Pranešime spaudai Elinga Venclovienė, stilistė ir prestižinį „HD Brows“ sertifikatą turinti antakių bei blakstienų specialistė tikina, kad jautriausia tema – antakių pešiojimas. Pradėjus per anksti ir be tėvų priežiūros, paauglių eksperimentai gali kainuoti daug problemų ir rūpesčių vėlesniame amžiuje.

„Vaiko veidas, plauko struktūra formuojasi ir pastebimai keičiasi iki maždaug 14-os metų. Tai – jauniausias amžius, kuomet galima pradėti galvoti apie nuolatinę antakių priežiūrą. Oda tampa mažiau jautri, plaukai – atsparesni. Išpešiojus antakius anksčiau, vėliau ši forma gali išsikreipti, atkurti natūralią plaukelių augimo formą gali būti labai sudėtinga“, – teigia ekspertė.

Visgi, pastebi E. Venclovienė, jei pavyksta, vertėtų skatinti paaugles palaukti bent iki 16-os. Vyresnės merginos geriau pažįsta savo kūną, atsakingiau vertina išvaizdą ir ne taip lengvai pasiduoda aplinkos įtakai.

Specialistė neslepia, kad šiai taisyklei pasitaiko išimčių.

„Nors daugelis mokome savo vaikus, kad išvaizda toli gražu nėra svarbiausia, negalime pamiršti, kiek daug išorinis grožis reiškia paauglystėje. Todėl labai raginčiau stebėti savo vaiko savijautą ir atvirai apie tai kalbėtis.

Pasitaiko atvejų, kai antakiai mergaitėms yra pernelyg tankiai suaugę, jos dėl to išgyvena ar net sulaukia patyčių. Nėra nieko blogo šiek tiek praretinti, estetiškai atskirti antakius net ir labai jauname amžiuje, tačiau tai neturėtų virsti pilnaverčiu jų pešiojimu ar formavimu. Labai svarbu ir tai, kad šiame procese dalyvautų tėvai, o ne draugės“, – tikina stilistė.

Didžiausia klaida – per aktyvus pešiojimas

„Nors ploni kaip siūleliai antakiai jau nebėra madingi ir paauglės vis rečiau pernelyg stipriai išsipešioja plaukelius, ši problema tebėra aktuali. Dažniausiai plaukeliai prarandami pešiojant per dažnai bei mėginant išgauti kuo lygesnę formą.

Daugelis salone apsilankančių dvidešimties sulaukusių moterų vis dar prašo to paties – grąžinti paauglystėje prarastus antakius“, – patirtimi dalinasi E. Venclovienė.

Norint sukurti tinkamus antakių priežiūros įpročius, svarbu dar prieš pradedant tai daryti pasikonsultuoti su specialistais, geriausia būtų leisti jiems suformuoti pradinę antakių formą ir išsamiai išsiklausinėti apie jų priežiūrą. Taip pat – nepešioti antakių per dažnai. Ne dažniau, nei kas 6 savaites.

Grožio salone reikėtų apsilankyti kartu

E. Venclovienės teigimu, problemų išvengti padeda ir tėvų dėmesys šiai temai bei pokalbiai apie savo kūno priežiūrą. Pasak stilistės, svarbu kalbėtis apie natūralių antakių grožį ir tai, kad kiekvienai moteriai labiausiai tinka prie jos veido struktūros bei bruožų pritaikyta antakių forma – tokia ji paprastai būna jau nuo gimimo, tereikia ją prižiūrėti.

„Norint, kad paauglės nuomonę formuotų ne tik bendraamžiai, vertėtų ją pasikviesti kartu apsilankyti grožio salone, kai antakių formuoti ten eina mama – kiekviena specialistė mielai papasakos vaikui, ką ir kodėl daro, kodėl renkasi kurti vieną ar kitą formą“, – teigia ekspertė.

E. Venclovienė pastebi, kad toks dėmesys antakių priežiūrai svarbus ir dėl dar vienos priežasties – madų pasirodymų bei paauglėms skirtų žurnalų daromos įtakos.

„Juose demonstruojami podiumui, aukštajai madai skirti įvaizdžiai: šukuosenos, makiažas, antakių ar blakstienų dizainai. Jie toli gražu netinka kasdienybėje. Suaugusios moterys tai supranta, tačiau paauglės dažnai suklysta, patikėjusios, kad ekstremalus, iššaukiantis įvaizdis padės joms tapti madingoms. Tai dažniausiai baigiasi bandymais sukurti itin plačius, tarsi flomasteriu užtušuotus antakius“, – pasakoja ekspertė.

Taigi, antakių ir blakstienų specialistės receptas teisingai paauglės antakių priežiūrai yra dukters poreikių klausymasis, atviri pokalbiai, bendri apsilankymai pas specialistus, sulaukus tinkamo amžiaus ir atsakinga priežiūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją