Inkštirai lieka juodi arba pasidaro iškilę, pūlingi – bet kokiu atveju, reikia valyti poras.

„Inkštirų dažniausiai atsiranda ant nosies, nes nosyje yra daug liaukų – daugiau nei visame veide, kuriame riebalų liaukų daugiau nei visame kūne“, – aiškina kvalifikuota dermatologė iš Šiaurės Karolinos valstijos Sheel Desai Solomon.

Yra daug inkštirų valymo būdų, tereikia išsirinkti tinkamiausią jums.

Kaip išvalyti inkštirus nuo nosies ir aplink ją

1. Poras valantys pleistrai

Galbūt teko išbandyti tokį pleistrą dar mokantis vidurinėje mokykloje. Beje, dermatologai sako, kad šis būdas patikimas. „Poras valantys pleistrai – tarsi tvarsčiai. Pleistras yra padengtas lipnia medžiaga. Pleistrai šalina tai, kas jau yra, tačiau neapsaugo nuo būsimų inkštirų“, – aiškino Sh. D. Solomon. Užsiklijuokite pleistrą ant nosies, palaikykite 10–15 min., kad pleistras ištrauktų nešvarumus iš porų. Nuimant pleistras laikinai išvalys poras, jos atrodys mažesnės.

2. Stiprus šveitimas (negyvo ląstelių sluoksnio šalinimas)

Vienas patikimiausių porų valymo būdų – stiprus šveitimas, šiuo būdu patikimai šalinami inkštirai nuo nosies. „Stipriai šveiskite du–tris kartus per savaitę, kad pašalintumėte negyvas odos ląsteles“, – rekomenduoja dermatologė. Ji siūlo naudoti švelnius cheminius šveitiklius – glikolio rūgštį ar kokią nors alfa hidroksi rūgštį (AHA).

3. Kreipkitės į kosmetologą

Dermatologai, kosmetologai gali jums padėti – atlikti kokią nors valomąją procedūrą. „Medicinos SPA ar dermatologo kabinete jums gali atlikti veido mikrodermabraziją, tai – neinvazyvi procedūra, kurios metu specialiu aparatu nuo veido nusluoksniuojamas negyvų ląstelių sluoksnis“, – teigė Sh. D. Solomon. Ši procedūra skatina kolageno gamybą, skatina odą geriau įsisavinti priežiūros produktus, išvalo poras.

4. Naudokite kaukes

Yra įvairiausių kaukių, taip pat ir nuo inkštirų. Ką siūlo dermatologė? Nešvarumus iš odos puikiai išvalys molio kaukė. „Užtepkite molio kaukę ant veido, palaikykite 15 min., tada nuskalaukite. Galite užtepti ant spuogelių ir palikti per naktį“, – teigė ji. Taip pat galima tepti molio kaukę tik ant vadinamosios veido T zonos.

5. Išbandykite priemones su retinoliu

Dermatologų teigimu, retinolis praverčia praktiškai visais atvejais – nuo mažų raukšlelių, dėmelių, taip pat ir nuo inkštirų. Sh. D. Solomon pataria pasitarti su savo dermatologu, kokio stiprumo retinolio preparato konkrečiai jums reikėtų, kad greičiau įvyktų ląstelių atsinaujinimas.

Kokia inkštirų profilaktika

Egzistuoja ne vienas būdas, kaip apsisaugoti nuo inkštirų. Pirma taisyklė – visada prauskite veidą. Sh. D. Solomon pataria prasti veidą mažiausiai du kartus per dieną. „Palaikant švarą, porose nesikaupia nešvarumai ir riebalai“, – teigė ji. Taigi pabudus ir prieš miegą būtina nusiprausti veidą.

Pravartu turėti veido prausiklį su glikolio rūgštimi, ji, pasak Sh. D. Solomon, puikiai valo poras: „Salicilo rūgštis tinka poroms – jį įsiskverbia į poras, jas praplečia, todėl iš jų išsivalo visi nešvarumai.“ Ypač kruopščiai pašveiskite nosį ir aplink nosį.

Nepamirškite apsauginio kremo nuo saulės. „Kremai su SPF saugo odą nuo žalingų ultravioletinių spindulių, – teigi Sh. D. Solomon. – Rinkitės neriebius kremus, kurie neapkrautų odos, neužkimštų porų.“

Vadovaukite visais pateiktais patarimais, ir jūsų nosis bus švari ir lygi tarsi kūdikio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją