Kalbėdama su tinklalapiu DailyMail.com Niujorke praktikuojanti odos priežiūros ekspertė dr. Whitney Bowe atskleidė, kad „dauguma žmonių nežino, jog lūpos gali nudegti“ taip pat, kaip ir oda, o ultravioletinių spindulių lūpoms daroma žala gali sukelti „agresyvų ir plisti linkusį“ odos vėžį.

Tačiau nors lūpų nepasitepti priemonėmis su SPF labai pavojinga, dr. W. Bowe teigia, kad dauguma žmonių apie šį pavojų vis dar nieko nežino. „Lūpas nuo saulės poveikio saugoti labai svarbu, tačiau renkantis apsaugines priemones lūpos dažnai pamirštamos“, – teigia ji.

„Dauguma mano pacientų visada pasitepa kremu nuo saulės ir užsideda kepurę, o kai kas netgi dėvi drabužius bei maudymosi kostiumėlius su UPF (apsauga nuo ultravioletinių spindulių), tačiau saugantis nuo saulės lūpos vis dar dažnai pamirštamos.“

„Kalbant apie senėjimą ir apsaugą nuo saulės spindulių retai prisimename lūpas, todėl manau, kad šiai temai reikėtų skirti daugiau dėmesio!“

Dr. W. Bowe taip pat įspėja, kad lūpas pasitepus priemonėmis be SPF, lūpų ne tik neapsaugosite, bet galite joms ir pakenkti.

„Nedaugelis žino, kad blizgūs lūpų balzamai gali sugerti saulės spindulius ir padidinti riziką nudegti lūpas, – paaiškino ji. – Lūpų balzamai su SPF riebesni ir ne tokie blizgūs kaip įprasti balzamai ar blizgiai.“

„Taigi saulėkaitoje pasitepus lūpų blizgio ar balzamo galite pati to nesuvokdama padidinti tikimybę nudegti lūpas!“

Nudegimas ir dėl jo kylančios sveikatos problemos – ne vienintelis nenaudojant priemonių su SPF kylantis pavojus. Taip elgtis ne tik pavojinga sveikatai – dr. W. Bowe įspėja, kad daug „saulėje būnančios ir saulės poveikio patiriančios“ lūpos greičiau sensta.

„Bėgant laikui lūpos plonėja ir tampa nebe tokios ryškios, o jei daug būnate saulėkaitoje, jūsų lūpos patiria daug saulės spindulių poveikio, todėl šis pokytis vyksta greičiau, – aiškina ji.– Jei norite, kad lūpos būtų storos, ryškios ir jaunatviškos, vienintelis būdas to pasiekti – tepti jas lūpų balzamu su SPF.“

Renkantis ir tepantis priemones su SPF, dr. W. Bowe laikosi principo „kuo daugiau, tuo geriau“ – balzamu su SPF tepa tiek lūpas, tiek „odą aplink jas, kad suteiktų papildomos apsaugos“.

„Oda aplink lūpas labai jautri ir likusi raukšlėtis, todėl kuo labiau ją saugosite nuo saulės poveikio, tuo geriau“, – pridūrė ji.
Be to, svarbu naudoti būtent lūpoms skirtus gaminius, o ne tepti jas kūnui skirtu kremu nuo saulės, nes šis lūpas gali tik dar labiau išdžiovinti, o balzamai su SPF „lūpas labai drėkina“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)