įpakavimo. Puikus akcentas gali būti medinės eglutės, snaigutės, pirktos kalėdiniame turgelyje ar pagamintos pačių, su vardais, kam dovanosite dovanas. Taip pat, pasirinkę net paprasčiausią, ekologišką, nespalvotą pakavimo popierių, apriškite jį derančia virvele, o už jos užkiškite levandos ar eglės šakelę. Tokie atributai pavers jūsų dovaną išskirtine ir miela”, – pataria S. Lipnė.

2. Maistas, maistas ir dar kartą maistas

Dovanodami valgomas dovanas greičiausiai neprašausite. Ar bent jau žinosite, kad jos, greičiausiai, bus panaudotos pagal paskirtį. Nuo imbierinių sausainių iki savo gamybos uogienių, asortimentas gali būti platus, tik reikia šiek tiek pagalvoti apie dovanos gavėją ir savo sugebėjimus.

„Į Kalėdinių dovanų madų aukštumas vis dažniau veržiasi virtuvės gamybos dovanos. Pastebiu, kad puiki dovana gali būti namų gamybos uogienė ar marmeladas, o kartais netgi ir raugintos daržovės – spalvų įvairovė tikrai gerai nuteikia, o šiais laikais jau ne kiekvienas gali pasidžiaugti „kaimiškais” produktais, todėl jie yra vis labiau vertinami. Tokios dovanos nustebins vertinančius ekologišką, naminį maistą ir jo madų žinovus”, – sako žinoma mama.

Rankų darbo džemas

3. Prieskoniai, žolelės, aliejai

Jeigu jūsų kolegos ar draugai yra tikri virtuvės ekspertai, taip pat galite padovanoti ir „pagerintus” įprastinius maisto pagardus.

Nupirkite gero aliejaus stiklinėje taroje, įmerkite rozmarino šakelę, įmeskite keletą aštraus pipiro skiltelių ar įberkite džiovinto baziliko. Taip aliejus bus praturtintas naujais skoniais ir atrodys lyg virtuvės puošmena.

Druska su prieskoninėmis žolelėmis

„Kiek pažengusiems šefams patariu dovanoti savo gamybos druską maistui gardinti. Ją galima pasidaryti visai paprastai: įsigykite jūros druskos, prieskoninių žolelių, visus ingredientus su trintuve sumaišykite. Suberkite į gražius indelius ir padarykite personalizuotas etiketes, parašykite, kokius patiekalus jais gardinti tinka labiausiai. Mano mėgstamiausi ir visada virtuvėje po ranka stovintys mišiniai yra su rozmarinu ar su apelsino žievelėmis”, – patarimais dalijasi S. Lipnė.

Aliejus

4. Rankų darbo namų SPA rinkinys

Ar žinote, kad daugumos natūralių kūno ir veido šveitiklių viena pagrindinių sudedamųjų dalių yra druska arba cukrus? Todėl jūs visai paprastai galite sukurti savo asmeninę kūno priežiūros liniją ir ją padovanoti savo kolegėms ar draugėms.

Pirmiausia pasiruoškite indelius, kuriuose norėsite talpinti kūno ar veido šveitiklius. Sumaišykite druską ar cukrų su šiek tiek mėgstamo aliejaus odai sudrėkinti (puikiai tinka alyvuogių, simondsijų ar kokosų aliejus) ir maistiniais dažais, kurie jūsų šveitikliams suteiks išskirtinių spalvų. Jeigu norite gaminti šveitiklį kūnui – pasirinkite druską, jei veido – švelnesnių grūdelių cukrų. Stikliniuose indeliuose sluoksniuokite įvairių spalvų šveitiklį, o proceso metu įlašinkite kelis lašus kvapnaus eterinio aliejaus.

Kūno šveitiklis

„Į namų SPA rinkinio gaminimą galima įtraukti ir vaikus, tada namuose užkuriamos tikros dirbtuvės. O galiausiai ir patys mažieji laukia nesulaukia, kada galės išsimaudyti ir į vonią priberti spalvotos druskos“, – džiaugiasi žymi mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)