Sumanius atlikti nedidelį kokybinį tyrimą, pasikalbėti sutiko 7 moterys, organizuojančios ir buriančios kitas moteris į bendruomenes, besidalinančios savo patirtimi ir žiniomis. Visos jos organizuoja arba pačios veda įvairiausius mokymus, skirtus moterims. „Esu pati moteris, labiausiai jas suprantu ir jaučiu. Todėl ir mūsų renginiai skirti artimiausioms sieloms – moterims“, – pasakoja Gerda Statkevičiūtė-Gylienė, projekto „Laimingos akys“ ir konferencijos moterims „(Ne)Tobula moteris“ bendraįkūrėja. „Moterys labiau atsipalaiduoja ir gali atvirauti būdamos tarp moterų, nes viena kitą labiau supranta, dažnai patiria tuos pačius jausmus“, – atskleidžia Gerdos kolegė ir verslo partnerė Rasa Povilavičienė.

Tuo tarpu kontaktų Rytmečių moterims organizatorė bei lektorė, verslios ir veiklios bendruomenės „Turtinga Moteris“ kūrėja Jolanta Chlevickienė moterišką auditoriją pasirinko iš poreikio bei noro, kad kiekviena moteris turėtų galimybę tobulinti jai rūpimas sritis: moteriškumą, kūrybiškumą, verslumą, profesionalumą. „Gera dalintis įgytomis pamokomis ir suveikusiais sprendimais“, – atskleidžia Jolanta.

Ieškant atsakymų, kokia nauda slypi moterims skirtuose renginiuose, sutiko pasidalinti patirtimi ir holistinės gyvensenos bei sąmoningumo studijų gidė, asmeninių pokyčių platformos „iHolistics“ autorė Jūratė Bitinaitė, „Sanvaja“ bendruomenės įkūrėja, mokymų, seminarų, kelionių organizatorė, lektorė Ieva Žigonė, koučerė ir pokyčių iniciatyvos „Išdrįsk pradėti“ bendraautorė Raminta Girdvainė, koučerė, juoko jogos trenerė, neuroedukatorė, pokyčių studijos „Rytojus yra šiandien“ įkūrėja Kristina Laučienė. Visas jas sieja noras tobulėti ir dalintis tuo su kitomis moterimis.
Išanalizavus pokalbius su visomis minėtomis lektorėmis ir organizatorėmis, pavyko išgryninti 9 priežastis, kodėl moterys dalyvauja tik joms skirtuose mokymuose, konferencijose ir kodėl tai verta daryti.

1 – Galimybė pasisemti energijos

Kontaktų Rytmečių organizatorės Jolantos Chlevickienės moterys dažnai klausia, kur ji gauna energijos būti tokia veiklia ir tuo pačiu laiminga, kūrybiška. „Dideliuose renginiuose moterys pasikrauna galinga energija“, – atskleidžia Jolanta. „Tik pabuvus moterų susitikimuose, stovyklose ar konferencijose gali pajusti, kokia energija, koks jausmas ir kokios emocijos kyla, kai į vieną vietą susirenka motyvuotos moterys“, – dalijasi patirtimi Gerda ir Rasa, projekto „Laimingos akys“ kūrėjos, rudenį jau trečią kartą pakviesiančios moteris į konferenciją Šiauliuose „(Ne)Tobula moteris“.

2 – Patirti džiaugsmo ir laimės akimirkų

„Organizuodamos renginius nuolat viską apgalvojame iki smulkmenų, kad moterys gautų ne tik naudingos informacijos, bet ir atsipalaiduotų, mėgautųsi kiekviena akimirka ir detale“, – pasakoja Rasa. „Jos šypsosi, jos džiaugiasi, jos nori šokti, dalintis, dėkoti, mėgaukis ta akimirka!“ – džiaugiasi Gerda. Koučerė Raminta Girdvainė primena, kaip tai yra svarbu, nes „šiuolaikinė moteris, turėdama daugybę atsakomybių ir rolių, patirdama didžiulį stresą, aukštus visuomenės reikalavimus ir standartus, kokia turi būti tobula moteris, dažnai pameta save, nebesupranta, kieno gyvenimą ji iš tiesų gyvena, ir tiesiog yra nelaiminga“.

Viešasis kalbėjimas

3 – Galimybė išsikalbėti, išsipasakoti

Lektorės ir moterų mokymų organizatorės atskleidžia, kad tokiuose moterų renginiuose vyksta išsikalbėjimai, atviravimai. „Moterys visų pirma nori išsipasakoti, tada jos išgirsta pačios save ir jas išgirsta kitos moterys“, – paaiškina Gerda Statkevičiūtė-Gylienė. „Moterys iš prigimties labai socialios būtybės, tad joms tokie moterų susibūrimai atgaiva savaime, jos padeda vienos kitoms tiesiog kalbėdamos, įkvėpdamos savo pavyzdžiu ir patarimais“, – antrina Raminta Girdvainė.

4 – Patirti ir išgyventi bendrystę

Moterims skirtuose renginiuose kiekviena turi galimybę patirti bendrumo jausmą ir suvokti, kad ji yra ne viena su savo problema ar vidiniais klausimais. Rasa Povilavičienė pastebi, kad daug moterų dažnai patiria vienatvės jausmą, todėl tai puiki proga pabūti bendraminčių bendruomenėje. „Manau, kad po truputį moterys pradeda suvokti moterų bendrystės galią ir kiek daug mes viena kitai galime duoti. Kur yra susivienijusios moterys, ten yra be galo stipri jėga“, – teigia ir lektorė Ieva Žigonė.

„Moterys nori sužinoti, kaip neišbarstyti surinktos energijos, kaip išlaikyti vidinį tikėjimą savimi, o juk būtent bendraminčių būryje energija ir tikėjimas yra stipresnis“, – patvirtina koučerė ir lektorė Jūratė Bitinaitė. Jolantai Chlevickienei pasakodamos apie tai, ką patiria, moterys, akcentuoja nuoširdų rūpestį, įsiklausymą ir bendruomeniškumą. „Užsimezga naujos pažintys, kurios perauga į bičiulystę, mentorystę ar partnerystę“, – pastebi Jolanta.

5 – Stiprinti meilę sau ir pasitikėjimą savimi

Mokymuose ir konferencijose moterys turi galimybę išbandyti įvairias praktikas, kurios kelia savivertę, stiprina meilę sau ir pasitikėjimą savimi. „Praktikų dėka mes galime priimti, paleisti emocijas, sugrįžtame į save, pabūname su savimi, pajaučiame tikrąją vidinę ramybę“, – sako viena iš konferencijos „(Ne)Tobula moteris“ sumanytojų Gerda Statkevičiūtė-Gylienė.

Kad meilės sau ir santykio su savimi tema yra itin aktuali, pabrėžė ir kitos lektorės. „Dėl patiriamo visuomenės spaudimo, balansavimo daugybėje rolių, moterys patiria daug baimių, nežinomybės, pasimetimo. Mūsų tikslas – suteikti joms įrankius, kad jos gautų palaikymą, žinias ir drąsiai judėtų pirmyn, pradėdamos nuo pirmo žingsnio“, – savo tikslus atskleidžia Raminta Girdvainė. „Mes, moterys, iš prigimties esame intuityvesnės, labiau jaučiame gyvenimą, o ne suprantame, todėl turime privalumą pažinti nematomąjį, subtilųjį pasaulį“, – tiki Ieva Žigonė.

6 – Gerinti santykius su šeima, vyru, vaikais

Lektorės ir mokymų moterims organizatorės teigia, kad pasikrovusi teigiamos energijos, pozityvumo ir meilės sau, moteris grįžta į šeimą kitokia, gebanti dalinti meilę kitiems. „Moteris grįžta pas savo vyrą atsipalaidavusi. Ji skleidžia nuostabią šilumą savo vyrui, kuris taip pat keičiasi. Mūsų, moterų, galia labai stipri, besikeisdamos pačios, galime sutvirtinti ir santykius su savo antrąją puse, su vaikais ir visais aplinkiniais“, – tikina kita konferencijos „(Ne)Tobula moteris“ įkūrėja Rasa Povilavičienė. „Santykių gerovė yra moters rankose. Atsakymas, kaip gerinti santykių su vyru kokybę, glūdi tavyje. Viskas priklauso nuo tavo „vidinės gėlės“. Vyras tave mylės už tai, kiek tu sau duodi ir kiek tu save puoselėji kaip žydinčią gėlę“, – atskleidžia pranešimą moterims minėtoje konferencijoje skaitysianti Jūratė Bitinaitė.

„Mes, moterys, ne visada mokame sukurti perteklių būdamos savo aplinkoje – šeimoje, buityje ar socialinėje aplinkoje. Todėl mes buriamės į moterų ratus, kad matydamos, atspindėdamos, jausdamos viena kitą, mes ir vėl sugrįžtume į savo moteriškąją prigimtį, susigrąžintume savo gyvybines jėgas, prisipildytume meilės sau, ir tuomet tą perteklių galėtume dalintis su savo šeima, draugais ir artimaisiais“, – paaiškina saviugdos ir juoko jogos trenerė Kristina Laučienė.

Konferencija

7 – Gauti naujų žinių

Tam, kad galėtume siekti savo tikslų, kartais tiesiog trūksta vienokių ar kitokių žinių. Kaip tik dėl to moterys dalyvauja įvairiuose mokymuose, kuriuose gauna koncentruotas žinias. Savęs paieškos, noras realizuoti save, atrasti mylimą veiklą, keisti darbą ar profesiją, sugrįžti į darbo rinką po motinystės atostogų, kurti savo verslą – temos, kurios moterims labiausiai rūpi ir žinios, kurių jos ieško ir gauna.

Mokymuose ir konferencijose moterys gali gauti žinių ne tik iš lektorių, profesionalų, bet ir viena iš kitos. „Siekiau suburti veiklias ir verslias moteris, kad kartu įveiktų iškylančias kliūtis, mokytųsi viena iš kitos ir niekada nenuleistų rankų, kas dažnai atsitinka, kai esi viena su savo svajone, tikslais, priešiškai nusiteikusia artimiausia aplinka, kuriai reikia svarių įrodymų, kad tavo sumanymas geras. Kol vienos bando įsitvirtinti, susikurti sau darbo vietą ar parduoti pirmuosius rankdarbius, kitos jau kelia tikslus plėtrai ir gali pasidalinti, kaip buvo, su kokiais iššūkiais susidūrė ir kaip juos išsprendė“, – pasakoja moterų kontaktų Rytmečių įkūrėja Jolanta Chlevickienė.

8 – Pasisemti įkvėpimo ir motyvacijos pokyčiams

Mokymuose ir užsiėmimuose gavusios žinių ir pritarimo moterys pastebi, kad gali keistis, gali padėti sau, gali gyventi kitaip. „Moterims skirti renginiai įkvepia jas drąsiai daryti sprendimus ir pasitikti pokyčius. Moterys sutinka bendramintes, keičiasi informacija, o po renginių grįžta pasikrovusios pasitikėjimo, žinių, palaikymo ir su nauja energija, drąsa priima svarbius ir gyvenimą keičiančius sprendimus“, – dalijasi patirtimi Jolanta Chlevickienė.

Konferencijos „(Ne)Tobula moteris“ organizatorės Rasa ir Gerda teigia, kad tai įtraukia. „Tu nori tai nuolat patirti, tai įkvepia, motyvuoja, jauti palaikymą, meilę ir tikėjimą, kad viskas yra nuostabu ir aš tikrai galiu viską, tik turiu tikėti savimi ir kurti realybę tokią, apie kurią svajoju“, – atskleidžia Gerda.
9 – Galimybė lengviau ir efektyviau siekti tikslų

Kai gauni visas anksčiau minėtas naudas, siekti savų tikslų tampa paprasčiau ir lengviau. Raminta Girdvainė pasakoja: „Jei moterys gauna kokybiško turinio – pranešimų, užsiėmimų, o paskui ir viena kitos palaikymą, tai pokyčiai gali būti didžiuliai. Žinome ne vieną istoriją, kaip po konferencijos žmonės pakeičia darbus ar ryžtasi įgyvendinti senas svajones“.

Konferencija

Be to, moterų susibūrimuose neretai gimsta nauji sumanymai, nauji projektai, bendri tikslai. „Kartu su bendramintėmis tikslų siekti ir prasminga, ir efektyvu. Kas kartą naujos, moterų kontaktų Rytmečiuose užmegztos pažintys išsirutulioja į prasmingus projektus, kurie pasaulį daro geresnį, o bendradarbiavimas duoda išmatuojamą naudą tiek projektų vykdytojoms, tiek jų klientėms bei bendruomenėms“, – atskleidžia Jolanta Chlevickienė, tokiu būdu ir pati suradusi bendramintes surengti išsvajotą konferenciją moterims ir prisijungusi prie “(Ne)Tobula moteris“ organizatorių komandos.

Taigi kiekviena moteris tokiuose mokymuose ir renginiuose gali pasiimti tai, ko jai tuo metu reikia, kas jai tą akimirką aktualu. Svarbiausia – skirti laiko sau. „Kviečiame moteris atsisukti į savo vidinį pasaulį, nes keldamos didelius tikslus, gyvendamos bėgime, kartais moterys pamiršta save. Atsipalaiduokite, pajauskite save, pabūkite tarp moterų, pasikraukite džiaugsmo energijos. Tik būdamos ramios, atsipalaidavusios ir ištikimos sau, galime siekti išorinės laimės ir dalintis savo turtais su kitais“, – ragina Rasa Povilavičienė ir jos bendramintės, trečiajai “(Ne)Tobulos moters“ konferencijai pasirinkusios temą „Kur slypi tavo karūna?“. „Mes kiekviena esame karalienė, tik reikia surasti savo turtus viduje“, – patikina kalbintos moterys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)