Trenerė Jillian Michaels, išgarsėjusi pasisakymais prieš angliavandenių atsisakyti skatinančias dietas, atskleidė, kodėl svorio numesti norintiems žmonėms niekada nereikia laikytis griežtos dietos.

45‑erių moteris kaip trenerė išgarsėjo pasirodžiusi televizijos laidoje „Biggest Loser“, kurioje bandė gražiais žodžiais skatindama arba šaukdama priversti dalyvius pasiekti norimą svorį. J. Michaels savo aistrą sportui puoselėja ir toliau, o neseniai sukūrė treniruočių programėlę „My Fitness App“, kad galėtų dar daugiau klientų padėti pasiekti savo tikslą.

Duodama interviu tinklalapiui „DailyMail.com“ svorio metimo specialistė atskleidė, kad norint sulieknėti reikia žinoti tik du dalykus, be to, tikino, kad žavėtis madingomis socialiniuose tinkluose išpopuliarėjusiomis dietomis tikrai neverta.

„Sakyčiau, kad tai tikrai nebūtina, – atsakė J. Michaels, paklausta, ar verta laikytis dietos. – Esu dirbusi su itin ligotais žmonėmis, sergančiais įvairiausioms su nutukimu siejamomis ligomis ir turinčiais kitų sveikatos sutrikimų. Visiems jiems padėjau išmokiusi normaliai maitintis, valgyti sveikus produktus bei protingai ir reguliariai sportuoti.“

Internete ir socialiniuose tinkluose nuolat galima rasti madingų dietų, kurių gerbėjai tikina, jog visas problemas galima išspręsti radikaliais būdais.


Tačiau J. Michaels pastebi, kad jos klientai bei visa visuomenė susiduria su viena problema – pradėję griežtai riboti, ką valgome, tokio režimo nesugebame laikytis ilgai.

„Antsvorio turintys žmonės ir taip turi daug emocinių ir psichologinių problemų, o pradėjus itin griežtą dietą, kurios ilgai laikytis paprasčiausiai neįmanoma, jų pastangos pasmerktos žlugti“, – teigia ji.
J. Michaels tikina, kad norint numesti svorio „būtina žinoti tik du dalykus“, o sulieknėti tikrai gali visi.
Pirmasis jos patarimas – „metant svorį išmokti skaičiuoti suvartojamas ir gaunamas kalorijas“.
J. Michaels taip pat pataria pažiūrėti į kiekvieno valgio ir užkandžio sudedamųjų dalių sąrašą.

„Sveikata, ilgaamžiškumas, stipri imuninė sistema ir kiti dalykai priklauso nuo to, kokios kokybės maistą valgome, – teigia ji. – Todėl reikia valgyti natūralius, kuo mažiau apdorotus maisto produktus, klausytis sveiko proto ir nepersivalgyti.“

Nors J. Michaels – itin griežta dietų kritikė, vis dėlto pritaria, kad norintiems labai smarkiai pakeisti valgymo įpročius reikėtų laikytis Viduržemio jūros regiono dietos.

„Ją mėgstu todėl, kad joje yra sveikų maisto produktų, turinčių visų rūšių makroelementų, – teigia ji. – Tai – geriausiai subalansuota iš visų dietų.“

Laikantis Viduržemio jūros regiono dietos patariama valgyti augalinės kilmės produktų, visų grūdo dalių produktų bei sveikų riebalų (be to, kartais pasimėgauti taure vyno). Dieta paremta italų ir graikų valgymo įpročiais.

Pasak J. Michaels, Viduržemio jūros regiono dieta išsiskiria tuo, kad joje ne taip griežtai ribojama, ką valgyti. Užuot vertus žmones visiškai atsisakyti vienos maisto produktų grupės, siūloma valgyti sveikus tos grupės maisto medžiagų turinčius produktus.

J. Michaels savo požiūrį į dietas atskleidė vasario mėnesį duodama interviu žurnalui „Women’s Health“. Interviu moteris pareiškė, kad laikytis angliavandenių atsisakyti raginančios dietos nesveika „dėl milijono priežasčių“.

„Organizmo ląstelės ir makromolekulės sudarytos iš baltymų, riebalų, angliavandenių ir nukleino rūgščių. Kai nevalgote vieno iš trijų mano minėtų makroelementų – badaujate, – interviu teigė ji. – Šie makroelementai labai svarbūs sveikatai ir gerai savijautai. Svarbūs jie visi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)