Nors tai neatrodo kaip didelė problema, tačiau anot dantų gydytojų – tai itin rizikinga jūsų burnos sveikatai.

Pasak Niujorke dantų gydytoja dirbančios Innos Chern, dantų šepetėlį turėtumėte keiti kas 3-4 mėnesius. Taip išvengsite dantų šepetėlio šerelių nusidėvėjimo, emalio pažeidimų ir bakterijų kaupimosi. Naudodami seną dantų šepetėlį labiausiai rizikuojate turėti itin prastą burnos kvapą.

„Kai kas 3-4 mėnesius nekeičiate dantų šepetėlio – jo šereliai gali nutriušti, tad dantų valymas taps ne toks efektyvus, nepasieksite išvalyti tarpdančiuose užsilikusio maisto. Tai gali paskatinti burnoje rastis bakterijoms, o tai neabejotinai sukels prastą burnos kvapą“, – sako dantų gydytoja.

I. Chern rekomenduoja dantų šepetėlį pasikeisti ir po peršalimo ar kitų ligų. Taip apsisaugosite nuo galimos pakartotinės infekcijos.

Dažnai nekeičiame dantų šepetėlio, nes nuolat pamirštame nusipirkti naują, tad rekomenduojama pirkti jų pakuotes – taip sutaupysite ir visuomet turėsite, kuo pakeisti senąjį, kai ateis laikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją