Verslininkės puikiai žino, kaip sunku nuolat stengtis suderinti asmeninį ir profesinį gyvenimą, todėl joms būtina rasti būdą numalšinti streso simptomus. Juk jos – visų galų meistrės ir bendruomenių lyderės, tad norėdamos rasti pusiausvyrą ir dirbti sėkmingai, privalo įvaldyti meną nepasiduoti nerimui.

Daugelis šių nuostabių moterų renkasi mantras – paprastas vieno sakinio frazes, padedančias priimti nesėkmes ir rasti vidinę ramybę. Jei reikia, šias frazes galima naudoti ir kaip įkvėpimo arba motyvacijos šaltinį. Jei savo frazės dar neturite, kitą kartą, kai pajusite, kad reikia giliai įkvėpti, nusiraminti ir sutelkti dėmesį užduočiai, galite pamėgti kartoti šias mantras:

„Lygiuotis į kitus – tai vogti savo džiaugsmą.“

Pasidairykite po „Istagram“ ir rasite daugybę „tikrų“ žmonių, kuriems tikrai yra ko pavydėti. Čia rasite tiek žvalių ir linksmų dirbančių ir po du kūdikius auginančių mamų, kažkaip dar gebančių pasidaryti puikų manikiūrą, tiek sportinių drabužių modelių, turinčių laiko kasdien sportuoti po keturias valandas. Taigi visai nenuostabu, kad į tokius nepasiekiamo tobulumo standartus imame lygiuotis ir mes.

Įmonės „inLieu“ įkūrėjai ir generalinei direktorei Kathy Terry pusiausvyros ir optimizmo neprarasti daug lengviau, kai primena sau, jog „lygiuotis į kitus – tai vogti savo džiaugsmą“. Tiesą sakant, taip ji ramina ne tik save, bet ir vaikus.

„Galime visą laiką lyginti save su draugais, šeimos nariais, kolegomis bei varžovais ir nuolatos svarstyti, ar nesame prastesni. Kam to reikia?“ – klausia ji.

„Dažnai matome tik geriausią kitų žmonių pusę, kurią jie kruopščiai paruošia mums. Tačiau ar tai, ką matome – autentiška? Ar tai tikra? Negalime leisti kitiems mus vertinti arba atimti džiaugsmo iš to, ką darome (arba nedarome). Jei gyvensime tikėdami savo verte ir darydami tai, kas mums iš tiesų teikia džiaugsmo, visa kita taps tik nereikšmingu antraplaniu triukšmu“, – teigia K. Terry.

„Aš galiu jus pralenkti – aš jus pralenksiu.“

Koks pirmas žingsnis į sėkmę? Ogi tikėjimas, kad jei norite pralenkti kitus, reikia sunkaus darbo, užsispyrimo, ištvermės ir trupučio sėkmės.

Įmonių „Strollers & More“ bei „Discreezips“ įkūrėjai Dominique Penn ši frazė primena, kad ji gali pasiekti viską, ko trokšta, bei padeda siekti daugiau ir nuolat mokytis.

Net jei kartais tenka vėlai gultis ir anksti keltis, moteriai stresą įveikti lengviau, jei pasitiki savo gebėjimais ir ryžtu.

Nors ši galinga frazė padeda išlaikyti sveiką konkurencijos jausmą, D. Penn taip pat pabrėžia, kad kai dirbti darosi per sunku, ji turi ir kitą mantrą: „Skirk laiko sau.“

„Raskite laiko atostogoms ir atgaukite jėgas, – pataria ji. – Tai labai svarbu. O kai sudėsite šiuos du elementus, tikrai tapsite nesustabdoma!”

„Kiekviena problema turi sprendimą.“

Verslas einasi kaip per sviestą, nekyla jokių bėdų, kasmet uždirbate po milijoną. Su partneriu niekada nesipykstate, puikiai sutariate ir visada tuo pačiu metu norite tų pačių dalykų. Kas nenorėtų taip gyventi?

Nors gyventi be problemų būtų puiku, viena iš įmonės „Dermelect Cosmeceuticals“ įkūrėjų Jodi Lavian supranta, kad gyvenimas ne visada susiklosto taip, kaip planuojame. Tačiau jei mintyse turėsite mantrą, kad „kiekviena problema turi sprendimą“, viskas bus gerai.

„Esu verslininkė, todėl žinau, kad jei kas nors gali nepasisekti – tikrai nepasiseks. Tačiau jei teisingai elgsitės ir imsitės tinkamų pokyčių, viskas gali baigtis geriau, negu manėte, – tikina J. Lavian. – Man svarbiausia – tinkamas požiūris. Kartais net didžiausios nelaimės gali tapti laimingais atsitiktinumais.“

„Tu verta geriausio.“

Įmonės „Notion Consulting“ įkūrėja ir vyriausioji partnerė Christine Andrukonis teigia, kad norint pradėti savo verslą, reikia protingai rizikuoti ir drąsiai žengti į pasaulį, nors gali būti (o greičiausiai ir bus), kad jus atstums.

O kai taip nutinka, labai svarbu suvokti savo vertę ir pasitikėti savo žiniomis. Juk potencialūs klientai ir partneriai jus matys tokią, kokia jiems prisistatysite. „Jei nuolat jaučiatės nieko verta, ši pasąmoninga mintis pastoja kelią norui rizikuoti ir siekti to, ko jums reikia. Kad taptumėte gera verslininke, privalote rasti sau pačiai svarbių priežasčių didžiuotis savimi“, – teigia ji.

Taip pat reikia išmokti nesijaudinti, jei kas nors nepasiseka, ir didžiuotis tuo, ką išmokote iš nesėkmių.

„Mes mokomės ir tobulėjame tik darydami klaidas, todėl jei norime išbandyti ką nors naujo bei mokytis ir augti, privalome sau leisti klysti, o suklydusios – sau atleisti“, – priduria Andrukonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)