Nežinojau, ką daryti, atrodė, kad viskas sugriuvo tą pačią akimirką. Bandžiau klausti savęs, kodėl, bet atsakymo taip ir neradau. Net mąsčiau apie kerštą, bet pagalvojau, kad Dievas jiems atlygins.

Stengiausi viską pamiršti dėl vaiko gerovės, bet nebeišeina – vis iškyla prisiminimai ir negaliu su tuo susitaikyti, beprotiškai skauda.

Mano manymu, vienintelė išeitis – skyrybos, nors Dievas mato – aš stengiausi. Galbūt kitas žmogus užgoš šiuos prisiminimus ir bus galima pajusti gyvenimo ramybę.

Atsako santykių ekspertas Darius Ražauskas.

Sveiki, ačiū už laišką.

Ne.

Atsakymas – ne. Kitas žmogus neužgoš prisiminimų. Kitas žmogus tik dar labiau nuo jūsų kentės, nes vidinė problema niekur nedings. Jūsų paslėptas skausmas niekur nedings. Negydoma rimta liga sėkmingai įsitvirtina ir padaro maksimalią žalą. Kol bus įsimylėjimo laikotarpis – viskas bus gerai. Po to, kai jausmai atšals, prasidės problemos. Jūsų pasąmonė suprojektuos seną skausmą ir neapykantą į naują žmogų. Geriau nereikia.

Tai, ką daryti? Gyventi su tokia juk neįmanoma! Čia vienintelis variantas mesti ją ir būti laimingam su kita. Taip, taip. Taip ir bus. Jūs mesite šeimą ir būsite laimingas su kita. Ir vaikas, tai bus išvis super laimingas. Paminklą pastatys jums užaugęs.

Gerai, dabar jeigu rimtai.

Išdavystė visada yra stipriai traumuojantis dalykas. Pirmiausia jums reikia susitvarkyti su trauma. Priimti tai, kas įvyko. Susitaikyti su tuo. Visi mes darome klaidų. Išardyti šeimą ir atimti iš vaiko tėvą ar mamą, todėl, kad kažkas paslydo, yra kvaila. Jums nepavyksta susidoroti su situacija, todėl, kad esate tik stebėtojas. Sėdite ir tikitės, kad „praeis“. Niekas nepraeis. Reikalingas kasdienis darbas.

Sugedo mašina, o aš sėdžiu ir tikiuosi, kad pasitaisys. Na, nepasitaisys. Tiesiog nepasitaisys.

Pasiklausinėkite draugų. Susiraskite aplinkoje gerą kunigą ar vienuolį, kuriam galėtumėte išlieti savo vyrišką skausmą. Išsipasakoti ir atsiverti. Taip pat raskite aplinkoje gerą psichologijos specialistą, kuris jums padėtų susidaryti asmeninę programą darbui su savimi. Taip, taip – reikia kasdien daryti pratimus.

Jums taip pat reikia nukreipti protą į gilesnį savęs supratimą. Pradėkite nuo mano dažnai rekomenduojamos psichologijos profesoriaus Jordano Petersono knygos „12 gyvenimo taisyklių“.

Kitaip sakant – pabėgimas yra ne variantas. Nuo savo galvos ir minčių niekur nepabėgsite. Pasąmonė jums viską su laiku grąžins.

Internete, uždaroje mano grupėje, esame detaliai aptarę neištikimybę ir kaip tvarkytis su tokiomis situacijomis. Susipažinkite su ta medžiaga ir panaudokite ten esančius pratimus.

Pasiduoti ir bėgti iš šeimos ne jūsų kelias. Priimkit gyvenimo iššūkį ir laikui bėgant jis taps jūsų draugu.

Linkiu sėkmės.

Nesutariate su antrąja puse ar nežinote, kaip elgtis susiklosčiusioje situacijoje? Siųskite savo išsamų santykių problemos aprašymą ir gaukite Dariaus Ražausko patarimą. Anonimiškumą užtikriname.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/265.inc"); ?>

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)