Kaip džiaugtis nepriekaištingomis garbanomis ir turėti kuo mažiau „blogų plaukų“ dienų, pasakoja „Žalia mėta boutique“ savininkė Gintana Abramovičiūte.

Jūsų rankose – trapiausias kūrinys

„Įsivaizduokite, jog jūsų plaukai yra lyg stiklas, ar voratinklis, bet koks klaidingas judesys ir jų struktūra jau yra pažeista. Lygiai taip pat ir su banguotis ir garbanotis linkusiais plaukais – vienas neteisingas žingsnis ir plaukai trupa, nebežvilga bei tampa matiniai. Apie garbanotų plaukų priežiūrą turite mąstyti plačiai ir nevienareikšmiškai. Jei nesate patenkinti savo plaukų išvaizda, priežasčių turite ieškoti giliau“, – sako G. Abramovičiūtė.

Pakankamas drėgmės kiekis

„Atminkite, jog garbanoti plaukai dažnai yra itin sausi, pasižymintys nepakankamu drėgmės kiekiu, o jų savininkės gali skųstis riebesne galvos oda ir itin sausais plaukų galiukais. Taip nutinka dėl banguotos plauko struktūros – drėgmė nuo šaknų iki pat plaukų galiukų keliauja pernelyg ilgai ir lėtai, o kol nukeliauja jūs juos ir vėl išplaunate! Retinkite plaukų trinkimus iki kelių kartų per savaitę, bei gerai išmasažuokite galvos odą, tačiau stenkitės neliesti plaukų galiukų.

Rinkdamiesi plaukų priežiūros priemones, sudėtyje ieškokite kuo daugiau drėkinančių komponentų – alijošiaus lapų sulčių, augalinio glicerino, hialurono rūgšties“, – pataria G. Abramovičiūtė.

Tinkamas maitinimas

„Sudrėkinti plaukai yra kupini gyvybės, tolygesnės tekstūros, tačiau tai tik pusė darbo, likusi dalis, bet ne ką mažiau svarbesnė – gilus plaukų maitinimas. Tinkamai pamaitinti plaukai greičiau auga, sumažinamas jų pasišiaušimas, jie tampa lengvai suvaldomi ir įgauna spindėjimą.
Kosmetikos gaminio sudėtyje ieškokite tokių komponentų kaip kinvos ekstraktas, abisinijos sėklų aliejus, taukmedžio sviestas ir vitaminas E“, – sako G. Abramovičiūtė.

Tik šilkinis pagalvės užvalkalas

„Taip pat svarbu, kokio audinio pagalvės užvalkalą renkatės miegui? Atkreipkite dėmesį į tai, jog šiurkšus, kietas pagalvės užvalkalas padidina plaukų folikulų trintį bei gali paskatinti plaukų slinkimą, išsišakojusių galiukų atsiradimą ir net sausumą! Rekomenduoju rinktis šilkinį pagalvės užvalkalą“, – sako pašnekovė.

Jokių agresyvių medžiagų

„Su trapiomis medžiagomis turime elgtis atsargiai, taip ir su garbanotais plaukais – plaukų priežiūros priemones rinkitės be silikonų ir sulfatų. Silikonai kaupiasi plaukų paviršiuje, galvos odoje, taip trikdo normalų plaukų augimą, galvos odos kvėpavimą, skatina pleiskanų susidarymą bei sausumą.

Sulfatai nuo plauko paviršiaus nuplauna apsauginę riebalinę plėvelę bei jau ir taip sausesni plaukai taps dar sausesniais. Taip elgiantis, galite paversti plaukus neiššukuojamais ir itin sausais, kurių priežiūra ateityje pareikalaus dar daugiau laiko ir jėgų. Atkreipkite dėmesį, jog šiuolaikiniai kosmetikos gamintojai, kosmetikos gaminio etiketėje nurodo „be SLS ir SLES“, „be sulfatų“, tokius ir rinkitės“ – sako G. Abramov

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)