Meilė abipusė, tačiau yra didelis BET, jis nori visko, bet dirba darbą už minimumą, rūko, dažnai geria, yra netaupus, tikisi laimėti loterijoje, o apsidairęs mato, kad pinigų neturi, tada kaltina mane, kad nusigyveno su manimi, nors niekada turtingas ir nebuvo. Aš dirbu gerą darbą, tobulėju, noriu eiti tik į priekį, užsiimu saviugda, mokausi apie santykius, stengiuosi labai ir šitą žmogų myliu be proto.

Išėjusi ryte iš darbo, nes neatvyko klientė, važiavau į miestą ir valandą užsiskaičiau knygą, jam nepaskambinau, tad dėl to jis pareiškė, kad nepasitiki ir dabar skiriamės. Jo praeitis tik vakarėliai, moterys, aš pirma jo žmona, jam buvo apie 30, kai susipažinome. Jis sako, kad nori augti, bet veiksmai ir silpnybės kalba ką kita. Yra beprotiškai pavydus, joks jo draugas manęs negali pakalbinti, draugų neturime, nes jam visi blogi. Jaučiu, kad ir aš pati sau darausi neįdomi.

Gyvename užsienyje, aš iš tų moterų, kurioms galvos neskauda, skaniai gaminu, negeriu, nerūkau, esu tvarkinga, darbšti, pasitempusi, stilinga, linksma, bendraujanti, nenuobodi, mėgstu humorą, myliu žmones, gyvenimą, esu veikli ir dar moku vyrą po darbo pasitikti seksualiai apsirengusi. Nuolat tobulėju, bet jaučiu, kad jis mane tempia žemyn. Kaip ir nuleidau rankas dėl mūsų santykių, nes turbūt nesu ta moteris, kurios jam reikia. Mokymuose sužinojau, kad 80 proc. santykių priklauso nuo moterų, perskaičiau daug knygų apie santykius, pavyzdžiui, „Per juokus į geresnę santuoką“.

Stengiausi taikyti, bet niekas nepadėjo. Stengiuosi būti stipri, bet širdis, atrodo, iššoks. Jeigu kas nors būtų pasakęs, kad taip bus, būčiau nepatikėjusi.

Atsako santykių ekspertas Darius Ražauskas.

Sveiki, ačiū už laišką.

Pirmiausia du dalykai. Turim etaloninį nesubrendusį vyrą. Puikiai suprantu, su tokiu nelengva. Bet sakot mylit. Hmmm, va čia ir visa bėda, kad mes dažniausiai įsimylėjimo nemokame ir negalime kontroliuoti. O paskui gyvenam su pasekmėmis.

Na, gerai, nemoralizuokime, patarkime kažką super protingo.

Pirmas dalykas. Nekaltinkite savęs. Nesijauskite kalta dėl to, koks jis yra! Ir santykiuose viskas priklauso nuo abiejų! Abiejų! Nesugalvokite prisiimti visos atsakomybės tik sau! Jūs nesate kalta, kad dauguma šiuolaikinių vyrų gatvėje yra solidaus amžiaus ir visiškai nesubrendę viduje. Jie subrendę intelektualiai, bet charakteriu ir savybėmis -berniukai. Kodėl taip yra – nesileiskim diskutuoti. Čia atskira tema, reikalaujanti rimtos mūsų šiuolaikinės civilizacijos kultūros, auklėjimo ir aplinkos analizės ir aptarimo.

Antras dalykas. Pradėkite iš jo reikalauti pokyčių. Taip, taip. Jis turi pradėti keistis. Geriausia pradėti nuo reguliaraus sporto. Vyrui reikia išsijudinti ir pradėti reguliariai judėti gamtoje. Reguliarus sportas padeda keistis charakteriui ir įsijungti brandos procesams. Kalbėkitės, pasakokite, ko jums trūksta, ko norėtumėte. Ir nebijokite nusibosti. Vyras dažnai turi išgirsti daug kartų kol suvoks, ko jums trūksta.

Trečias dalykas. Palaikykite jį. Tikėkite, kad jam pavyks ir jis pasikeis. Bet tuo pačiu reikalaukite pokyčių ir neleiskite kaltinti jūsų.

Jei matote, kad visą tai darant niekas nesikeičia, tada darykite jam šoko terapiją. Išsikraustykite pagyventi atskirai. Kai kurie vyrai „atsibunda“ tik pabuvę vieni.

Visoje šitoje situacijoje jums prireiks daug vidinės stiprybės ir ramybės. Kad palaikytumėte save iš vidaus, rekomenduoju perskaityti Radhanatha Swamio „Kelionė namo“.

Jūs nesate kalta, kad jis toks! Duokite ir jam jo dalį atsakomybės!

Pirmyn.

Nesutariate su antrąja puse ar nežinote, kaip elgtis susiklosčiusioje situacijoje? Siųskite savo išsamų santykių problemos aprašymą ir gaukite Dariaus Ražausko patarimą. Anonimiškumą užtikriname.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/265.inc"); ?>

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)