Pasak SV Plastinės chirurgijos centro ekspertės, kepinant karščiams ir spiginant saulei ypatingą dėmesį reiktų skirti veido, lūpų, kaklo, dekoltė ir rankų odai.

Drėkinančiam kremui – „taip“, kaip ir apsaugančiam nuo saulės spindulių. Tačiau jeigu esate moteris ir jums apie 30 metų (ir daugiau) arba rūpinatės ankstyvųjų raukšlių prevencija – rekomenduojama pradėti drėkinti odą ne tik iš išorės, rašoma pranešime spaudai.

„Atviros saulei vietos turi būti drėkinamos papildomai. Ypač kaklas ir dekoltė – šias vietas dažniausiai pamirštame tinkamai prižiūrėti, – sako plastikos chirurgė K. Venslauskaitė. – Jeigu odos būklė gera, pradžioje rekomenduojame daryti palaikomąsias poodines procedūras porą kartų per metus. Jeigu oda labiau pažeista – reikėtų intensyvesnio procedūrų ciklo.“

Botulino injekcijos saugo nuo saulės?

Ruošiantis vasarai ar planuojant atostogas, ekspertė rekomenduoja botulino toksino injekcijas. Ši procedūra, pasak K. Venslauskaitės, padeda išvengti raukšlių, kurios kitu atveju susidarytų mums stengiantis išvengti ryškios saulės šviesos – juk net ir su brangiausiais akiniais nuo saulės mes raukomės.

„Botulino toksinas naudojamas norint išvengti mimikos arba horizontalių kaktos raukšlių, „pykčio“ raukšlės tarp antakių ir raukšlelių apie akis“, – sako gydytoja.

Procedūra neskausminga, nesudėtinga, trunka iki pusvalandžio. Tačiau ją rekomenduojama atlikti prieš planuojamas atostogas, mat po botulino toksino injekcijų reikia vengti būti saulėje ar karštyje bent savaitę.

„Procedūra yra saugi, jeigu ją atlieka gydytojas žinantis veido raumenų anatomiją. Todėl siūlyčiau vengti grožio procedūras atliekančių asmenų, kurie neturi gydytojo licencijos ir pagal mūsų šalies įstatymus tokios procedūros atlikti negali“, – pabrėžia K. Venslauskaitė.

Šiuo metu botulino toksino injekcijos yra pati populiariausia plastinės ir estetinės chirurgijos procedūra pasaulyje. Ji kasmet atliekama daugiau nei 5 mln. žmonių.

Karolina Venslauskaitė

Jaunesnėms – mezoterapijos procedūros

Jeigu botulino toksinas neleidžia mums raukytis, tai mezoterapijos procedūros maitina mūsų odą. Jaunoms merginoms ir moterims iki trisdešimt, pasak ekspertės, gali užtekti ir kremo. Tačiau nelaukite pirmųjų raukšlių – profilaktikai specialistai rekomenduoja gilesnių odos sluoksnių, kurių joks kremas nepasieks, maitinimą ir drėkinimą.

„Kokteilio, kurį įvedame į poodinį sluoksnį, sudėtyje yra ne tik vitaminų, aminorūgščių, mineralų, antioksidantų, koenzymų, bet ir nukleininių rūgščių, kurios įeina į ląstelių DNR ir RNR sudėtį. Visi šie komponentai padeda apsaugoti odą nuo ją sendinančių procesų, juos sustabdyti ir atstatyti odos struktūrą“, – vardina K. Venskauskaitė.

Pasak gydytojos – ekspertės, mezoterapija yra biologinis odos gydymo metodas, reikalaujantis bent 5 procedūrų, kad oda pastebimai atsigautų. Ji puikiai tinka tada, kai dar nereikia sudėtingesnių invazinių procedūrų. Be to, po mezoterapijos procedūros beveik iškart galima grįžti prie kasdienių darbų – pasitaikantis odos sudirgimas ar nežymus paraudimas dažniausiai praeina per pusvalandį.

Labiau pažeistai, brandžiai odai – biorevitalizacija

Vis dėlto gydytoja pastebi, kad mezoterapijai reikia laiko: būna atvejų, kai pacientams pritrūksta kantrybės ir jie nutraukia gydymo ciklą. Tokiu atveju geriau rinktis biorevitalizacijos procedūrą. Ji nors ir brangesnė, tačiau turi stipresnį poveikį ir, dažniausiai, prireikia trumpesnio procedūrų ciklo.

„Priklausomai nuo odos būklės, per metus rekomenduojama atlikti nuo dviejų iki keturių biorevitalizacijos procedūrų“, – sako plastikos chirurgė K. Venslauskaitė.

Šios procedūros metu į dermą, arba vidurinį odos sluoksnį, mikroinjekcijomis yra įvedama hialuroninė rūgštis. Kartu su odos drėkinimu prasideda kolageno sintezės stimuliacija ir sumažėja jo suirimo greitis. Be to, stimuliuojama nuosavos hialurono rūgšties gamyba.

Tokiu būdu atstatoma odos drėgmė, atkuriamas odos vandens balansas, atsiranda optimalios sąlygos ląstelių atsinaujinimui, ląstelių metabolizmui, stimuliuojama kolageno, elastino ir savos hialurono rūgšties sintezė.

„Labai dažnas atvejis, kai biorevitalizacijos procedūrą atliekame ne prieš, bet po atostogų. Žmogus pats pajaučia, kaip per savaitę ar dvi pasikeičia, nuvargsta ir išsausėja, jo oda, pradeda ryškėti raukšlelės. – sako plastikos chirurgė K. Venslauskaitė. – Beje, ši procedūra populiari ir tarp išvykusių į saulėtus kraštus gyventi mūsų tautiečių.“

Nepamirškite drėkinti lūpų

Dar viena vasaros metu rekomenduojama procedūra – lūpų drėkinimas iš vidaus. Lūpos ne tik pamaitinamos, tačiau ir tampa putlesnės, gaivesnės.
„Tai vis labiau populiarėjanti procedūra, ypač tarp ieškančių natūralumo. Suleidžiame panašios sudėties vitaminų ir mineralų kokteilį, kaip ir į kitas sritis. Lūpos ne tik pamaitinamos ir sudrėkinamos iš vidaus, bet ir tampa ryškesnės“, - pasakoja plastikos chirurgė K. Venslauskaitė.

Paklausta, ar tai neskausminga, plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja patikina, jog dauguma procedūrų yra minimaliai skausmingos. Be to, beveik visada suleidžiami nuskausminamieji vaistai.

Prakaitas irgi „vasariška“ problema

Botulino toksino injekcijos sėkmingai kovoja su dar viena, vasarą išryškėjančia, problema – gausiu arba nepageidaujamu prakaitavimu. Šios procedūros metu sustabdomas nervinių ląstelių galūnių, veikiančių prakaito liaukas, funkcionavimas maždaug pusmečiui. Botuliną galima leisti į padus, delnus, pažastis.

„Procedūra yra visiškai saugi ir trunka apie 15-20 minučių. Rezultatą pajausite jau po dienos ar trijų, o didžiausias efektas bus po savaitės ar dviejų. Tad planuodami atostogas turėtumėte tai įvertinti“, - sako plastikos chirurgė K. Venslauskaitė.

Beje, nors šios odos priežiūros, kaip beje ir visos grožio ar plastinės, procedūros populiaresnės moterų tarpe – botulino injekcijas gan dažnai renkasi vyrai. Tiek siekiant išvengti ar sumažinti mimikos raukšles, kurios pas vyrus būna itin gilios, tiek kontroliuojant gausų prakaitavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)