1. Kokosų aliejaus ir medaus kaukė plaukams (regeneruojanti)

Kokosų aliejus

Kokosų aliejus – stebuklingas produktas, tinkantis ne tik maistui, bet ir grožio puoselėjimui, ypač plaukų priežiūrai. Jis gali būti naudojamas plaukams ir odai, maistui – kaip sveikieji riebalai kepimui, jis skatina virškinimą, palaiko hormonų balansą ir pan. Apie kokosų aliejaus naudą sveikatai galima būtų kalbėti ir rašyti be galo! Naudojamas plaukų priežiūrai kokosų aliejus minkština plaukus, palaiko jų drėgnumą, apsaugo nuo lūžinėjimo, nes jis turi savybę sulaikyti drėgmę. Kadangi kokosų aliejuje daug riebalų rūgščių, jis daug giliau įsiskverbia į plaukus nei įprasti kondicionieriai, todėl jį naudojant plaukai tampa švelnūs, blizgantys, it šilkiniai. Jei įmanoma, naudokite organinį kokosų aliejų.

Medus

Medaus nauda begalinė: visų pirma, jis yra natūralus drėkiklis – turi savybę sulaikyti drėgmę. Tai reiškia, kad jis sugeria drėgmę ir neleidžia jai pasišalinti, todėl medus itin tinka sausiems arba išsausėjusiems, trapiems plaukams. Medus taip pat yra minkštiklis – puikiai švelnina, minkština, lygina plaukus, sugrąžina jiems blizgesį ir žvilgesį.

Sudėtinės dalys:

– 1 valgomasis šaukštas kokosų aliejaus
– 1 valgomasis šaukštas medaus

Gaminimas ir naudojimas:

1. Dubenėlyje sumaišykite aliejų ir medų
2. Mišinį sukrėskite į prikaistuvį ir ant lėtos ugnies kaitinkite, kol produktai ištirps
3. Ištepkite plaukus nuo šaknų iki galiukų, užsidėkite dušo kepuraitę
4. Palaikykite 15-20 min.
5. Nuskalaukite

Rudojo cukraus ir alyvuogių aliejaus kaukė plaukams (sausiems plaukams)

Rudasis cukrus

Rudasis cukrus yra puikus šveitiklis – veiksmingai pašalina negyvas ląsteles ir priemonių nuosėdas nuo galvos odos. Kas galėjo pagalvoti, kad šis saldusis, paprastai kepiniuose naudojamas produktas yra viena iš pagrindinių natūralių plaukų priežiūros priemonių?

Pirmo šaltojo spaudimo alyvuogių aliejus

Pirmo šaltojo spaudimo alyvuogių aliejus nuo seno naudojamas kaip natūralus kondicionierius sausiems plaukams. Jis minkština, švelnina, lygina plaukus sulaikydamas juose drėgmę ir neleisdamas odai išsausėti. Jis apsaugo plaukus nuo lūžinėjimo, galiukų skilinėjimo, netgi padeda suvaldyti neklusnius plaukus.

Ar dažnai kasotės galvą? Kamuoja pleiskanos ir sausa galvos oda? Ši kaukė išspręs visas išvardytas problemas.

Sudėtinės dalys:

– 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
– 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

Gaminimas ir naudojimas:

1. Dubenėlyje sumaišykite cukrų ir aliejų
2. Mišiniu ištepkite plaukus nuo šaknų iki galiukų
3. Palaikykite 15-20 min.
4. Nuskalaukite

Kokosų aliejaus, avokadų ir medaus kaukė plaukams (pažeistiems plaukams)

Įspėjame, kad išsitepę plaukus šia kauke atrodysite kaip įkišusi galvą į dubenį su gvakamole, bet rezultatas atpirks visas kančias.

Avokadai

Ar kada susimąstėte, kodėl sveiko gyvenimo būdo propaguotojai visada liaupsina avokadus kaip vieną svarbiausių subalansuotos mitybos komponentų? Avokadai yra natūralūs sveikieji riebalai, kuriuose yra apie 20 įvairių vitaminų ir mineralų, įskaitant kalį, folio rūgštį (kuri atkuria pažeistas ląsteles), vitaminų C ir E (kurie skatina plaukų augimą). Kitaip tariant, avokadai suteikia plaukams spindesio, drėgmės, aprūpina juos svarbiausiais vitaminais ir baltymais ir net apsaugo plaukus nuo karščio ir kasdienių priemonių bei aplinkos veiksnių.

Sudėtinės dalys:

– 1 avokadas
– 2 kiaušiniai
– 1 valgomasis šaukštas medaus
– 1 valgomasis šaukštas kokosų aliejaus

Gaminimas ir naudojimas:

1. Sutrinkite avokadą, sukrėskite masę į dubenį.
2. Įmuškite kiaušinius, sukrėskite medų, supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite.
3. Užtepkite ant plaukų nuo šaknų iki galiukų.
4. Palaikykite 15-20 minučių.
5. Nuskalaukite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)