Dar kartais lyg atrodė, kad gal ir pasikeis kažkas, bet kuo toliau, tuo mažiau matau vilties. Aš jam sakau – jeigu aš sugebu atleisti tavo neištikimybę, kodėl tu nenori išsaugoti šeimos?

Jis tvirtina, kad nori būti vienas, kad nori laisvės. Nors apie mane sako, kad neturi nė vieno blogo žodžio. Jis dirba užsienyje, grįžinėja į namus, daro remontą. Rodos, ir planuoja gyventi kartu, bet tik atskiruose kambariuose.

Nori skyrybų tik dėl to, kad neklausinėčiau, kur eina, su kuo būna, turto dalintis nenori. Esam 50-mečiai. Gal čia vyrų vidurio amžiaus krizė? Jei taip, tai kaip ją įveikti? Aš nesuprantu tokio jo elgesio ir kaip aš turėčiau elgtis. Taip tęsiasi jau devintas mėnuo.

Atsako santykių ekspertas Darius Ražauskas.

Sveiki,

ačiū už klausimą. Nepakalbėjus su juo ir jumis – sunku pasakyti tiksliai. Jo neištikimybė, panašu, jam padarė stiprią įtaką. Iš jo elgesio galima daryti prielaidą, kad jį nauji santykiai traukia ir vilioja, bet giliai viduje jis jaučia, jog daro klaidą. Labai retas vyras, įsimylėjęs meilužę, gali atsispirti pagundai. Panašu, kad jis supranta, jog elgiasi neteisingai. Deja, to neužtenka nugalėti naują aistrą.

Gerai, Ražauskai! Ką daryti? Kaip šitą košę greit išspręsti?

Na, tiesą pasakius niekaip. Greitai nepavyks.

Tai visai nėra vilties?

Yra. Mano mokytojai sako, kad pirmiausia reikalingas laikas. Tie nauji santykiai irgi netrukus patirs pirmąsias krizes bei pradės vėsti.

Tai man sėdėti ir apsimesti, kad nieko nėra?

Ne. Patarčiau neskubėti skirtis oficialiai. Nepasirašykite jokių dokumentų, neskubėkite. Gyvenkite atskiruose kambariuose, kaip draugai. Duokite jam laiko išsiblaivyti. Jo atžvilgiu elkitės paprastai, šaltai, jokių intymių santykių. Jei matote, kad jam sunku – palaikykite emociškai. Jam dabar reikalingas laikas ir pirmosios krizės su meiluže.

Tai, kad nenori dalintis turto ir toliau atlieka remontą, greičiausiai rodo, kad jo pasąmonė supranta, kad jis daro klaidą ir senų santykių griauti nereikia. Deja, vyrų ego dažnai yra didelis ir savo klaidas pripažinti greitai sekasi labai retam.

Kodėl jį ištiko santykių krizė ir ką reikėtų keisti galėčiau pasakyti tik pabendravęs su žmogumi.

Linkiu kantrybės ir sėkmės išsaugant savo šeimą.

Nesutariate su antrąja puse ar nežinote, kaip elgtis susiklosčiusioje situacijoje? Siųskite savo išsamų santykių problemos aprašymą ir gaukite Dariaus Ražausko patarimą. Anonimiškumą užtikriname.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/265.inc"); ?>

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)