Didelis poros amžiaus skirtumas nėra neįprastas dalykas, tiesa, visada bus tokių, kurie per vakarienę ar giminės šventę reikšmingai kilnos antakius, pamatę naująjį jūsų vaikiną.

„Žmonės vis dar nepatikliai vertina didelį poros amžiaus skirtumą“, – leidiniui „InStyle“ pasakojo Chopra Jonas apie savo santykius su Nicku. – Man kelia nuostabą tai, kad niekam neužkliūva, jei vyras vyresnis už moterį, visiems tai netgi patinka.“

Galiausiai kiekvienas pats turi spręsti, su kuo ir kodėl užmegzti santykius. Pripažinkime – dažnai nelengva rasti žmogų, su kuriuo norite leisti laiką.

„Pasimatymų laukas gali atrodyti tuščias arba pilnas, žiūrint, ko ieškote, – teigia seksologė, porų psichoterapeutė Tammy Nelson, parašiusi knygą „Naujoji monogamija“. – Jei įtrauksite ir jaunesnius žmones, potencialių partnerių gretos padidės.“

Bet prieš einant į pirmą (ar antrą, trečią) pasimatymą su jaunesniu vyru, reikėtų šį tą žinoti:

1. Reikia suvokti, ko norite.

Pirma taisyklė – ko tikitės iš šitų santykių?

Jei tenorite nueiti į pasimatymą, smagiai praleisti vakarą – puiku. Jei norite rimtų santykių, susilaukti vaikų, irgi puiku. Tik prieš mezgant santykius su jaunesniu (ar bet kokiu) vyru reikia susivokti.

„Prieš pradedant draugauti su jaunesniu žmogumi, reikia apgalvoti savo ateities tikslus“, – akcentuoja psichoterapeutė iš Čikagos Amanda Berry.
Taip pat reikia aiškiai suvokti, ko norite iš santykių. Gal norite emociškai atsiverti, gal trokštate partnerio, kuris padėtų seksualiai atsiskleisti, o gal tiesiog norite smagaus kelionių draugo (arba visko iš karto).

Svarbiausia nebijoti sąžiningai to pasakyti – juk slėpdami įskaudinsite vienintelį žmogų – save.

2. Jų emocinė branda gali būti mažesnė nei jūsų.

Kai kuriems žmonėms, ypač vaikinams, švelniai tariant, reikia nemažai nuveikti brandos klausimais. Jei norite, kad santykiai su jaunesniu vyru nebūtų tik smagus nuotykis, pasiaiškinkite, ar jis geba būti atsakingas už savo veiksmus.

Nedidelis lengvabūdiškumas – nieko baisaus, tačiau turėkite omenyje, kad jie gali nesugebėti išsakyti savo jausmų ar brandžiai spręsti iškilusių sunkumų.

Savaime suprantama, kad jaunesniam žmogui dar reikia bręsti, kita vertus, psichologė, knygos „Viskas apie pasimatymus“ autorė Paulette Sherman pataria vengti netolygių galių dinamikos, kai išmintingai elgiatės vien tik jūs.

„Svarbu, kad nesijaustumėte partnerio motina ar psichoterapeutė, nes tai neseksualu“, – sako ji.

3. Greičiausiai esate skirtinguose gyvenimo etapuose.

Jūs gimę skirtingais laikotarpiais, kartais žmones skiria ištisi dešimtmečiai. Nusiteikite, kad jaunesniu partneriu pajusite kitokią dinamiką nei su panašaus amžiaus partneriais.

Kad geriau suvoktumėte skirtumus, su kuriais galbūt teks susidurti, įsivaizduokite laiko leidimą su jo draugais. Ar vien nuo tokios minties susiraukiate, nes pasijustumėte lyg pirmame kurse?

Vien amžius nerodo, kokią gyvenimo stadiją yra pasiekęs žmogus, bet didelė tikimybė, kad jūsų patirtys ir santykių istorija bus skirtingos.
„Ar bus nejauku, jeigu ji daugiau pasiekusi karjeros srityje?“ – klausia psichoterapeutė, santykių ekspertė Jacqueline Schatz. Atsakymas – taip gali būti.

Jeigu norite ilgalaikių santykių, ne vien karšto sekso (nieko gėdingo, jei norite vien pastarojo), būtų gerai pasikalbėti, kokiame gyvenimo etape esate, ar pritapsite prie vienas kito gyvenimo. Paklauskite jo, kur save įsivaizduoja po dvejų (vyresnio partnerio veikiausiai klaustumėte, kaip save mato po penkerių, po dešimties metų).

4. Visi turi tam tikrą patirtį, netgi jaunas susižavėjimo objektas.

Kadangi mūsų gyvenime labai svarbi vaikystės patirtis, jaunas žmogus, su kuriuo norite susitikinėti, irgi turės tam tikros patirties, aiškina J. Schatz. Galbūt jūs – daili, išsiskyrusi moteris, bet jaunesnis vyras turės savų skeletų spintoje.

Vienintelis skirtumas – vyresnis žmogus greičiausiai turėjo daugiau laiko apgalvoti sunkumus, iš jų pasimokyti, teigia specialistė.

5. Įsipareigojimas jums gali reikšti skirtingus dalykus.

Įsipareigojimas? Nugara jau nubėgo šiurpuliai? Tai, kaip jūs suprantate įsipareigojimą, jaunesniam žmogui gali reikšti nuotykį. Arba atvirkščiai.

„Kalbant apie santykių stadijas, jūs galite trokšti skirtingų dalykų“, – aiškina A. Berry. Galbūt jūs norite tik smagiai paleisti laiką, o jaunuolis jau trokšta rimtų santykių. Kita vertus, jūs pasirengusi vestuviniam žiedui ir kūdikiams, o jis – dar ne.

Svarbu išsiaiškinti, ko abu tikitės, ir aiškiai tai įvardinti. Jis gali nežinoti, ko nori ateityje, bet jeigu požiūris į dabartį sutampa, tai jau pusė darbo.

6. Neturite būti vienodi, tačiau tam tikri dalykai turi sieti.

„Seksas negali būti vienintelis jūsų pomėgis“, – pabrėžia T. Nelson.

„Manau, kuo didesnis amžiaus skirtumas, tuo sunkiau turėti bendrų dalykų, – teigia J. Schatz. – Net paprasčiausios smulkmenos, pvz., požiūris į popkultūrą, skirsis.“ Ar kada bendravote su jaunesne bičiulės seserimi ir pajutote sutrikimą? Taip ir būna.

Tai tikrai nėra pasaulio pabaiga. Žmonės atsineša į santykius skirtingus dalykus, kita vertus, norisi bendrumo su jaunu mylimuoju. Priešingu atveju bus labai sunku laikyti jį sau lygiu.

Svarbiausia apsvarstyti, ar jis gebės priimti esminius dalykus, kurie jums svarbūs santykiuose, aiškina P. Sherman.

7. Paklauskite savęs, kaip jaučiatės, būdama su tuo žmogumi.

Jei jums stinga pasitikėjimo savimi, draugystė su jaunesniu vyru, gali tik paryškinti nesaugumą, pabrėžia J. Schatz. Visi nori, kad santykiai teiktų stiprybės, taigi paklauskite savęs, ar gerai jaučiatės šalia jauno vaikino, ar tikrai trokštate praleisti su juo daugiau laiko.

Susitikinėjimas su jaunesniu vyru gali atjauninti, įžiebti kibirkštį, kurią užgesino ankstesnės dramos. Būkite lanksti, atvira naujoms patirtims – pagalvokite, kaip smagu vakare nueiti į koncertą ar atrasti naujų vietų mieste.

Jei jūsų ryšys tikras, amžius santykiams netrukdys. Tai bus tik dar vienas skaičius skaičių žaidime, koks yra pašėlęs šiuolaikinis pasimatymų pasaulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)