Pavojus užsikrėsti įvairiomis intymios vietos infekcijomis ypač išauga vasarą, kai karšta ir daug prakaituojame; leidžiame laiką prie atvirų vandens telkinių ar išsiruošiame į ilgus žygius gamtoje baidarėmis ar dviračiais.

Yra ir gera žinia – daugelio šių susirgimų galime išvengti, jei laikysimės tam tikrų higienos taisyklių, pranešime spaudai pataria Vilmantė Markevičienė, higienos prekių „Gentle Day“ kūrėja.

1. Dėmesys apatiniam trikotažui

Vasarą patariama rinktis tokias apatines kelnaites, kurios nekauptų drėgmės ir leistų odai laisvai kvėpuoti. Geriausiai tam tinka natūralios medvilnės apatinis trikotažas, ypač – su pasaulyje populiarėjančia sidabro jonų apdaila.
Vis tiek norite nustebinti mylimąjį seksualiais šilkiniais nėrinukais? Įsidėkite juos į rankinę ir – radusios progą – persirenkite.

2. Tinkama menstruacijų higiena

Moterys turi suprasti, kad bet kokia cheminė medžiaga, liečianti itin jautrią intymios vietos zoną, gali sukelti uždegimą. Todėl patariama rinktis higieninius įklotus, kurie yra ekologiški, be jokių pridėtinių kvapiklių ir pan. Vasarą higieninius įklotus reikia keisti dažniau, nei įprastai.

Be to, planuojant atostogas svarbu nepamiršti, kad menstruacijos gali prasidėti ne laiku ir būti gausesnės.

3. Menstruacinė taurelė

Vasara – pats geriausias laikas pirmą kartą išbandyti menstruacinę taurelę. Tai ekologiška ir ekonomiška menstruacijų higienos priemonė. Gaila vietos lagamine ar žygio kuprinėje, kurią užima higieniniai įklotai? Menstruacinės taurelės reikia vienos ir ji, palyginus, visai mažytė. Su ja galima maudytis ir aktyviai sportuoti – plaukti, bėgioti, daryti jogos ar gimnastikos pratimus.

4. Tualetas gamtoje

Stovyklaujant gamtoje ar išsirengus į ilgesnį žygį, dažnai tenka naudotis „lauko“ tualetu. Paprasčiausias patarimas – visada su savimi turėkite nedidelį higieninių servetėlių pakelį, kuris ne tik padės išlikti gaiviai po tualeto, bet ir pasitarnaus dezinfekuojant rankas.

Svarbu – neterškite gamtos ir panaudotas servetėles (šiukšles) pasiimkite su savimi ir išmeskite tam skirtose vietose.

5. Šlapiam bikini – ne

Idealiu atveju nusimaudžius jūroje ar baseine iš karto reikia nusiprausti po dušu ir drėgną bikini pakeisti sausu. Gultis ant smėlio su šlapiu maudymosi kostiumėliu – labai bloga idėja, nes jis tampa tikra bakterijų „veisykla“.

Lygiai taip pat bloga idėja ir karštą dieną vilkėti aptemptus džinus ar šortus – jie skatina prakaitavimą ir didina infekcijų pavojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)